Начало / Екскурзии / Екскурзии - Ханой

Виетнам и Камбоджа – Сърцето и душата на Югоизточна Азия

Номер на оферта

/

239623

Дати & цени

Цената включва

Самолетни билети София – Доха – Ханой; Хо Ши Мин – Доха – София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
Самолетен билет Ханой – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
9 нощувки по програмата, както следва: 2 нощувки в Ханой, 1 нощувка в Нин Бин, 1 нощувка на кораб в Ха Лонг, 2 нощувки в Сием Реап, 1 нощувка в Пном Пен, 2 нощувки в Хо Ши Мин;
Круиз по залива Халонг (по време на престоя на кораб);
Изхранване: 9 закуски, 2 обяда, 1 брънч и 1 вечеря;
Всички екскурзии и входни такси за посещаваните обекти по програмата;
Всички трансфери по програмата;
Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 Евро.
Водач-преводач от агенцията– при група мин. 12 пътуващи;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Напитки по време на храненията;
Туристическа многократна виза за Виетнам – 50 щатски долара /заплаща се в България, полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Такса за обработка на документи за виза за Виетнам – 50 лв.;
Виза за Камбоджа, 30 долара /заплаща се в България, полага се на място при пристигане (необходима е снимка с размери 4 x 6 см);
Застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. За условията по застраховката, моля свържете се с офиса ни.
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г.
Бакшиши и благодарности към местните гидове и шофьори – 50 долара на човек (събират се предварително в София);

Програма на пътуването

12 дни / 9 нощувки - ПОТВЪРДЕНА ДАТА!

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА

Самолетни билети София – Доха – Ханой; Хо Ши Мин – Доха – София с вкл. 23 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж
Самолетен билет Ханой – Сием Рип с вкл. 20 кг. чекиран и 7 кг. ръчен багаж;
Атрактивна туристическа програма в столицата на ВиетнамХаной
Посещение на Нин Бин и древната столица Хоа Лу
Плаване в Залива Ха Лонг – едно от най-красивите места във Виетнам
Запознаване с археологически парк Ангкор Ват /Камбоджа/
Посещение на Пном Пен, наречен „Перлата на Азия“ и смятан за най-красивия град в Индокитай /Камбоджа/
Туристическа програма в Хо Ши Мин/Виетнам/
Пътуване с лодка по делтата на река Меконг до колоритните плаващи пазари

=============================================================

ПРОГРАМА

1 Ден
Събиране на групата на летище София, Терминал 2, за полет от България за Виетнам през Доха.

2 Ден
Пристигане във виетнамската столица Ханой. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до хотела. Настаняване. Време за почивка.
Ханой е известен като съвременното изкуство и френската архитектура, изразена в многото колониални сгради, разпръснати из целия град. Докато се развива бързо, градът е запазил много от традиционните си култури и обичаи.Нощувка.

3 Ден Ханой
Закуска. Целият ден е посветен на посещение на най-известните забележителности на Ханой: внушителния мавзолей на Хо Ши Мин, последното място за почивка на чичо Хо (както го наричат местните), неговата семпла наколна къща. Следва посещение на Пагодата с един стълб, която е построена през 1049 г. от дърво на върха на каменна колона и прилича на цвят на лотус. Проследете историята на града, като посетите близкото историческо езеро с реликва на бомбардировач B-52 от времето на Виетнамската война и станете свидетели на неразказани моменти за това, как местните жители са се възстановили от войната. Посетете Храма на литературата, първият университет във Виетнам, построен в традиционен виетнамски стил архитектура от 11-ти век.
Следобед ще имате чудесна възможност да видите Ханой от различна гледна точка - с мотопед каран от професионален шофьор. Вашият водач ще Ви обърне внимание за бърз поглед към френската архитектура, видима в многото колониални паметници, разпръснати из центъра на града. Разходете се покрай малките, но оживени улички на Стария квартал, известен със своите „36 улици с 36 стоки“ и стигнете до историческия мост Лонг Биен, известен със своята историческа, архитектурна и културна стойност. Подгответе фотоапарата си за заснемане на живописни панорамни гледки или запомнящи се моменти с местни хора или улични търговци, пресичащи моста с традиционния си транспорт. Забележки: Вие ще седите зад опитни шофьори, които познават своите превозни средства и трафика в града.
Връщане в хотела. Нощувка

4 Ден Ханой – Нин Бин
Закуска. След закуска поемаме на 2,5 часа път с микробус до град Нин Бин. Известен със своята природна красота и карстови варовикови планини, Нин Бин е необятен свят за любителите-приключенци. Посещаваме древната столица Хоа Лу, където ще разгледате храмовете на династиите Дин и Ле, заобиколени от оризища и планини. Разходете се до пещерата Ам Тиен, за да наблюдавате величествените природни обрзувания.
След това открийте красотата на природния комплекс Транг Ан, обявен за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 2014 г. и известен със своя грандиозен пейзаж от варовикови карстови върхове, прорязани от долини. Ще направите 2-часова разходка с традиционна лодка - от дълги тъмни пещери до зелените живописни канали на Транг Ан. Ще посетите някои от най-извесните пещери с дължина от 70 до 320 метра и осеяни с безброй сталактити. Нощувка.

5 Ден Нин Бин – Ха Лонг – кораб
Закуска.След закуска ще отпътуваме от хотела до залива Ха Лонг – световното природно наследство на ЮНЕСКО, където хиляди грандиозни варовикови островчета, скали и пещери се издигат от чистия изумруден залив на Тонкин. При пристигане, напитка за добре дошли на борда преди вашето настаняване. Ще бъде сервиран обяд с прясна морска храна, докато кораба обикаля през множество островчета, плаващи села, малки плажове. Ще посетим плаващо рибарско селище, ще се срещнем и ще разговаряме с местните селяни преди да поплувате или да се отпуснете за почивка на кораба. Вечерята ще бъде готова в момента, в който лодката хвърли котва в тихо определено място за нощувка. Нощувка на борда.

6 Ден Ха Лонг – Ханой – Сием Реап
Сутринта, веднага след изгрев слънце, ще имаме възможност да се включим в час по тай чи, който е достъпен за всички ранобудници. Веднага след това, ще се насладим на чаша местен чай, кафе и леки закуски, преди да посетим великолепните пещери на залива Ха Лонг. Участъците от варовиковите образувания в залива Ха Лонг са лесно ерозируеми, което води до поразително дълбоки пещери. Брънч се сервира на кораба, докато се отправяте към кея. Слизане около 12:00 ч., след което се връщаме обратно в град Ханой и до летището за полет до Сием Реп /Камбоджа/.
Пристигане в Сием Реап. Уреждане на визовите формалности. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

7 Ден Сием Реап
Закуска. Днес ще имате цял ден, за да разгледате и опознаете археологическия парк Ангкор.
Влизането в Ангкор Том ще стане от западната порта. Древната столица на Ангкор Том е построена през 12 век. Ще видим и Южната порта, храма Байон - уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица, терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Продължаваме към приказния Та Пром, обгърнат от корените на огромни смокинови дървета и гигантски пълзящи растения. Следобед следва посещение на известния храм Ангкор Ват. Ангкор Ват е обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1992 г., известен със своята красота и великолепие. Той разполага с най-дългия непрекъснат барелеф в света, който минава покрай външните стени на галерията и разказва истории от индуската митология.
Ще посетим един от най-известните храмове Пре Руп, построен през 10 век по време на управлението на крал Раджендраварман II и посветен на Шива.
Връщане в хотела. Нощувка

8 Ден Сием Реап – Пном Пен
Закуска. Тази сутрин ще се отправим на 5 часово пътешествие до Пном Пен. По пътя ще спрем за посещение в местното село Скуун, известно с гигантските тарантули. Ще видите местните да продават много пържени тарантули и щурци като предястие, което може при желание да опитате.
Наречен „Перлата на Азия“, Пном Пен беше смятан за най-красивия град в Индокитай. Запазил е голяма част от очарованието на стария свят, което се вижда от френската колониална архитектура и традиционните богато украсени храмове.
След пристигането в Пном Пен, ще направим обиколка на най-известните забележителности - къщата на генерал-губернатора (отвън), китайския храм Хокиен, моста Нагас, жп гарата. По време на това вълнуващо пътуване ще се запознаем с част от богатото наследство и ще надникнем в историята и културата на Камбоджа.
Следобед ще се отправим на 17 километра от град Пном Пен, за да посетим Полетата на смъртта, където над 1 млн. мирни жители са били убити и погребани от режима на Червените кхмери. Останките вътре в мемориала и масовите гробове, осеяли района, ни напомнят за страданието на жертвите. На това място жестокостта на режима на Червените кхмери рязко контрастира с борбата, пред която са се изправили камбоджанските жители и тяхната невероятна смелост да преодолеят страданията и да възстановят страната си.
Връщане в хотела. Нощувка

9 Ден – Пном Пен – Хо Ши Мин
Закуска. 4-часов трансфер до границата между Камбоджа и Виетнам.
При пристигане на границата (Bavet/Moc Bai), уреждане на митнически и визови формалности. Посрещане от местния водач за Виетнам и отпътуване до град Хо Ши Мин.
Време за кратко освежаване, след което за се отправим на сити тур на град Хо Ши Мин.
Започваме с Централна поща, построена около 1886 – 1891 г. по проект на известния френски архитект Гюстав Айфел. Ще се гмурнем сред многобройните и пъстри магазини на улица Dong Khoi, някога известна като Rue Catinat, булевардът, където висшето общество е пазарувало в колониалните времена.
Продължаваме към най-значимия исторически обекти на града - Двореца на Обединението. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането й на 30 април 1975 г. Разходете се из Двореца и се възхитете на удивителните шедьоври и неговата архитектура. Нашият водач ще ни запознае с неразказани истории, свързани с големите промени в историята на град Хо Ши Мин.
След това се отправим към оживения китайски квартал, известен на местните като Чо Лон, с неговата пъстра атмосфера и мистични храмове. Ще посетим оживения храм Тиен Хау, който е построен от кантонската конгрегация в началото на 19-ти век в чест на богинята на морето. Пред огромните горящи спирали от тамян, които винаги впечатляват посетителите, нашият водач ще разясни как китайците са имигрирали във Виетнам и са пренесли своята културна, религиозна и философска мисъл в новата си родина.
Връщане в хотела в късния следобед. Почивка и нощувка.

10 ден Хо Ши Мин – делтата на р. Меконг – Хо Ши Мин
Закуска. Днес за разнообразие ще сменим градския пейзаж с тучни оризища и ферми за плодове. Отпътуване от град Хо Ши Мин към живописния Маи То, известен като входа към делтата на Меконг.
След пристигане ще се отправим към крайбрежния кей за приятна екскурзия с моторна лодка. Ще имаме възможност да се удивим на пейзажа на делтата, къщите, построени на колове и местните рибни ферми по пътя. Ще сменим лодката с тук- тук или традиционна кола с волове/коне. Пътуването ни продължава сред равен терен, през тесни селски улички, осеяни с овощни градини и обичайни селски къщи. Наблюдавайки живота на местните, ще установите, че в много отношения е непроменен от времето, по което са живели в миналото. Ще видим приятелски настроени малчугани, които приветстват новите си приятели с „Xin Chao“ („Здравей“) по време на вашето пътуване. Обяд.
След обяда ще имаме възможност да видим семейна работилница, където правят кокосови бонбони, точно пред кея. Опитайте местен чай с мед и пресни плодове, докато разговаряте с местните хора, за да надникнете в начина на живот и традиционните обичаи в делтата на Меконг. Тук можете също да изберете да се возите на конска/волска кола през тучните околности на местните фермите. Завършваме екскурзията със запомнящ се круиз с гребна лодка, който ще ви отведе по тесните канали покрай буйни овощни градини и тихи и спокойни селца.
Опитайте някои местни деликатеси, преди да се върнете в Хо Ши Мин в следобедните часове.
Нощувка в Хо Ши Мин

11 ден Хо Ши Мин - отпътуване
Закуска. Освобождаване на стаите. Свободно време. Следобед трансфер до летището за полет до Доха. Пристигане в Доха.

12 ден Доха – София
Полет Доха – София. Пристигане в България.

=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Ханой |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Ханой |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Ханой

Избрани оферти