Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Великден в Прага със самолет, полет на 16.04.2020

Номер на оферта

/

231382

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Прага - София на авиокомпания "Bulgaria Air";
Летищни такси;
1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см;
Чекиран багаж до 23 кг
3 нощувки със закуски в хотел 4* в Прага (ЕА Downtown 4* или Ambiance 4* в район Прага 2 - център)
Трансфери летище - хотел - летище;
Туристическа програма "От Пражката крепост до Карловия мост" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Туристическа програма "В сърцето на Стария Град" с местен лицензиран екскурзовод на български език;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Задължително ползване на аудиосистема със слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (заплащат се на място);
Градска такса в размер на ~1 € на човек на ден (заплаща се на място)
Разходи за градски транспорт - 3-4 билета по 24 CZK~1 € или карта за цялата градска мрежа за 3 дни 310 CZK~13 €;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗАД "Армеец" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини според общите условия на застрахователя)
Допълнителни екскурзии /по желание, заявяват се и се заплащат от България, до 30 дни преди заминаването/;
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (240 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (200 CZK) в Прага;
Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Акценти:
- директен полет с удобни полетни часове
- 3 нощувки в хотел 4*, разположен в близост до Вацлавския площад в центъра на Прага
- включена в цената богата туристическа програма с екскурзоводско обслужване на български език от професионален екскурзовод
- опционална екскурзия до замъка Карлщейн, построен през 14-ти век от краля на Бохемия и владетел на Свещената римска империя - Карл IV
- опционален круиз с включена вечеря на блок маса - един различен поглед към прекрасната вечерна Прага!

Условия за записване:
минимален депозит за записване -30% от основния пакет; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

=============================================================
Промоционална цена: 790 лв на човек в двойна или тройна стая
=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================
Хотел: Downtown 4*/ Ambiance 4* - в близост до Вацлавския площад и Националния музей на Прага, на пешеходно разстояние от историческия център. Настаняването е в модерни, климатизирани стаи с баня. Всяка стая разполага с телевизор с плосък екран, минибар, сейф, сешоар.

Програма

ДЕН 1 СофияПрага

Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 10.15 ч. за Прага с полет на авиокомпания "Bulgaria Air". Кацане в Прага в 11.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Настаняване след 14 ч.
Пешеходна обиколка "В сърцето на Стария Град" с местен екскурзовод на български език (включена в цената; Продължителност: около 1 1/2 час): Вацлавския площад с Националния музей от началото на 19-ти век, паметника на Св. Вацлав - покровителя на Прага, Гранд Хотел Европа в изящния ар нуво стил, пасаж "Lucerna" с най-старото кино в Прага и провокативната висяща статуя на Св. Вацлав от Давид Черни, "Златния кръст" - на мястото на бившия ров, днес - своеобразен вход към чаровните тесни улички на Стара Прага; Ставовския театър, в който през 1787 г. се състои премиерата на "Дон Джовани", дирижирана от самия Моцарт и Стария пазар от 1232 г.; Следват разположените в сърцето на Стара Прага църкви „Дева Мария пред Тин” и бароковата "Свети Николай", монумента на Ян Хус, двореца Кински - филиал на националната галерия и Старото кметство с кулата Орлой. Разходката ще приключи на Староместкия площад с поглед към приказния астрономически часовник, поставен тук през 1410 г. от чешкия майстор Хануш, който бил ослепен, за да не може да създаде такова чудо на друго място по света. На всеки кръгъл час фигурките на различните апостоли оживяват и преминават една след друга под звуците на тиха музика.
Свободно време.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - Разходка с корабче по река Вълтава с включена вечеря на блок маса (2 часа).
Нощувка.

ДЕН 2 Прага

Закуска. Пешеходна обиколка "От Пражката крепост до Карловия мост" с местен екскурзовод (около 3 ч.): Храдчани (Пражки храд) – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедралa "Свети Вит", Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква "Свети Николай"; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от 15 в., издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Свободно време (необходимо е ползване на градски транспорт).
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - "Кутна Хора - магията на Средновековието" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 5 ч.). Разположен на 60 км. от Прага, градът е втори по значение в Бохемия след Прага. До края на ХIII век в него се добива една трета от среброто в Европа, а по-късно става той става и седалище на кралската власт. Заради прекрасните запазени сгради с типична готическа архитектура от Средновековието и специфичната спираща дъха панорама, Кутна Хора е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно и културно наследство. Екскурзията включва пешеходна разходка в историческия център на града - величествената готическа църква Св. Варвара - оказала влияние върху архитектурата на цяла Централна Европа, Италианския двор - мястото, в което са сечени първите сребърни грошове, уникалната църква-костница в Седлец от 14 век, чийто внушителен интериор е направен от 40 000 човешки скелета.
Нощувка.

ДЕН 3 ПрагаКарлови Вари

Закуска. Свободен ден в Прага.

*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - "Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - целодневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език. Елегантният курорт с над 600-годишна SPA традиция е разположен само на 130 км. от Прага, а пътят до него преминава през спиращите дъха пейзажи на областта Бохемия. Създаден през 14 век, Карлови Вари е любимо място на известни личности като руския цар Петър I, Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. Запазени старинни сгради с цветни фасади, елегантни кафенета с бароков интериор, както и изящните карловарски колонади, са разположени от двете страни на река Тепла, по протежение на която се намира елегантна пешеходна зона - по време на пешеходния тур ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните традиционни бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, която се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино Роял" за Джеймс Бонд.
Нощувка.

ДЕН 4 ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Оставяне на багажа в хотела в стая за съхранение. Свободно време в Прага – необходимо е ползване на градски транспорт.
*По желание /с предварителна заявка и заплащане/ - "Замъкът Карлщейн - в царството на Карл IV-ти" - автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език (Екскурзията не е подходяща за туристи с ограничена подвижност.). Готическа крепост Карлщайн се намира на около 35 км от Прага и е построена през 14-ти век от краля на Бохемия и владетел на Свещената римска империя - Карл IV. В Голямата кула, заключени зад четири метални врати, императорът пазел най-ценни християнски светини и богатства, събирани в продължение на много години. Ползван за национална съкровищница, замъкът все още пази важни кралски регалии и скъпоценности. След столицата Прага, това е най-посещаваният туристически обект в Чехия. Визитата продължава около 55 минути и включва разглеждане на първия и втория етаж от императорския дворец. От паркинга в ниската част до входа на замъка се стига по алея (1,5 км), от двете страни на която са разположени различни павилиони, магазинчета и работилници за сувенири.
Връщане в хотела за трансфер до летището. Полет за София в 16.25 ч.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ /по желание, заявяват се и се заплащат от България, до 30 дни преди заминаването/:

"Кутна Хора - магията на Средновековието"- автобусна екскурзия (при мин. 15 записани туристи): 72 лв на турист ; (не включва входни такси - за Костницата в Седлец: ~75 CZK; за катедралата Св. Варвара: ~120 CZK - заплащат се на място);

"Карлови Вари - спа столицата на Чехия" - автобусна екскурзия (при мин. 17 записани туристи): 80 лв на турист;

"Замъкът Карлщейн - в царството на Карл IV-ти" - автобусна екскурзия: 75 лв на турист при минимум 15 записани туристи; за деца до 12 г.: 60 лв

Разходка с корабче по р. Вълтава с включена вечеря на блок маса (при минимум 15 туристи): 46 лв на турист;

Вечерен бутиков круиз по Вълтава с оригинален джаз-блус концерт на живо (Продължителност: ~2,5 ч.).
Опция 1: 59 лв на турист
Опция 2 с вечеря: 90 лв на турист

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Великден 2024 - Чехия |  Великден 2024 - Прага

Избрани оферти