Начало / Екскурзии / Екскурзии - Санкт Петербург

Величието на Русия - Санкт Петербург и Москва - Белитe нощи - от София

Номер на оферта

/

34908

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София - Москва - Санкт Петербург - София на а/к България Еър с включен чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 10 кг
3 нощувки със закуска в хотел Измайлово Делта 4* в Москва в стаи премиум бизнес
4 нощувки със закуска в хотел Азимут 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
2 обяда в ресторанти в Москва
1 обяд в ресторант в Санкт Петербург
трансфери летище-хотел-летище
описаната програма с лицензирани екскурзоводи на български език
входни такси за посещаваните музеи и дворци по програмата
слушалки по време на екскурзионната програма
медицинска застраховка (с покритие 50000 € )
тур-лидер, представител на туроператора
Обяди: 4-степенно меню + кафе/чай, мин. вода

Цената не включва

ПСР при необходимост на преференциална цена от 60 лв с ваучер на ТО
стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни и с включена такса визов център - 130 лв. Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 цветна снимка паспортен формат.
В случай на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза/ въвеждане на електронна виза или друго/, туристите ще бъдат своевременно уведомени.
Задължително доплащане за медицинска застраховка за туристи над 65 год - 25 лв. на турист
Застраховка отмяна на пътуване, препоръчителна
Допълнителни екскурзии по желание: Автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург с екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигане на мостове на р. Нева, цена - 99 лв на записан турист при минимум 15 записани туристи.

Програма на пътуването

Величието на Русия - Москва и Петербург

8 дни / 7 нощувки /3 нощувки в Москва, 4 нощувки в Санкт Петербург/

ДАТИ за периода на Белите нощи 2022 и цени на човек в двойна стая:

1 юни - 8 юни - пакетна цена 2799 лв
8 юни - 15 юни - пакетна цена 2799 лв
15 юни - 22 юни - пакетна цена 2799 лв
22 юни - 29 юни - пакетна цена 2799 лв
29 юни - 6 юли - пакетна цена 2799 лв
6 юли - 13 юли - пакетна цена 2749 лв
13 юли - 20 юли - пакетна цена 2719 лв
31 август - 6 септември - пакетна цена - 2659 лв

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Предимства на нашата програма:

директни полети на а/к България еър София - Москва и Санкт Петербург - София с включен кетъринг на борда, ръчен багаж до 7 кг и 23 кг чекиран багаж
най-пълната туристическа програма с максимален брой включени екскурзии в цената
само в нашата програма - екскурзия в Двореца и парка Царицино в Москва - включена в цената
само в нашата програма - екскурзия в Юсуповския дворец в Петербург - включена в цената
3 обяда по време на екскурзиите, които гарантират спокойното осъществяване на програмата
обслужване от лицензирани местни екскурзоводи на български език с опит с български туристи
гарантирано малки групи - 16-20 туристи, съгласно актуалните изисквания на посещаваните обекти
15 годишен опит в провеждането на програмата.

=============================================================

ПРОГРАМА

Сряда. Излитане от София Терминал 2 в 15:10 ч. с авиокомпания България Еър за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево-2 в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до хотел Измайлово Делта 4*. Настаняване в стаи премиум бизнес. Нощувка.

Четвъртък. Закуска. Панорамна обиколка на български език на Москва: Червения площад - политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най-старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител - символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи и др. Обяд в ресторант в града. Обзорна екскурзия на български език в Третяковската галерия - разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. Връщане в хотела (продължителност на програмата около 8 часа). Нощувка.

Петък. Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл - архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Благовещенския и Архангелския събор. Посещение на Оръжейната палата - Московски музей-съкровищница, част от комплекса на Големия Кремълски дворец. В нея се съхраняват царски и патриаршески скъпоценности, изработени от кремълските майстори или подарени от чуждестранни посолства. Обяд в ресторант в града. Екскурзия до Двореца и Парка Царицино. Царицино е един от най-красивите извънградски дворци на Москва с прекрасен парк, любим на всички московчани. Построен преди 400 години по заповед на Екатерина Втора, дворецът впечатлява с характерната си архитектура и изкусно проектиран парк.Разходка в дворцовия комплекс и сред парка с неговите прекрасни алеи, романтични павилиони, езера, артистични мостчета, арки и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

Събота. Закуска. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростен влак Сапсан – втора класа. Пристигане, посрещане. Панорамна автобусна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исаакиевския площад, събора Смолни, Спас на Крови, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, крайцера „Аврора” и др. Посещение на Петропавловската крепост - исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 1703 год., от която води началото си градът Петербург. Посещение на Петро-Павловския събор. Интериорът на Събора наподобява парадна зала на дворец. В него са изложени белокаменните саркофази на императорите и императриците на Руската империя. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел Азимут 4* в стандартни стаи. Нощувка.

Неделя. Закуска. Обзорна екскурзия с екскурзовод на български език в Ермитажа (основна сграда) - грандиозен дворцов ансамбъл и официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура, само оригинали. Свободно време. Обяд в ресторант в града. Разглеждане на Исакиевски събор - най-големият храм в Петербург, за чиято украса са използвани повече от 400 кг злато и Храма Спас на крови, построен на мястото на покушението срещу император Александър Втори. Интериорът на храма е покрит с великолепни мозайки, дело на най-известните руски живописци - Харламов, Васнецов и др. Продължителност на програмата - 8 часа. Нощувка.

Понеделник. Закуска. Автобусна екскурзия с екскурзовод на български език в Царско село - лятната резиденция на Екатерина Велика. Разглеждане на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разходка в парка на двореца (продължителност на програмата около 5-6 часа). Трансфер до хотела. Нощувка. 23:00ч. По желание: Нощна разходка „Развод мостов", която включва автобусна нощна екскурзия на Санкт Петербург и атрактивна екскурзия „Развод мостов” с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург, по време на която се наблюдава вдигането на мостове на р. Нева. Включени трансфери от и до хотела. Цена - 99 лв на турист при минимум 15 туриста

Вторник. Автобусна екскурзия на български език в Петерхоф - извънградският дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Екскурзия с екскурзовод на български език в Големия Дворец. Разглеждане на Нижний парк. Свободно време в Петерхоф. Връщане в Санкт Петербург. Трансфер до хотела (продължителност на програмата около 6 часа).Нощувка.

Сряда. Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Екскурзия на български език в Юсуповски дворец - имението на известния род Юсупови с автентични разкошни апартаменти, кабинети и бални зали, в които са се провеждали най-бляскавите балове на града. В програмата е включена комплексна екскурзия: парадните зали на двореца и екскпозицията с восъчни фигури „Убийството на Распутин”, в която ще узнаете подробности за тайнственото престъпление от 1916 г. Трансфер до летището за полет Санкт Петербург - София на България Еър в 19:20 ч, пристигане в 22:50 ч.

============================================================

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

В Москва: Хотел Делта Измайлово 4* http://www.izmailovo.ru/
Луксозен хотел 4*, изцяло реновиран. Разположен в един от най-красивите райони на Москва - Измайлово, в непосредствена близост до хотела е Измайловски парк и Измайловски Кремъл с прочутия базар за сувенири.
В хотелския комплекс има 16 ресторанта, кафета и барове, банков офис, магазини, фитнес център, СПА салон, помещение за съхранение на багаж, 24-часов рум-сервис.
Настаняването е в стаи бизнес клас премиум: 21 кв. м. http://www.izmailovo.ru/rooms/delta/premium-business-class-twin/
Стаите са с климатизация, мини-хладилник, ел. кана, бутилка минерална вода, индивидуален сейф, електронно заключване, спътникова телевизия, безплатен wi-fi, халат и чехли за баня, сешоар, козметичен набор за душ.
Непосредствено до хотелския комплекс: Ст.м. Партизанская, до Червения площад - директна линия, 10-12 мин. на метро.

В Санкт Петербург: Хотел Азимут 4* - изцяло реновиран през 2018 година, хотелът е най-високата сграда в историческата част на града. Разположен е на брега на река Фонтанка, на 5 минути от ст. метро Балтийская и на 5 минути от Измайловския събор.
В хотела: ресторант, лоби бар с панорама на 17 етаж, денонощна рецепция, банкомат, безплатен безжичен интернет в хотела, фризьорски салон, фитнес.
В стаите стандарт - 15 кв.м, телевизор, шумоизолация, панорамен прозорец, климатик, сешоар.
https://azimuthotels.de/en/saint-petersburg/a-hotel-fontanka-saint-petersburg

============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Внимание: Туроператорът си запазва правото да променя последователността на екскурзиите по програмата.
Полетното разписание е в местни времена.

Вид използван транспорт: Самолет, Влак, Автобус

Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

!ВАЖНО: Настаняването е в градски хотели, за разлика от ваканционните, стандартните стаи са с квадратура 19-21 кв.м., което не предполага комфортно настаняване на 3-ма възрастни или трима възрастни и дете. Настаняване на 2 възр.+ 1 турист на доп.легло е съответно: в хотел Азимут в стая стандарт на сгъваемо легло, а в хотел Делта - в стая лукс - при потвърждение на наличност.

Необходими документи за издаване на руска виза:
Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане
Минимум 2 свободни страници в паспорта
Визова анкета, попълва са в съдействие с ТО
1 цветна снимка от последните 3 месеца 3,5 Х4,5 см на бял фон без очила

Условия за резервация: 200 лв депозит на турист, 50% от пакетната цена - 45 дни преди дата на заминаване, пълно плащане 30 дни преди дата на заминаване.

Програмата се провежда при минимум 16 записани туристи. В случай, че необходимият брой туристи не е събран и програмата няма да се осъществи, платилите туристи ще бъдат информирани 21 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки:

Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от третия ден, следващ записването до 45 дни преди датата на пътуване дължи неустойка в размер на депозита.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 45 до 30 дни преди датата на пътуването, дължи неустойка от 50% от общата стойност на пътуването.
Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването 30-0 дни преди пътуването, не му се възстановяват никакви суми.
Потребителят има право да се откаже в тридневен срок от заплащането на капарото, без да дължи неустойка, и в този случай му се възстановяват всички заплатени суми.

В случай на невъзможност да се осъществи пътуването поради развитие на епидемиологичната обстановка, Туроператорът се задължава да възстанови внесената от Потребителя сума в 14 дневен срок от настъпване на промяната в условията на пътуване между България и Русия.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Санкт Петербург |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Санкт Петербург |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Санкт Петербург

Избрани оферти