Начало / Екскурзии / Екскурзии - Канкун

Wyndham Garden - Съкровищата на Мексико - 11 нощувки

Номер на оферта

/

240482

Дати & цени

Цената включва

 • Самолетни билети София – Истанбул/Франкфурт – Мексико Сити с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг. ръчен багаж и летищни такси;
 • Самолетни билети Канкун – Истанбул/Франкфурт – София с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг. ръчен багаж и летищни такси;
 • Трансфери летище – хотел в Мексико Сити;
 • Трансфери хотел – летище в Канкун;
 • Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата;
 • 1 нощувка със закуска в хотел NH Centro Historico 4* в Мексико Сити;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Victoria Oaxaca 4* в Оахака;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Calli 3* в Теуантепек;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Ciudad Real 4* в Сан Кристобал;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Chan Kah Resort 4* в Паленке;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Plaza Campeche 4* в Кампече;
 • 1 нощувка със закуска в хотел Gamma 4* в Мерида;
 • 3 нощувка със закуска в хотел Wyndham Garden 4* в Канкун;
 • 1 вечеря в ресторанта на хотела в Теуантепек;
 • 1 обяд в местен ресторант по време на програмата в ден 7-ми;
 • Всички входове в туристически обекти по маршрута;
 • Посещение на храмът на Девата от Гваделупе;
 • Посещението на Сан Хуан Теотиуакан;
 • Разглеждане на Оахака;
 • Разглеждане на археологическия център Монте Албан - древната столица на племето Сапотеки;
 • Разходка с катерна лодка по р.Грихалва и поглед към каньона Сумидеро;
 • Посещение на Сан Хуан Чамула и пъстроцветния Синакантан;
 • Посещение на Вилаермоса и музея Ла Вента;
 • Програма в Паленке;
 • Програма в Кампече;
 • Програма в Укшмал;
 • Програма в Мерида;
 • Посещение на Чичен Ица и сенота Ик Кил;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой;
 • Екскурзоводско обслужване на място от местен екскурзовод;
 • Такса обслужване за носене на багаж в местата за настаняване;
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
 • Пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ).

Цената не включва

 • Такси летище – заплащат се на място от туристите;
 • Курортна такса – заплаща се на рецепция при настаняване;
 • Такса обслужване за екскурзовод и шофьори – около 5 USD на ден;
 • Разходи от личен характер;
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.

Програма на пътуването

Wyndham Garden

Wyndham Garden 4*,Дати и Цени


Дата на заминаване: 27 Декември 2023


Стандартна стая

Човек в двойна стая : 4996 BGN
Двама възрастни : 9992 BGN
Двама възрастни с дете 0-1.99 : 9992 BGN
Един възрастен с дете 0-1.99 : 9992 BGN
Един възрастен с дете 2-11.99 : 9992 BGN
Двама възрастни с дете 2-11.99 : 14988 BGN
Трима възрастни : 14988 BGN

Единична стая

Един възрастен : 5933 BGN

Дата на заминаване: 15 Януари 2024


Стандартна стая

Човек в двойна стая : 4996 BGN
Двама възрастни : 9992 BGN
Двама възрастни с дете 0-1.99 : 9992 BGN
Един възрастен с дете 0-1.99 : 9992 BGN
Един възрастен с дете 2-11.99 : 9992 BGN
Двама възрастни с дете 2-11.99 : 14988 BGN
Трима възрастни : 14988 BGN

Единична стая

Един възрастен : 5933 BGN

Дата на заминаване: 2 Февруари 2024


Стандартна стая

Човек в двойна стая : 4996 BGN
Двама възрастни : 9992 BGN
Двама възрастни с дете 0-1.99 : 9992 BGN
Един възрастен с дете 0-1.99 : 9992 BGN
Един възрастен с дете 2-11.99 : 9992 BGN
Двама възрастни с дете 2-11.99 : 14988 BGN
Трима възрастни : 14988 BGN

Единична стая

Един възрастен : 5933 BGN
Програма

Ден 1 София - Истанбул/Франкфурт - Мексико Сити

Среща на летище София Терминал 2 за полет до Мексико Сити с Турските Авиолинии или Лухтпанза,с прекачване в Истанбул или Франкфурт.

Ден 2 Мексико Сити

Пристигане на Международното Летище в Мексико и посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Мексико Сити.Нощувка в Мексико Сити.

Ден 3 Мексико Сити -Гуадалупе -Теотикан -Оахака

Закуска. Посещение на най-важната католическа църква в Мексико - храмът на Девата от Гваделупе, в който се пази чудотворната икона на най-почитаната светица - Девата от Гваделупе. Храмът се посещава от над 14 милиона поклонници годишно и е вторият по посещаемост католически храм след Ватикана.Програмата в този ден продължава с посещенние на магичния град на Сан Хуан Теотиуакан - Пирамидата на Луната и Пирамидата на Слънцето. На входа на града се намира и Пътят на смъртта, където са разположени - Храмът на Кецалкоатъл, Пирамидата на Слънцето и в края - Пирамидата на Луната. Да се изкачиш до върха на Пирамидата на Слънцето е не само акт на издръжливост, но и на духовност за много от посетителите. Това е и една от причините да се видят хора, облечени в бяло по време на пролетното равноденствие, а също така и в различно време от годината, оставяйки камъни, като кварц с идеята да се заредят с положителна енергия и да установят мистичен контакт с Бога на Слънцето.Нощувка в Оахака.

Ден 4 Оахака - Монте Албан - Теуантепек

Закуска. Денят ще започне с разглеждане на Оахака - най-богото гастрономно, културно и артистично наследство, една от най-важните туристически дестинации в Мексико. Историческия център е обект от Световното Наследство и познат още като "Зелената Антекера", заради своите зелени каменни сгради като Културния център Санто Доминго, отличаващ се с своя бивш Доминикански манастир..След това ще продължим към археологическия център Монте Албан- древната столица на племето Сапотеки, в центъра на долината Оахака. Мястото е имало огромна връзка с Теотиуакан и това може да бъде видяно в стила на строителството на сградите, керамиката и стенописите. Археологическата зона е разделена на 10 части,а някои учени сравняват откриването на Монте Албан с откриването на древна Троя.Започваме разглеждането от Централния площад, с ширина и дължина от около 200 метра, откъдето ще видим защо Монте Албан е бил някога един от основните градове в Мезоамерика, а големината му е била с размерите на Оахака. Сграда "H" e най-голяма и съдържа стълбище, две гробници с 2 тела и храм. Тук е намерена и известната мозаечна маска на Бог прилеп, направена от 25 парчета нефрит и към момента изложена в Музея на Антропологията в Мексико Сити.
Вечеря и нощувка в хотел Calli,Теуантепек.

Ден 5 Теуантепек - Каньон Сумидеро - Сан Кристобал

Закуска в хотела. Пътуване през планината Сиера Мадре към живописния каньон Сумидеро, който се простира на 30 км., а в най-високата си част стига до 1000 м. Легендите разказват, че индианските войни предпочитали да се хвърлят от скалите на каньона, за да не бъдат пленени от испанците. През каньона протича река Грихалва, по която ще направим разходка с катер и ако имаме късмет, може да видим крокодили и маймуни. Продължаваме към Сан Кристобал де Лас Касас. Градът е разположен в планината. Основан е в началото на 16 век от католически свещеници и е едно от първите испански селища на континента. Някога столица на щата, той пази очарованието на отминалите векове. Свободно време за вечерна разходка из града
Нощувка в Ciudad Real 4*, Сан Кристобал.

Ден 6 Сан Кристобал -Синакантан-Сан Хуан Чамула-Сан Кристобал

Закуска.Отпътуваме за Сан Хуан Чамула - малко индианско селище , известно с църквата си, в която индианците извършват странни обреди в смесен религиозен стил, съчетаващ християнски и езически традици. Ще станем свидетели на древен обред, изпълняван в централния параклис на Св. Йоан Кръстител, където в помещение, изпълнено с тайнственост и осветено от хиляди свещи, се произнасят молитви на диалекта на маите - тсотсил. Ще видим и съседното матриархално градче Синакантан,известно с характерните си пъстроцветни костюми, които местните жители с особена гордост носят и днес в ежедневния си живот. Връщане в хотела.Нощувка в Ciudad Real, Сан Кристобал.

Ден 7 Сан Кристобал - Паленке

Закуска. Днес се отправяме към следващата ни дестинация - Паленке. По пътя ще спрем в град Вилаермоса и ще разгледаме основната му забележителност - музея Ла Вента, известен с колекцията си от артефакти от времето на олмеките. Нощувка в Паленке.

Ден 8 Паленке - Кампече

Закуска. Днес ще разгледаме едни от най-необикновените руини от културата на маите - тези в околностите на Паленке, скрити сред гъста тропическа гора. Смята се, че древният град на маите е изграден през 220 г. пр. Хр, въпреки че преживява своя разцвет през 7-и век. И въпреки че комплексът не е толкова голям или известен, колкото Тикал или Чичен Ица, той е също толкова впечатляващ и исторически значим. Надписите, открити тук, са допринесли значително за знанието за маите, което имаме днес. Пристигане в живописния и приветлив колониален град Кампече (ЮНЕСКО) - един от малкото градове в Мексико със запазени крепости от испанския период. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят.Настаняване в хотел.Нощувка в Кампече.

Ден 9 Кампече - Ушмал - град Мерида

Закуска. Отпътуване за Укшмал (ЮНЕСКО) - величествен образец на архитектурния стил Пук, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава "построено три пъти". Маите често строели нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на Пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, Гробището и Северната група. Продължаване за Мерида - столица на щата Юкатан. Наричат го "белият град" заради красивите бели сгради от 19-20 век. Най-интересни са площад "Независимост", паметникът на родината и централния булевард Монтехо. Нощувка в Мерида.

Ден 10 Мерида - Чичен Ица - Канкун

Закуска. Отпътуване за главния политически и церемониален център от културата на маите на полуостров Юкатан - Чичен-Ица (ЮНЕСКО), едно от 7-те чудеса на света. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Разглеждане на забележителностите: Пирамидата на пернатия змей "Кукулкан", знаменитата обсерватория "Каракол", Храма на войните и огромното игрище за свещената игра "Пок-та-пок", (всъщност това е най-голямото игрище в Централна Америка за игра с топка, наподобяваща футбол). Възможност за посещение на едно от природните чудеса на Юкатан - сенота Ик Кил (в превод "пропаднала дупка") - невероятно красиво подземно езеро, образувано от пропадането на карстова пещера. Тук може да се изкъпете преди да продължим за крайбрежието на Карибско море. В Юкатан има над 3000 такива езера. За маите те са били магически и свещени, несамо защото се явявали единствен източник на прясна сладка вода в джунглата, но и защото символизирали подземния свят. Привечер пристигане в Канкун, където ни очаква отдих на белоснежния плаж на Карибско море.Нощувка в Канкун.

Ден 11 Канкун

Закуска.Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия.Нощувка в Канкун.

Ден 12 Канкун

Закуска.Свободно време за плаж или допълнителна екскурзия.Нощувка в Канкун.

Ден 13 Канкун -София

Закуска.Трансфер до летището за полет за България през Франкфурт или Истанбул.

Ден 14 София

Пристигане в България.Допълнителни екскурзии

Обиколка на Мексико Сити
Мексико,Мексико СитиПосещение град на Сан Хуан Теотиуакан
Мексико,Мексико Сити

Програмата в този ден продължава с посещенние на магичния град на Сан Хуан Теотиуакан - Пирамидата на Луната и Пирамидата на Слънцето. На входа на града се намира и Пътят на смъртта, където са разположени - Храмът на Кецалкоатъл, Пирамидата на Слънцето и в края - Пирамидата на Луната. Да се изкачиш до върха на Пирамидата на Слънцето е не само акт на издръжливост, но и на духовност за много от посетителите. Това е и една от причините да се видят хора, облечени в бяло по време на пролетното равноденствие, а също така и в различно време от годината, оставяйки камъни, като кварц с идеята да се заредят с положителна енергия и да установят мистичен контакт с Бога на Слънцето.
Посещение храмът на Девата от Гваделупе
Мексико,Мексико Сити

Посещение на най-важната католическа църква в Мексико - храмът на Девата от Гваделупе, в който се пази чудотворната икона на най-почитаната светица - Девата от Гваделупе. Храмът се посещава от над 14 милиона поклонници годишно и е вторият по посещаемост католически храм след Ватикана.
Разглеждане на Оахака
Мексико,Мексико Сити

Денят ще започне с разглеждане на Оахака - най-богото гастрономно, културно и артистично наследство, една от най-важните туристически дестинации в Мексико. Историческия център е обект от Световното Наследство и познат още като "Зелената Антекера", заради своите зелени каменни сгради като Културния център Санто Доминго, отличаващ се с своя бивш Доминикански манастир..
Разглеждане на археологическия център Монте Албан
Мексико,Оахака

Продължим към археологическия център Монте Албан- древната столица на племето Сапотеки, в центъра на долината Оахака. Мястото е имало огромна връзка с Теотиуакан и това може да бъде видяно в стила на строителството на сградите, керамиката и стенописите. Археологическата зона е разделена на 10 части,а някои учени сравняват откриването на Монте Албан с откриването на древна Троя.Започваме разглеждането от Централния площад, с ширина и дължина от около 200 метра, откъдето ще видим защо Монте Албан е бил някога един от основните градове в Мезоамерика, а големината му е била с размерите на Оахака. Сграда "H" e най-голяма и съдържа стълбище, две гробници с 2 тела и храм. Тук е намерена и известната мозаечна маска на Бог прилеп, направена от 25 парчета нефрит и към момента изложена в Музея на Антропологията в Мексико Сити.
Обиколка на Сан Кристобал
Мексико,Теуантепек

Продължаваме към Сан Кристобал де Лас Касас. Градът е разположен в планината. Основан е в началото на 16 век от католически свещеници и е едно от първите испански селища на континента. Някога столица на щата, той пази очарованието на отминалите векове. Свободно време за вечерна разходка из града
Разходка с катер по река Грихалва
Мексико,Теуантепек

През каньона протича река Грихалва, по която ще направим разходка с катер и ако имаме късмет, може да видим крокодили и маймуни.
Посещение на Сан Хуан Чамула и Синакантан
Мексико,Теуантепек

Отпътуваме за Сан Хуан Чамула - малко индианско селище , известно с църквата си, в която индианците извършват странни обреди в смесен религиозен стил, съчетаващ християнски и езически традици. Ще станем свидетели на древен обред, изпълняван в централния параклис на Св. Йоан Кръстител, където в помещение, изпълнено с тайнственост и осветено от хиляди свещи, се произнасят молитви на диалекта на маите - тсотсил. Ще видим и съседното матриархално градче Синакантан,известно с характерните си пъстроцветни костюми, които местните жители с особена гордост носят и днес в ежедневния си живот.
Посещение на музея Ла Вента в град Вилаермоса
Мексико,Сан Кристобал Де Лас Касас

Днес се отправяме към следващата ни дестинация - Паленке. По пътя ще спрем в град Вилаермоса и ще разгледаме основната му забележителност - музея Ла Вента, известен с колекцията си от артефакти от времето на олмеките.
Посещение на Паленке
Мексико,Паленке

Днес ще разгледаме едни от най-необикновените руини от културата на маите - тези в околностите на Паленке, скрити сред гъста тропическа гора. Смята се, че древният град на маите е изграден през 220 г. пр. Хр, въпреки че преживява своя разцвет през 7-и век. И въпреки че комплексът не е толкова голям или известен, колкото Тикал или Чичен Ица, той е също толкова впечатляващ и исторически значим. Надписите, открити тук, са допринесли значително за знанието за маите, което имаме днес. Пристигане в живописния и приветлив колониален град Кампече (ЮНЕСКО) - един от малкото градове в Мексико със запазени крепости от испанския период. Испанците построили много фортове, за да пазят града от постоянните набези на пиратите, но въпреки това, загубили огромна част от ограбените богатства на новия свят.
Посещение на Укшмал и Мерида
Мексико,Мерида

Отпътуване за Укшмал (ЮНЕСКО) - величествен образец на архитектурния стил Пук, един от най-красивите градове и една от основните столици на маите. Укшмал означава "построено три пъти". Маите често строели нов храм върху вече съществуващ такъв. Най-главните сгради са Пирамидата на Пророка, Дворът на монахините, Палатът на владетеля, Акрополът, Гробището и Северната група. Продължаване за Мерида - столица на щата Юкатан. Наричат го "белият град" заради красивите бели сгради от 19-20 век. Най-интересни са площад "Независимост", паметникът на родината и централния булевард Монтехо.
Посещение на Чичен Ица
Мексико,Мерида

Отпътуване за главния политически и церемониален център от културата на маите на полуостров Юкатан - Чичен-Ица (ЮНЕСКО), едно от 7-те чудеса на света. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Разглеждане на забележителностите: Пирамидата на пернатия змей "Кукулкан", знаменитата обсерватория "Каракол", Храма на войните и огромното игрище за свещената игра "Пок-та-пок", (всъщност това е най-голямото игрище в Централна Америка за игра с топка, наподобяваща футбол). Пристигане в Канкун, където ни очаква отдих на белоснежния плаж на Карибско мореУсловия за резервации:
 • Депозит в размер 30% платен до 24 часа след резервиране;
 • Доплащане - 21 дни преди тръгване;
 • Издаване на документи за пътуване - 7 дни преди полета.

Анулации:

 • До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
 • До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
 • До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
 • Под 30 дни - 100% като такса анулация.

ВАЖНО:

 • Минимален брой туристи: 18 човека;
 • Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
 • Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.
 • За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

Тагове

Оферти - Мексико |  Оферти - Канкун |  Екскурзии - Мексико |  Екскурзии - Канкун |  Ранни записвания 2024 - Мексико |  Ранни записвания 2024 - Канкун

Избрани оферти