Начало / Екскурзии / Екскурзии - Валенсия

Великденски празници във Валенсия -

Номер на оферта

/

231949

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Валенсия - София на авиокомпания "Wizz air";
Летищни такси;
Ръчен багаж с размери 40 x 30 x 20 см. за "Wizz air";
3 нощувки със закуски в хотел 3*;
Трансфер летище - хотел - летище;
Пешеходна обиколка на историческия център с лицензиран екскурзовод на български език;
Вечеря в ресторант "Submarino";
Медицинска застраховка с покритие 10000 евро за лица до 65 години.

Цената не включва

Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт;
Чекиран багаж до 15 кг /25 - 35 евро на посока/ или 20 кг /35 - 45 евро на посока/ - заплаща се по желание;
Такса за избор на място е на стойност от 4 до 7 евро на човек на посока;
Застраховка ''Отказ от пътуване''(Препоръчително);
Доплащане за медицинска застраховка за лица от 66 г. - 75 г.- 10 лв.;
Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Великденска самолетна екскурзия до Валенсия с 4 дни/3 нощувки и закуски от София

Дата на отпътуване: 18.04 - 21.04.2020

Валенсия,кралство на портокалите и кралица на Леванте /Изтока/се смята за най-плодотворната земя в Европа. Ренесансови и барокови сгради свидетелстват за дългата история на района:римляни,вестготи и араби са живели тук преди Валенсия да бъде присъединена към Каталонско-Арагонската конфедерация, или короната на Арагон през 1238 г. Валенсианският език се отличава съвсем малко от каталонския, но хората са доста различни,по-спокойни и безглижни - това се проявява в местните празници.Потопявайки се в стария център ще открите пълния контраст между новата и старата Испания.След залез слънце великолепните паметници се къпят в светлина,придавайки на града впечатляваща атмосфера, а нощните клубове и тапас барове кипят от живот и посетители. Валенсия е един изключително красив град, в който наследствата на миналото се срещат с чудесата на бъдещето. Град, който трябва да се посети и да се изживее.


1-ви ден
Излитане от летище София за Валенсия в 19:00 ч.(Wizz air) - Кацане на летището във Валенсия в 21:10ч. местно време и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Пешеходна обиколка на историческия център с лицензиран екскурзовод на български език. Следобед свободно време за посещение на Катедралата (където се пази свещеният граал, единственият признат от католическата църква), Копринената борса (част от наследството на ЮНЕСКО), Централния пазар (един от най-големите в Европа) и музеи по избор. Свободен следобед за посещение на обекти по избор. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Свободен ден за посещение на Града на изкуствата и науките: музей на науките “Принц Филип”, Планетариума и Океанографския музей – най-големият аквариум в Европа.
Вечеря в подводния ресторант на аквариума. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Свободно време за посещение на Биопарк – една от най-хубавите зоологически градини в света, последни покупки и/или обиколка с туристическия автобус на природен парк Ел Салер и езерото Албуфера. Трансфер до летището. Отпътуване за София. Полет от Валенсия 22:55 ч. - кацане на летището София 01:55ч.

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Валенсия |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Валенсия |  Великден 2024 - Испания |  Великден 2024 - Валенсия

Избрани оферти