Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сием Реап

Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Лаос – мистерии и природни чудеса в Индокитай

Номер на оферта

/

229712

Дати & цени

13 октомври 2024 г. - Цена от 6240 лв.

Цената включва

• Самолетни билети София–Истанбул–Сайгон и Ханой–Истанбул–София с Турски авиолинии с включен 1 брой чекиран багаж, ръчен багаж и летищни такси;
• Самолетни билети Сайгон–Сием Рип–Луанг Прабанг–Ханой с включен 1 брой чекиран багаж 20 кг, ръчен багаж 7 кг и летищни такси;
• 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*;
• 1 нощувка на корабче 4* в залива Ха Лонг;
• 11 закуски, 6 обяда, 1 брънч и 2 вечери;
• Всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език във всеки град;
• Професионален водач с опит по тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страните и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 75 г. с включени медицински разноски при злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

Цената не включва

• Доплащане за единична стая: 550 US$;
• Виза и такса за Виетнам: 65 US$ на човек;
• Виза и такса за Камбоджа: 36 US$ на човек;
• Виза и такса за Лаос: 52 US$ на човек;
• Круиз по река Сайгон с включени трансфери и вечеря – 45 US$ на човек;
• Круиз по река Меконг с включени трансфери и вечеря – 30 US$ на човек;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 долара на човек на ден);
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: изчислява се индивидуално при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица навършили 75 г.;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

Програма на пътуването

Защо да изберете тази програма?
• Прекрасна комбинация от 3 азиатски държави в едно пътуване;
• Гарантирани дати и запазени самолетни билети с Турски авиолинии;
• Специално подбрани централни 4* хотели;
• Най-добрият сезон – след края на горещия и дъждовен сезон на мусона;
• Включена вечеря с танци на Апсари – красивите нимфи-танцьорки на Изтока;
• Посещение на хълма Пном Бакенг, откъдето ще се насладим на невероятния залез над древния град Ангкор;
• БОНУС посещение на чаровните храмове Бантей Срей, Бантей Самре и Преа Кан, разположени извън утъпканите пътеки в Ангкор;
• Участие в утринна будистка церемония в Лаос – уважение към автентичността и традициите на местното население;
• Включено посещение на храм Као Дай – новата синкретична религия на Виетнам;
• Водач от България с опит в Азия, познаващ в детайли културата на континента.

14 дни/ 11 нощувки
Дати: 13.10 - 26.10.2024

Цена на човек в двойна стая при записване до 31.03.2024 - 6 240 лв.
Цена на човек в двойна стая при записване след 31.03.2024 - 6 490 лв.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================


ПРОГРАМА:

Ден 1 (13.10.2024, неделя) СофияИстанбул
Излитане от летище София в 21:10 ч. Кацане в Истанбул в 22:40 ч.

Ден 2 (14.10.2024, понеделник) Истанбул – Сайгон
Продължение за Сайгон в 02:00 ч. и кацане в 16:20 ч. Посрещане на летище и трансфер с автобус до центъра на града.
Настаняване в хотел Nhat Ha L’Opera 4*, централно разположен. Вечерна разходка в центъра на града, по време на която ще видите богато орнаментираната и осветена фасада на Операта, пешеходната улица Нгуен Хуе и Статуята на Хо Ши Мин в Парка срещу Кметството с часовниковата кула.
Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 (15.10.2024, вторник) Делтата на Меконг
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Сайгон и разглеждане на Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал, Централната поща.
Продължаваме към градчето Мей То. С малко корабче ще разгледаме делтата на река Меконг, която има изключително важна роля в живота на виетнамците. Близо до Мей То се намират четири острова – Дракон, Еднорог, Феникс и Костенурка, върху които са разположени плодородни градини. Включен е обяд с местни деликатеси и риба. По обратния път за Сайгон разглеждане на колоритния Као Дай храм, посветен на новата синкретична религия във Виетнам. Връщане в Сайгон в късния следобед.
Вечерта по желание нощен круиз с включена вечеря по р. Сайгон. Нощувка.

Ден 4 (16.10.2024, сряда) Сайгон – Сием Рип
Закуска. Трансфер до летище за полет до Сием Рип – мястото, откъдето ще започнем разглеждането на великолепните древни кхмерски храмове. Пристигане в Камбоджа, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до центъра на града.
Настаняване в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4*. Завършекът на деня ни ще бъде невероятният залез над древния град Анкгор, който ще посрещнем от хълма Пном Бакенг. Връщане в хотела и свободно време за вечеря и разходка в централната част на града, където има множество ресторанти и нощен пазар за сувенири на много изгодни цени. Нощувка.

Ден 5 (17.10.2024, четвъртък) Анкгор
Закуска. Целодневна обиколка на Ангкор Ват и руините на околните кхмерски храмове.
Разглеждане на Южната порта на Великия град Ангкор Том, Бафуон, Байон – мистериозният храм, построен през 13-ти век, чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица, Терасата на слоновете, Терасата на Прокажения крал и храма Та Пром – построен в края на 12 век като будистки манастир.Обяд в местен ресторант и посещение на най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор Ват – най-големият кхмерски храм – образец на древната архитектура и символ на Камбоджа.
След наситения с емоции и впечатления ден се връщаме обратно в хотела. Свободно време за вечеря и коктейл в някои от заведенията на нощната улица Пъб Стрийт. Нощувка.

Ден 6 (18.10.2024, петък) Ангкор – Тонле Сап
Закуска. Днес ще продължим с опознаването на тайните на внушителния храмов комплекс около Ангкор. Ще посетим отдалечените в джунглата храмове като Бантей Срей – цитаделата на жената, Бантей Самре – с изящните и добре запазени барелефи и Преа Кан – един от най-внушителните храмови комплекси в района, който бил кралска резиденция и манастир.
Обяд в местен ресторант и посещение с лодка на водно село в езерото Тонле Сап. Разходката с лодката в спокойните води на езерото, заобиколени от птици, маймуни, мангрови гори и оризови поля, ще Ви покаже истинското лице на живота в Камбоджа.
Вечерта ще се насладите на традиционната кхмерска кухня, последвана от Апсара шоу с едни от най-изящните танцьорки на Изтока. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 (19.10.2024, събота) Сием Рип – Луанг Прабанг
Закуска. Сутринта свободно време за почивка край басейна на хотела или разходка из многобройните магазини за сувенири и пазари на Сием Рип.
Трансфер до летище и полет за Лаос. Кацане на летището в Луанг Прабанг, посрещане от местен екскурзовод и трансфер до центъра на града – столицата на древното кралство Лансанг. Настаняване в хотел Muang Thong Boutique 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8 (20.10.2024, неделя) Луанг Прабанг
Закуска. Обиколка на града и посещение на Националния музей – бивш Кралски дворец, построен по време на френската колониална епоха. Ще разгледаме още главния храм на лаоските крале Ват Сиентонг, където в миналото са извършвани церемониите по короноване и красивия Ват Ахам.
Обяд в местен ресторант. Следобеда ще опознаем отблизо ежедневието на местните и ще посетим селцето Бан Фаном, някога основен доставчик на текстил за кралския двор, където и до днес местните продължават традицията и тъкат с дървени станове. Денят ще завърши с разглеждане на автентичните лаоски сувенири и стоки от самобитния Нощен пазар. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 (21.10.2024, понеделник) Луанг Прабанг
Закуска. Отпътуваме към идиличната провинция с оризовите тераси, сгушени сред хълмовете. Ще посетим оризова ферма, където ще научим повече за сеитбата и отглеждането и на тази култура и ще имате възможността да съпреживеете ежедневието на фермерите, докато помагате в дневните задачи.
Обяд в местен ресторант. Следобед ще посетим красивите водопади Куанг Си. Свободно време за разходка и плуване в тюркоазените басейни, оформени във варовиковата скала. Връщане в Луанг Прабанг.
По желание традиционна вечеря на борда на лодка по река Меконг, където ще се насладите на последните лъчи на залязващото слънце. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 (22.10.2024, вторник) Луанг Прабанг – Ханой
Рано сутринта по изгрев слънце поощряваме участието Ви в един от най-свещените ритуали на Югоизтока – даряване на храна на монасите с шафранови роби. Връщане в хотела и закуска. След това ще се потопим в неповторимата атмосфера на сутрешния пазар на Луанг Прабанг – истинска атракция за туристите, а за местните – място, където да се снабдят с пресни продукти, необходими за приготвянето на традиционните лаоски ястия. Пазарът все още е запазил автентичния си вид и може да си закупите пресни плодове и подправки. Следва изкачване пеша на хълма Фуси до позлатената Ступа с прекрасната панорама към града и река Меконг.
Трансфер до летище и полет до Ханой. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Leah Silk 4*. Нощувка.

Ден 11 (23.10.2024, сряда) Ханой – Ха Лонг
Закуска. Отпътуване с автобус към едно от природните чудеса на света Залива Ха Лонг.
На обяд пристигаме на пристанището, разглеждаме фабрика за перли и се настаняваме на борда на круизен кораб Paradise Elegance 4*. На борда имаме включени обяд и вечеря, посещение на плаващо селище, готварски курс, риболов, а също и възможност за плаване с каяк и разглеждане на островите отблизо. Денят завършва с приказен залез от горната палуба. Оставаме омагьосани от нереалния природен пейзаж и се наслаждаваме на мига, в който времето край нас сякаш е спряло… Нощувка на борда. ю

Ден 12 (24.10.2024, четвъртък) Ха Лонг – Ханой
Събуждаме се рано с изгрева на слънцето и се събираме на откритата палуба за сутрешен Тай чи урок, който ще раздвижи енергийните потоци в тялото ни. След закуска посещение на един от потъналите в зеленина острови, където Ха Лонг ни среща с поредната си тайна… Връщане на кораба и време за вкусен брънч сред невероятния природен декор, докато плаваме обратно към пристанището.
Отпътуване обратно към столицата. Ще посетим конфуцианския Храм на Литературата. Ще видим и Стария квартал на Ханой, където по-желание може да се разходите с рикши из цветните улички и да се потопите в ежедневието на столичани.
Настаняване в хотел Leah Silk 4*. По желание и срещу заплащане на място посещение на традиционно Водно Шоу с дървени кукли, което се провежда в специално изградения за него Театър Тан Лон, разположен край бреговете на езерото Хоан Кием. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 13 (25.10.2024, петък) Ха Лонг – ХанойИстанбул
Закуска. Този ден отново ще посветим на разглеждане на някои от най-емблематичните места на столицата на Виетнам като Централния площад, където се намира Мавзолеят на Хо Ши Мин, Къщата на кокили, Президентския дворец и Пагодата на една колона.
Свободно време за обяд и разходка в Стария град и край бреговете на езерото Хоан Кием. Тук на остров в езерото се намира прелестния храм Нгок Сон, който е един истински оазис на спокойствието сред забързания град.
В късния следобед трансфер до международното летище Нои Бай в Ханой и полет за Истанбул в 23:05 ч.

Ден 14 (26.10.2024, събота) ИстанбулСофия
Кацане в Истанбул в 04:45 ч. Продължение за София в 13:35 ч. и кацане в България в 14:55 ч.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

=============================================================

Допълнителна информация

• Цената на пътуването е валидна за група от 18 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 13.08.2024;
• Необходими документи за записване: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 25.08.2024;
• Получаването на виза за Виетнам, Камбоджа и Лаос става електронно. Подаването на заявленията за виза се извърша предварително от туроператора. След записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра и необходимите документи.
• В паспорта трябва да имате 3 цели свободни страници, за да може върху тях да бъдат положени визи и гранични печати.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,80 лв. и и при промяна на валутните курсове към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• При влизане във Виетнам, Камбоджа и Лаос НЕ се изисква сертификат за ваксинация и няма задължителен тест при пристигане;
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на посещаваните страни, валидни към 20.02.2024 г.
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 20.02.2024 и техният размер зависи от цената на горивото.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Тагове

Оферти - Камбоджа |  Оферти - Сием Реап |  Екскурзии - Камбоджа |  Екскурзии - Сием Реап |  Ранни записвания 2024 - Камбоджа |  Ранни записвания 2024 - Сием Реап

Избрани оферти