Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Великденски базари в Прага (06-09.04.23)

Номер на оферта

/

239338

Дати & цени

Цената включва

самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер;
Летищни такси (в размер на 139 € към 04.12.22);
Голям ръчен багаж с макс. размери 55х40х23 см до 10 кг и 1 дамска чанта/лаптоп/ малък сак;
Чекиран багаж до 23 кг.;
3 нощувки със закуски в хотел Tosca 3* в Прага - център (или подобен);
трансфер летище - хотел – летище;
"В сърцето на Стария Град" обиколка с екскурзовод на български език;
"От Пражката крепост до Стария Град" обиколка с екскурзовод на български език;
медицинска застраховка "Травълър" с асистанс и покритие 10 000 евро (вкл. Covid-19) на ЗД Евроинс;
цялостна организация и обслужване на български език

Цената не включва

Ползване на слушалки за пешеходните обиколки: 3 € на човек на ден (заплащат се на място; задължително);
Горивна такса - обявява се 21 дни преди всяка дата на заминаване и се заплаща задължително;
Разходи за градски транспорт /на място/;
Застраховка "Отмяна на пътуване" на ЗД Евроинс;

Програма на пътуването

Екскурзия до Прага с настаняване в хотел в център с пешеходен достъп до историческото сърце на Прага;

Екскурзоводско обслужване в Прага на български език;

Включена обиколка на Стария Град на Прага, Пражкия замък и Карловия мост;

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Прага е неповторимо съчетаниена стилове от различни исторически периоди - барок, рококо, романтизъм, кубизъм, готика..В запазени архитектурни шедьоври от миналото местните умело вплитат своята съвременност. Прага пленява и оставя дълбока следа в паметта и сърцето на всеки, докоснал се до уникалната архитектура, очарованието на Стария Град, романтиката на Мала Страна, забележителните мостове и красотата на Вълтава.

ПРОГРАМА

ДЕН 1
СофияПрага
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Пристигане в Прага в 11:15 ч. Трансфер до избрания хотел. Настаняване и информационна среща.

Пешеходна обиколка "В СЪРЦЕТО НА СТАРИЯ ГРАД" (включена в цената, около 1 ч.) с практична информация и първи ориентири за града. Маршрут: Вацлавски площад - Пражкото сити; Староместки площад и най-емблематичните забележителности, разположени в сърцето на Стара Прага - готическата катедрала „Дева Мария пред Тин”, паметника на Ян Хус, бароковата църква „Свети Николай”, двореца Кински, Староместкото кметство, Пражкия меридиан - на мястото, където е падала сянката на колоната на Дева Мария в 12 ч. на обяд; астрономическия часовник от 1410 г., разположен в центъра на площада; лабиринта от малки улички в Стария Град и др.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2
Прага

Закуска. Пешеходна обиколка "ОТ ПРАЖКАТА КРЕПОСТ ДО СТАРИЯ ГРАД" с местен лицензиран екскурзовод на български език (включена в цената, около 2 ч.):
Обиколна програма - трите двора на най-важния символ на Бохемия - Пражката крепост, служела за резиденция на князе и крале (днес - седалище на Президента на Чехия), готическата катедрала "Свети Вит" с витражите от цветно стъкло, един от които - дело на прочутия майстор на сецесиона Алфонс Муха, Храдчанския площад, Архиепископския дворец, двореца Щернберг - с шедьоврите на Роден, Пикасо, Тициан, Тинторето и много други майстори, панорамната площадка пред двореца, откъдето се открива невероятна гледка към цяла Прага. Обиколката ще продължи по улица Нерудова към Малостранския площад и величествения бароков храм Св. Николай. По романтичните малострански улички с много заведения и магазини ще стигнем до Малтийския площад и църквата на Малтийските рицари, стената на Джон Ленън, Дяволският канал с мостчето на влюбените, обсипано с цветни катинарчета и Карловия мост (XIV в.) - най-голямата забележителност на Прага със стражевите кули от двете му страни (Малостранска и Страроместка), с 16-те арки и скулптурите на светци, между които и тази на Кирил и Методий. Мостът е предпочитано място не само от туристи заради невероятната панорамна гледка към Мала страна и река Вълтава, но и от много местни художници и музиканти, които създават неповторима творческа атмосфера. Карловият мост, Карловият университет и архитектурният комплекс Клементинум с най-красивата барокова библиотека на Прага са предверие към романтиката на Стария Град, чиито тесни криволичещи калдаръмени улички ще ни изведат на Староместкия площад.

Туристическа програма по желание /с предварителна заявка и заплащане/::

"ИСТОРИИ ОТ КАФЕНЕТАТА НА ПРАГА" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 2 ч.).
Екскурзията разглежда специален маршрут с обекти, рядко включени в стандартните обиколки на Прага. Ще Ви разкажем за кафенетата на Прага, които пазят спомени за именити писатели, художници, философи и интелектуалци от края на 19 век и началото на 20 век и от времето преди и по време на Пражката пролет. На чаша кафе ще погледнем към времената, за които чешкият писател, поет и журналист Ярослав Сайферт, носител на Нобелова награда за литература, казва: "Скуката не съществуваше в нашите кафенета. В тях се обсъждаше, говореше за бъдещето, спореше се разгорещено и никога не съм имал чувството, че си прахосвам времето. За разлика от други градове, никой не ходеше на кафене само заради кафето. То често не струваше. Но двете крони бяха входният билет за стоплянето покрай печката зимно време и гъстия тютюнов дим през лятото. Приятелската атмосфера си заслужаваше тия две крони."
Маршрут: Народния театър, кафене Славия, Литературно кафене "Народни", Кафене Лувър, Джаз клуб Редута, кинетичната скулптура "Главата на Франц Кафка" на Давид Черни, първата жп гара на Прага - Масарик, Кафене Арко, Барутната кула, Общинския дом - най-известната сграда в Прага в стил Ар Нуво, построена между 1906 г. и 1912 г. на мястото на бившия Царски дворец, Къщата при Черната Мадона и единственото кубистичното кафе Orient и много други...

Нощувка.


ДЕН 3
ПрагаКарлови Вари

Закуска.
Туристическа програма по желание: "КАРЛОВИ ВАРИ - СПА СТОЛИЦАТА НА ЧЕХИЯ" - целодневна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 6-7 ч.).
Курортът Карлови Вари е създаден през 14 век. Невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура го превръща в любимо място на известни личности като Франц Кафка, Казанова, Бетовен, Моцарт и много други. Градът е известен и с международния филмов фестивал „Кристалният глобус”, за който всяка година в града пристигат световноизвестни кинозвезди. По време на разходката с екскурзовод по елегантните улици ще разгледаме емблематичните дизайнерски колонади, гейзера Вридло и ще имате възможност да опитате лековитата вода от специалните бърдучета. Ще видим фестивалния хотел Термал, бароковата църква Мария Магдалена, чумната колона и историческите сгради по протежение на река Тепла. През свободното време можете да посетите православната църква „Св. Петър и Павел”, да опитате традиционните вафлички "оплатки", "кралската" напитка „Бехеровка”, който се прави с прочутата минерална вода или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел Пуп, в който са заснети ключови сцени от филма "Казино роял" за Джеймс Бонд. Свободно време.

Туристическа програма по желание: РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ ПО РЕКА ВЪЛТАВА (1 ч.) или БУТИКОВ КРУИЗ ПО ВЪЛТАВА С ВЕЧЕРЯ (около 2,5 ч.)
Нощувка.

ДЕН 4
ПрагаСофия

Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време.

Туристическа програма по желание: "ПРАГА ОТВИСОКО - КУЛАТА ПЕТРШИН И СТРАХОВСКИЯ МАНАСТИР" - пешеходна екскурзия с местен екскурзовод на български език (около 3 ч.)
С историческия фуникуляр ще се качим на над 300 метра височина, за да се насладим на красотата на Прага отвисоко. 60-метровата стоманена кула е поставена на живописния хълм в парка Петржин през 1891 година. Идеята за създаването и се ражда след Световното изложение в Париж през 1889 г. Често наричана "миниатюрна Айфелова кула", тя е 5 пъти по-малка от оригинала, но географски е разположена по-високо от нея (на хълма Петршин - 327 м). Петршинската кула предлага най-красивата 360-градусова панорама към целия град. 299 стъпала отвеждат до най-високата точка, откъдето ще разпознаем Пражката крепост, катедралата Св. Вит, Народния театър, астрономическия часовник на Староместкия площад, Вълтава и нейните красиви мостове...
Разходката продължава към манастира Страхов, основан през 1143 г. и посещение на една от най-красивите барокови библиотеки в света на повече от 800 години. Ще разгледаме двете зали – по-старата, барокова богословска зала и по-новата, класицистична философска зала, съхраняващи на 200 000 книги, между които безценни ръкописи. Ще завършим разходката в манастирската пивоварна в двора на ареала, където може да опитате оригинална жива, непастьоризирана бира. Монасите варяли бира от най-старото средновековие, страховската е кръстена на покровителя на ордена на премонстратите – Св. Норберт.

Трансфер до летище Прага за полет за София на България Ер в 16:30 ч. Пристига на летище София в 19:20 ч.

Забележки:
Възможни са размествания в дните от програмата с цел оптимизация и съобразно заявките.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Полетно разписание (възможни са промени):
София 10:20 Прага 11:15/
Прага 16:30 София 19:20

Депозит: 30% при резервация; доплащане до крайната цена - до 30 дни преди датата на отпътуване.

Допълнителни екскурзии по желание:

Разходка с корабче по Вълтава;
"Карлови Вари - спа столицата на Чехия";
"Прага отвисоко - кулата Петршин и Страховския манастир";
"Истории от кафенетата на Прага"
Вечеря на бутиков кораб с круиз по Вълтава;
Билет за класически концерт в зала "Сметана"

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Last minute оферти - Чехия |  Last minute оферти - Прага

Избрани оферти