Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Златен уикенд в Прага 09 – 12 октомври 2020 с директен полет от Варна

Номер на оферта

/

232822

Дати & цени

Цената включва

Цената не включва:

Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;
Разходи от личен характер;
Доплащане за багаж – разл.видове – на запитване, според желанието на турист

Програма на пътуването

Златен уикенд в Прага
09 – 12 октомври 2020
с директен полет от Варна
лв.663.00

Категории: Полет от Варна, Прага, Чехия.
Етикети: есен, Прага, чехия.
Описание
4 дни/ 3нощувки

Цена с ръчен багаж: от 339 евро/човек

На човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна

Хотели:

На човек, настанен в двойна стая:

Хотел „Luxury Bila Labut”4*

http://www.hotelbilalabut.cz/

339 евро/ 663 лева

Хотел „Grand hotel Praha“ 4*

https://www.grandhotelpraha.cz/en/rooms/Superior/

топ център – срещу Часовниковата Кула

369 евро/ 722 лева

Цената включва:

Самолетен билет ВарнаПрагаВарна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и размери 40х30х20см;
3 нощувки на база нощувка със закуска в централно разположен хотел 4*;
Двупосочни трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро /Assistance/;
Обслужване на място от български партньор /при мин. от 4-6рах/;
Цената не включва:

Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;
Разходи от личен характер;
Доплащане за багаж – разл.видове – на запитване, според желанието на туриста;
Полетни детайли:

09.10 ВарнаПрага 06:20 – 07:40

12.10 ПрагаВарна 08:10 – 11:25

Примерна програма:

Първи ден – 09.10.2020г. – петък

Отпътуване от летище Варна в 06:20ч. – кацане в 07:40ч. Трансфер летище – хотел.

Оставяне на багажа и по желание /срещу допълн.желание/ – Пешеходна разходка на Прага:

придвижване с превозно средство до Крепостта „Храдчани“.

Оттам започва Пешеходната разходка на Прага с екскурзовод на български език– стартира се от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса – дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедралa „Св.Вит“; слиза се в Мала страна – през градините на двореца Wallenstein –седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламент.

В Мала страна ще се види – площада, църквата Св. Никола , Кметството. След това се преминава по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место – еврейският квартал с най-старата синегога в Европа. Старият градски площад с часовника.Тук приключва пешеходната обиколка с екскурзовода.

Следва – свободно време за вечеря и почивка. Самостоятелно прибиране до хотела.

Цена на пешеходния тур – от 25 евро / при мин. записани от 10 души/.

За останалите – свободен ден. Нощувка.

Втори ден – 10.10.2020г. – събота

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По желание може да се повозите на корабче по река Вълтава и да се насладите на Пражката архитектура

/вечер е особено красива с най-разнообразни светлини; предлагат се разходки с/без вечеря – около 30,-евро, в зависимост от консумацията и вида меню/. Времетраене около 2 часа.

Нощувка.

Трети ден – 11.10.2020г. – неделя

Закуска и свободно време за за целодневна екскурзия до

Карлови Вари – Кралският спа-курорт на чехите –Цена от 60 евро с включен транспорт, пешеходна обиколка с гид на бълг.език /цена валидна при минимум от 10 туриста/.

Разположен в района на Западна Бохемия, в живописната долина на река Тепла. С дългогодишна репутация на СПА курорт, градът може да се похвали с 12 основни извора, 300 по-малки. Легендата разказва, че лечебните качества на изворите са били оценени за първи път от основателя на града – крал Карл IV, през 1370г.В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа – императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище…. Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини…. и др.

Друг известен аспект на града е неговото наследство – производството на стъкло и кристал, във фабриката Moser – водеща в тази индустрия.

Четвърти ден – 12.10.2020г. – понеделник

Ранно ставане и освобождаване на стаите.Трансфер от хотела до Летище в 05.30ч. Полет за Варна в 08.10ч. Пристигане в 11.25ч.

Допълнителна, интересна забележителност, която туриста може да посети при желание:

Чешкий Крумлов – разстояние от Прага около 170км.

градче в Южнобохемския край на Чехия, разположен на река Вълтава.

Известен е най-вече с автентичната архитектура, стария град и Замъка. Сградите са в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо.

Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО от 1992г.

Град – музей на открито.

?esk? е чешкото название на областта Бохемия и градът е наименуван ?esk? Krumlov („Бохемски Крумлов“), за да се отличава от града Моравски Крумлов в Моравия.

Крумлов храд – замък, наричан още Шварценберг. Той има 300 стаи и е вторият по големина в страната след Пражки храд. Около 300 години е официална резиденция на династията Розенберг, могъща аристократична фамилия, която управлява Южна Бохемия от 1316 г. до 16 век.

А разхождайки се, не бива да пропускате да са насладите на Чешката бира, отпочивайки в някоя местна бирария, на брега на Реката – гледката е прекрасна, а лекия полъх от реката действа освежително и на най-изморения турист.

Цена на двупосочен билет с луксозните междуградски линии – от 60 евро. С предварителна резервация, в противен случай местата в автобуса не са гарантирани. Продължението на пътуването е около 2,5ч., но гледките по пътя са свежи, зареждащи, а безплатният достъп до интернет допълва и неусетно стигате до забележителното градче. Продължителността на разходката е около 12ч.; целодневна.

Информация за хотелите:

Хотел Luxury Family Bila Labut 4*

Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на тиха уличка, но същевременно само на 10 минути пешеходно разстояние от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, МОЛ Palladium и търговската улица Na Prikope. Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието. Дневният и нощен бар е приветливо място, където може да отдъхнете и да отпивате от любимото си питие. Метростанция Namesti Republiky е само на 500 метра.

Grand Hotel Praha 4* luxury style

Четиризвездният Grand Hotel Praha предлага перфектна комбинация от история и комфорт. Разположен на кралския път – в сграда, датираща от 14-ти век, хотелът пресъздава атмосферата на автентична Прага. Исторически паметници, театри, галерии и главната търговска улица са само на няколко крачки. Останете в центъра на Стария и се насладете на чудесната гледка – Старото кметство и Астрономическия часовник с музикално изпълнение на всеки час.

Хотелът разполага с 36 уютни, бутикови стаи, осигуряващи удобство на гостите. В цялата сграда се предлага безплатен Wi-Fi интернет. Хотелът разполага със стилен класически ресторант, предлагащ изискана кухня, бар в бароков стил, предлагащ страхотно капучино с гледка към часовниковата кула. Насладете се!

Условия за записване:

Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 6 участници.

Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: -валидни лична карта или задграничен паспорт; За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е нужно да носят акта за раждане на детето, както и копие от него.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН, No и валидност). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер на 30% от пакетната цена.

ТО препоръчва Застраховка „Отмяна на пътуването“, около 2,5% от пакетната цена.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Есен 2023 - Чехия |  Есен 2023 - Прага

Избрани оферти