Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Златна Прага и средновековен празник в Кутна Хора

Номер на оферта

/

231624

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Прага - София с - редовен полет с Bulgaria Air
летищни такси
Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен багаж;
3 нощувки и 3 закуски в Хотел Tosca 3* или подобен
Класически тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Целодневна екскурзия до Кутна Хора за Кралския спектакъл „St??b?en?“ и разглеждане на забележителностите на града с екскурзовод на български език
Слушалки за ползване при пешеходните разходки в Прага и Кутна Хора
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител от България по време на екскурзията

Цената не включва

Разходка с корабче по река Вълтава - 25 лв. / 20 лв. дете 2-11.99 г.
Разходка из Тайните кътчета на Храдчани - 45 лв. / 35 лв. дете 6-14.99 г.
Екскурзия до Карлови Вари и посещение на завода за порцелан Thun - 89 лв, за възрастен / 60 лв. за дете
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Разходи за градски транспорт
За лица над 69 г. се доплаща завишена застрахователна премия

Програма на пътуването

СПЕЦИАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЦЕНИТЕЛИ НА ВРЕМЕНАТА НА ХРАБРИТЕ РИЦАРИ
С ВКЛЮЧЕНА ЕКСКУРЗИЯ ЗА КРАЛСКИЯ СПЕКТАКЪЛ „ST??B?EN?“ В КУТНА ХОРА
Прага е сърцето на Европа, един от най-красивите градове на света. Невероятна комбинация от уникални архитектурни стилове от различни периоди - готика, барок, рококо, кубизъм. Нестихващо вдъхновение за хиляди творци както в миналото, така и в настоящето. Златна Прага, градът със стоте кули, загадъчна и неповторима.
Ще Ви заведем и до средновековния град Кутна Хора - един от красивите градове в Чехия. Ще имате възможност да присъствате на грандиозно готическо представление, връщащо Ви 620 години назад във времето. Актьори, облечени в автентични одежди, перфектен сценарий, базиращ се на реални исторически събития, и разбира се атмосферата на празника създава настроение на многобройните си посетители.

Информация за полета и престоя
18.06. - 21.06.2020
4 дни / 3 нощувки
Ранни записвания до 29.02.2020 г.

ПРОГРАМА
Ден 1 / 18.06. - четвъртък
Отпътуване от София от Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 10.20. Пристигане в Прага в 11:15. Посрещане от представител на фирмата, трансфер до хотела, свободно време за обяд.
Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Пред портата стои стража, която се сменя на всеки час. В комлекса Храдчани се намира величествената готическа катедрала „Свети Вит“, строена в продължение на шест века. Обиколката продължава надолу по Нерудова улица към Малостранският прощад с монументалния бароков храм „Свети Николай“. Прекосяване на река Вълтава по Карловият мост, украсен с 32 барокови статуи – уникална галерия на открито. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.
Свободно време.
По желание с предварителна заявка: вечеря в типична чешка кръчма (заплащане според консумацията на място) и дегустация на бира. Нощувка

Ден 2 / 19.06. - петък
Закуска. Свободен ден за посещение на забележителности на Прага или допълнителна екскурзия.
По желание с предварителна заявка: целодневна екскурзия до Карлови Вари и посещение на един от най-големите заводи за порцелан в Средна Европа Thun с лицензиран екскурзовод на български език.
Нощувка.

Ден 3 / 20.06. – събота
Закуска. Целодневна екскурзия до Кутна Хора с посещение на грандиозното средновековно представление „St??b?en?“ с лицензиран екскурзовод на български език.
Нощувка.

Ден 4 / 21.06. – неделя
Закуска. Свободно време за самостоятелно посещение на забележителностите на Прага.
По желание с предварителна заявка: едночасова разходка с корабче по река Вълтава.
По желание с предварителна заявка: Тайните кътчета на Храдчани и по желание дегустация на манастирска бира в минипивоварната на Страховския манастир.
Трансфер до летището . Излитане от Прага в 16:10, пристигане в София на Терминал 2 в 19:00.

Допълнителна информация

Ранни записвания до 29.02.2020

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Ранни записвания 2024 - Чехия |  Ранни записвания 2024 - Прага

Избрани оферти