Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пловдив

Вино и мезе - винен тур из Горнотракийската низина - от София

Номер на оферта

/

234915

Дати & цени

Цената включва

1 нощувка в уютен хотел 3* в Пловдив
Богата закуска на блок маса
Транспорт с комфортен туристически автобус
Обслужване от опитен професионален екскурзовод по време на ця лата екскурзия

Цената не включва

Всички хранения, неупоменати в програмата
Разходи от личен характер
Входни билети за посещенията по желание, които са:
Палеонтологичният музей в Дорково – 5 лв
Килимарницата в Костандово – 2 лв
Крепостта Перистера – 4 лв
Музея на автомобилите на социализма в Пещера – 6 лв
Музея и църквата в Перущица – 4 лв
Етнографския музей в Пловдив – 6 лв
Църквата Св. Константин и Елена в Пловдив – 1 лв
Античния театър в Пловдив – 5 лв

Програма на пътуването

Вино и мезе - винен тур из Горнотракийската низина

Маршрут: София - Дорково - Костандово - Батак - Пещера - Перущица - село Устина - Пловдив - Старо Железаре - Старосел - София

2 дни/1 нощувка

ДАТА:

16.10.2021 - 17.10.2021

ЦЕНА на човек: 69 евро/135 лв.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Пловдивският регион е една от най-известните винени дестинации в България. Винарски изби – коя по-стара, коя по-нова, чертаят винената карта на Тракия с еликсирите от плодовете на нейната богата земя. И ще попътуваме из Западните Родопи и Тракийската низина, за да ви представим малко известни на широката публика у нас туристически атракции.

Защо да изберете тази програма?

Уикенд пътуване с посещение на Костандово, Дорково, Батак, Перущица, Пловдив, Пешера, Старо Железаре и възможност за дегустация на уникални български вина.

=============================================================

ПРОГРАМА

Ден 1: 1 ден – От Родопите до равна Тракия

Акценти: „Джурасик парткът” в село Дорково | Килим за британската кралица | С лодка из Баташкото „море” | Драмата на Перущица от 1876-та | Що е то Боер и върви ли за мезе на чаша вино?

Събираме се в 08.00 на Руски паметник и от София поемаме в посока Велинград. Няма обаче да спрем в един от най-големите ни СПА курорти, а пак недалеч от него- в малкото родопско село Дорково. Преди няколко години експедиция от български и френски палеонтолози се натъкна на истинско находище от фосили на праисторически животни, оказало се и най-богатото от този род в света! Благодарение на това откритие се роди Палеонтологичният музей в Дорково, където ще видим и напълно възстановен в реални размери праисторически мамут.

Няколко километра по-нататък спираме в друго село – Костандово, където се намира единственото у нас предприятие за производство на килими – гиганти. Джойнт венчър фирма от България и Великобритания стои зад този уникален проект за създаване на килими с гигантски размери – минимум 150 кв.метра, с тегло над 500 кг, които отиват да красят световни дворци, музеи, резиденции. Сред клиентите на предприятието е и самата британска кралица!

От Костандово спираме на брега на язовир „Батак”, в Цигов чарк. По желание можем да организираме разходка с корабче из водите на язовира и да похапнем вкусно в един от ресторантите с прекрасна гледка към сините води и околните планински хребети.

Продължаваме към Пещера, за да видим поредната уникална археологическа дестинация – крепостта Перистера, съществувала на историческата карта от IV до VII век. Тук ,в две от крепостните кули, са разположени руините на християнски църкви. Такова съчетание – кули с църкви, няма аналог в България!

А който иска, може да посети и изключително интересният Музей за автомобили на социализма, който се помещава в салона на някогашното градско кино.

Следваща спирка – Перущица. Като българи ще отдадем почит на загиналите над 340 мъже, жени и деца начело с Кочо Чистеменски и Спас Гинов (спомнете си стихотворението на Вазов „Кочо – Защитата на Перущица) в църквата „Св.Архангел Михаил” по време на трагичните събития през Априлското въстание в 1876 година.

Нека това бъде и нашата мисия в това пътуване с кауза – да отдадем чест на българските родолюбци, оценявайки порива им за свобода и образование. И дали може чрез постъпките си в нашето динамично ежедневие да се съизмерим с тяхната любов към отечеството?

Последна спирка преди Пловдив – село Устина, където ще дегустираме вино с марката на Вила Устина и мезе от уникалната порода Боер, месни продукти от което домакините изнасят в цяла Западна Европа.

Пристигаме в Пловдив. Настаняваме се в хотела и който желае може да си направи вечерна разходка из романтичните улички в стария град.

Ден 2: 2 ден – Във виното е истината!

Акценти: Разходка из Стария Пловдив – град на 7000 години! | Доналд Тръмп на стенопис в каруца | Магичната ритуална зала на Траките | Вино с мръвка

След закуска се отправяме към Стария град, където нашият екскурзовод ще представи някои от основните забележителности на този уникален архитектурен и културен резерват: Етнографския музей, Античния театър, крепостната стена, най-старата църква „Св.св.Константин и Елена” и хълма Небет тепе, от който се открива страхотна панорамна гледка към целия град.

Отправяме се към Средна гора за да посетим колоритното село Старо Железаре, където едно българо-полско семейство преподаватели по изобразително изкуство и техни ученици са изрисували фасадите на селските къщи с герои на нашето време: от Бийтълс до президента Доналд Тръмп, яхнал една от селските каруци...

Следва посещение на винарски комплес Старосел, където по желание и срещу допълнително заплащане организираме „винотворчество”. Тук можете да изживеете чувството сами да създавате купажно вино в мистичната атмосфера на напълно възстановената древна тракийска ритуална зала и под професионалното ръководство на екипа на винарната. Групата ще бъде разделена на два или три отбора, които ще се състезават помежду си в създаването на идеалния купаж. Чрез конкурс ще се определи най-добрия резултат от винотворчеството.

По-късно след обяд отпътуваме за София, но атракциите не свършват. Ще се отбием до едно малко стопанство, което произвежда и вино и мезе – каква по-добра комбинация!

Пътуването ни завършва отново на Руски паметник. Разменяме си контактите и чакаме снимки, постове и тагове във фейсбук. Казвеаме си до скоро виждане на други интересни преключения!

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Минимален брой участници: 25
Срок за набиране на група: 20.08.2021

Условия за записване:
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Записване и начин на плащане:
Депозит при резервация: 50 лв на човек
Доплащане до 100% до 14 дни преди отпътуване.
Пълна информация за пътуването се предоставя на емайл не по-късно от 3 дни преди отпътуване.
Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации:
- При отказ от пътуване на туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 14 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 25 лв. на турист.
- При отказ от пътуване от 13 календарни дни до 8 дни преди датата на тръгване - такса в размер на 50% от цената на пакета .
- При отказ от пътуване на туриста от 7 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена.

Необходими документи:
Валиден документ за самоличност
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.

Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.

Ориентировъчни входни такси:
- Палеонтологичният музей в Дорково – 5 лв
- Килимарницата в Костандово – 2 лв
- Крепостта Перистера – 4 лв
- Музея на автомобилите на социализма в Пещера – 6 лв
- Музея и църквата в Перущица – 4 лв
- Етнографския музей в Пловдив – 6 лв
- Църквата Св. Константин и Елена в Пловдив – 1 лв
- Античния театър в Пловдив – 5 лв
Допълнителни условия:
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

+ Разходка с корабче в яз. Батак – 15,00 лв
+ Дегустация на 3 вина и месо от Боер във Вила Юстина – 26 лв
+ Дегустация на 3 вина и мезета във виннарна Старосел и винотворчество – 27 лв

Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Пловдив |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Пловдив |  Уикенд почивка - България |  Уикенд почивка - Пловдив

Избрани оферти