Начало / Екскурзии / Екскурзии - Акаба

Приказна Йордания - 5 нощувки - директен полет

Номер на оферта

/

235556

Дати & цени

09 ноември 2021 г. - Цена от 2189 лв.

Цената включва

• самолетни билети с BH Air и 20 кг багаж на лента и голям ръчен багаж до 10 кг.
• местен екскурзовод на български език или английски език с превод по време на цялата екскурзионна програма
• 1 нощувка със закуска и вечеря/ зарб – агнешко месо със зеленчуци в трап и шведска маса/ и фолклорна програма в пустинята в бедуинско селище в Делукс палатка с топла и студена климатизация и самостоятелна баня – в Mazayen 5* или подобно
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Аман – Eyass Hotel 4* или подобен
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* на Мъртво море – Ramada Hotel 4* или подобен
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Акаба – Lacosta Hotel 4* или подобен;
• 1 обяд по време на екскурзията с лодка в Акаба;
• 2-часово сафари в пустинята с джипове;
• всички екскурзии и входни такси, описани в програмата;
• всички трансфери с луксозен климатизиран автобус/микробус
• такса за хотелите
• малка бутилка с вода на ден/на човек
• медицинска застраховка на стойност 10000 евро на ЗК Мондиал с COVID покритие
• представител на ТО по време на целия престой
• бакшиши за шофьора и екскурзовода
• PCR или антиген тест, ако такъв е необходим при завръщане в България

Цената не включва

• доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 7.00 лв., над 70 г. – 14 лв.
• застраховка “Отмяна на пътуване“ – възстановява изплатената сума, при отказ по здравословни и други причини определени от Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/.
• обяд (с изключение на предпоследния ден)
• разходи от личен характер
• виза – към момента при кацане в Акаба не се заплаща виза, местните власти винаги имат право да променят тези условия, ще бъдете информирани преди заминаване дали има промяна

Програма на пътуването

ПРИКАЗНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЙОРДАНИЯ С ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ ДО АКАБА

ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ С ВСИЧКО НАЙ-КРАСИВО ОТ ЙОРДАНИЯ

Маршрут: СофияАкаба – пустинята Уади Рум с джип сафари – Петра – Аман – Джераш – Мъртво море – река Йордан – Мадаба – Небо –АкабаСофия

Включени всички посещавани места и отлични 4* хотели и най-добрата 5* делукс палатка в пустинята. Без доплащания за бакшиши!

6 дни / 5 нощувки

ДАТИ:
07.10 - 12.10.2021
09.11 - 14.11.2021

ЦЕНА на човек в двойна стая: 2189 лева

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА

Включени всички посещавани места, без доплащания за бакшиши и още:

- Настаняване в отлични 4* хотели на Мъртво море, Акаба и Аман

- Нощувка в най-добрата 5* Делукс палатка в пустинята Уади Рум

- 2-часово джип сафари сред необикновени пясъчни дюни

- Вечеря край огъня в бедуинския лагер с местен Зарб-агнешко месо със зеленчуци в трап и богата шведска маса.

- Посещение на камения град Петра

- Посещение на Джераш (древноримският град) - Градът Гераса (Gerasa)

- Посещение на река Йордан

- Посещение на Джераш (древноримският град) – Градът Гераса (Gerasa)

- Посещение и нощувка на Мъртво море

- Включена екскурзия с яхта с прозрачно дъно и шнорхелинг с включени безалкохолни напитки в Аман

- Посещение на Berenice beach с включен обяд и време за плаж

- PCR или антиген тест, ако такъв е необходим при завръщане в България

=============================================================

ПРОГРАМА

Първи ден: СофияАкаба – пустинята Уади Рум с джип сафари – директен полет до Акаба в 10.00 ч., Йордания. Кацане в 12.50 ч. Посрещане от местната агенция партньор. Продължаваме към пустинята Уади Рум (Wadi Rum). Уади Рум е истинско предизвикателство за катерачите и откривателите. Накъдето и да си обърне погледа човек вижда скали и дюни с червеникав цвят. Има образувания с около 2000 метра височина и скални рисунки на повече от 4000 години, които се появяват внезапно пред погледа. Това е удивително място, почти недокоснато от човешка ръка. Тук времето и ветровете са изваяли високи пясъчни „небостъргачи” , познати като „Долината на луната” – мястото, където принц Фейсал бин Хюсейн и Лоурънс Арабски са се подвизавали по време на арабското въстание срещу османците през Първата световна война. Уади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Кратко време за преобличане, след което следва едно невероятно преживяване – 2-часово джип сафари сред необикновени пясъчни дюни с размерите на планини, обагрени в розово-червено. Ще имате възможност да се насладите на невероятно красивия пустинен залез и изящното звездно небе. Вечерта ви очакват забавления край огъня в бедуинския лагер, където ще се запознаете с техните носии, музика и танци. Вечеря и нощувка в пустинята в бедуинска Делукс палатка – 5* с топла и студена климатизация и самостоятелна баня.

Втори ден: Петра – Аман
Закуска в пустинята в бедуинското селище. Отпътуване за каменния град Петра, наричан е още розовия град заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата на новите Седем чудеса на света на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50 метрова Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. Особено интересни са резервоарите, каналите и дренажите, благодарение на които жителите на Петра са имали вода. Първите доказателства, че по тези земи са живели хора са от 1000 г. пр. н. е.. От IV в. пр. н. е. до VII век след н. е. градът е важен търговски център, в който живее арабското племе набатеи.
Общо ходенето пеша е около 4 км – предвидете си удобни дрехи и обувки.
След посещението на Петра, следва отпътуване за столицата на Хашемитското кралство – Аман.
Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Аман.

Трети ден: Аман – Джераш - Мъртво море
Закуска в хотела. Следва обиколка на Аман – един уникален град, съчетаващ хилядолетна история с модерното съвремие, западната с източната култура. Белият град Аман – издигнат от бели и розови камъни е столицата на Йордания. Той се разпростира на 19 хълма, които се наричат джабали. А джабалът, който ще посетите, се нарича Цитаделата. На него е имало живот още преди 18 000 години и все още могат да се видят следи от обитателите му през различните епохи: пещерите, в които са живели хората от Бронзовата епоха; храмът на Херкулес; дворецът Умаяд; римски амфитеатри и византийски църкви. Ще разгледаме Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата.
Отпътуване към Джераш (древноримският град) – Градът Гераса (Gerasa) е построен през II в. пр. Хр. и се превръща в един от десетте велики града на римската империя. През 749 година няколко силни земетресения го разрушават и той остава погребан в земята чак до XIX век. Днес, по съхранените римски останки в Джераш (Jerash) (по името на съвременния град, който се е развил недалеч от Гераса), човек лесно може да си представи как е изглеждало мястото. Запазени са площади, фонтани, улици, театри, бани, пазари, хиподрума, жилища – сякаш римляните ей сега ще излязат от домовете си и ще се смесят с туристите. В запазения римски град се провежда и тримесечен летен фестивал с много концерти и спектакли.
След разглеждането на Джераш, следва отпътуване за Мъртво море. Контрастът между великолепието на живота в Червено море и застиналите, причудливи фигури образувани от сол е невероятен. И най-любопитното е, че водите му са лечебни. В тях има съставки, които успяват да преборят всякакви кожни заболявания. Дори такива, които са смятани за нелечими. По крайбрежието са разположени хотелски комплекси и клиника, в която прииждат хора от цял свят. Особено забавно за плажуващите за първи път на Мъртво море е, че не могат да потънат. Заради високата соленост на водата, можете просто да се изтегнете на нея и да лежите спокойно, докато четете книга или вестник.
Настаняване в хотел 4* на Мъртво море. Вечеря и нощувка.

Четвърти ден: Мъртво море – Река Йордан – Мадаба – Небо –Акаба
Закуска в хотела. Посещение на река Йордан и мястото, където Иисус Христос е покръстен от Йоан Кръстител. Отпътуване за древния град Мадаба, едно от най-значимите места в Светата земя. Тук е съсредоточена най-голямата християнска общност в Йордания. В продължение на два века (от V до VII) стотици мозайки са подредени в църквите на Мадаба и обикновените домове, като тази, покриваща пода на гръцката църква „Св. Георги”, т.н. “мозаечна карта” на Обетованата земя е изработена от около 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и е уникална за времето си с абсолютно точното географско разположение на изобразените места. Смята се, че целият й размер е бил 6 на 15,6 метра. Днес може да се види само около ? от нея, но пак впечатлява прецизността и търпението, с което са изобразени поля, гори, равнини, реки, храмове.
Отпътуване към планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папа Йоан Павел II, който собственоръчно е засадил дърво в градината.
Планината Небо е свещено място за християни, мюсюлмани и евреи. Когато Моисей застава на нейния връх, Бог му показва обетованата земя. От Небо тя наистина се вижда цялата, а в ясно време погледът стига дори до Йерихон и Йерусалим. След като се насладите на гледката, можете да влезете в църквата, да запалите свещ. Да чуете историята за Моисей, който е погребан в планината Небо от самия Бог и за пророка Муса (аналог на Моисей според ислямската традиция), чийто гроб се намира недалеч от планината. Преданията и легендите, свързани с мястото са безброй, стига само да имате желание да слушате. Продължаваме по пътя на кралете с панорамна гледка към каньона Ал Мухеб.
Отпътуване към Акаба. Йордания има един излаз на Червено море, мястото, на което се срещат морските пътища, идващи от Азия, Африка и Европа и се събират тук в Акаба (Aqaba). Малък град, обрасъл с палми и заобиколен от червени планини. В него най-привлекателни за туристите са възможностите за гмуркане и шнорхелинг. От града, се разкрива уникална гледка към 4 държави едновременно – Йордания, Египет, Израел и Саудитска Арабия.
Настаняване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Акаба.

Пети ден: Акаба – плажът Бараниз с прозрачна лодка и обяд
Закуска в хотела. Екскурзия с яхта с прозрачно дъно и шнорхелинг (включени безалкохолни напитки на яхтата), с посещение на Berenice beach и включен обяд. Свободно време за плаж.
Вечеря и нощувка в Акаба.

Шести ден: АкабаСофия
Закуска в хотела. Трансфер до летището за полет АкабаСофия в 14.00 ч.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Важно!

В случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването, туроператора ще възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Начин на плащане:
• депозит – 200 лева при резервация. Преди да се заплати депозита, задължително потребителят се запознава с договора и общите условия и само тогава се пристъпва към плащане!
• втори депозит 800 лева до 45 дни преди заминаване
• доплащане – 30 дни преди отпътуване.
• резервацията се счита за потвърдена само след подписване на договор и плащане на депозит. При подписан договор, но без извършено плащане до 48 часа / определена дата, резервацията се анулира!

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните анулационни суми, в случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
• до 45 дни преди датата на отпътуване: без неустойка.
• от 44 дни до 30 дни до датата на пътуване: неустойка първи и втори депозит.
• при по-малко от 30 дни от датата на пътуване: 100% от целия договор.
• смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.

Анулации без неустойка и връщане на суми:
• При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
• При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
*Изключение прави само случай на развитие на епидемиологичната обстановка и възпрепятсване на пътуването поради затваряне на границите на България и Йордания. В такъв случай туроператора се задължава да възстанови внесената от потребителя сума в срок до 14 дни след датата на отпътуване.

Необходими документи:
• данните от валиден международен паспорт. Тази информация ни трябва за договора и медицинската застраховка!
• за деца до 18 години, пътуващи без родители – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

Вид използвани транспортни средства по програмата:
• самолет
• автобус / микробус

Допълнителна информация
• Изискване за минимален брой туристи: 20 туристи. Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване
• Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.68 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
• Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
• Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Йордания.
• екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
• за пътуване до Йордания е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
• климат: в по-голямата си част Йордания попада в тропичния климатичен пояс. Времето е топло, сухо и безоблачно през цялата година с ясно изразен пустинен характер. В района на Мъртво море и крайбрежният град Акаба на брега на Червено море дневните температури варират от 21°C през януари до 40°C през юли и август. През зимните месеци от ноември до март нощите са студени с температури между 8 и 15°C. През останалата част от годината нощните температури са между 17 и 25°C.
• официалната валута е Йордански динар (JD или JOD): 1 лев = 0.41 JD / 1 евро = 0.80 JD / 1 долар =0.70 JD
• за престоя ви в Йордания е добре да носите във вас долари или йордански динар, ако не успеете в България да си обмените динари, на място екскурзоводът ще ви покаже място за обмен на валута
• приблизително на ден са ви необходими 25 динара за малък обяд и дребни сувенири
• в Йордания алкохолът е разрешен за туристи и се сервира в хотелите и заведенията, както и се продава свободно в магазините

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билени по международни полети и не по-късно от 30 дни преди датата на тръгване., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Информация относно здравните изисквания към момента: PCR тест е необходим за пътуване към Йордания направен до 72 часа преди отпътуване. Сертификат за ваксинация, освобождава необходимоста от PCR тест.

=============================================================

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Йордания |  Оферти - Акаба |  Екскурзии - Йордания |  Екскурзии - Акаба |  Екзотична почивка 2021 - Йордания |  Екзотична почивка 2021 - Акаба

Избрани оферти