Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Златна есен в Прага - полет от Варна - 04.09.2020 г.

Номер на оферта

/

232135

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

Самолетен билет Варна – Прага – Варна с вкл. летищни такси, ръчен багаж до 8 кг и чекиран багаж 1бр/23кг;
4 нощувки на база нощувка със закуска в съответния хотел по избор;
трансфери летище – хотел – летище;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро/с Assistance/;
Обслужване на място от български партньор;

Цената не включва

Цената не включва:

Екскурзии по желание с лицензиран екскурзовод на български език;
Доплащане за мед. застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.;
Разходи от личен характер;

Програма на пътуването

Златна есен в Прага - с директен полет от Варна

ДАТА 04 – 08 септември 2020

5 дни/ 4нощувки

Цена за ранни записвания до изчерпване на местата

от: 559 евро



Цените са човек в двойна стая на база нощувка със закуска с полет от Варна


Хотел „Luxury Bila Labut”4* http://www.hotelbilalabut.cz/

559евро / 1 093 лева На човек в двойна стая

539 евро / 1 054 лева На човек/дете в тройна стая



Хотел “Opera 4*” https://www.hotel-opera.cz/galerie/

699 евро / 1 368 лева На човек в двойна стая


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Полетни детайли:

04 септември 2020 Варна - Прага 08:55 – 10:05
08 септември 2020 Прага - Варна 19:30 – 22:35


Информация за хотелите:


Хотел Luxury Family Bila Labut 4*

Hotel Bila Labut се намира в центъра на Прага, на тиха уличка, но същевременно само на 10 минути пешеходно разстояние от Стария градски площад, сградата на общината, площад Венцеслас, МОЛ Palladium и търговската улица Na Prikope. Хотелът предлага стаи с минибар, безплатен Wi-Fi, сателитна телевизия и работни бюра. Рецепцията работи 24 часа в денонощието. Дневният и нощен бар е приветливо място, където може да отдъхнете и да отпивате от любимото си питие. Метростанция Namesti Republiky е на 500 метра.



Хотел „Opera 4*” – автентичен и аристократичен, хотела е само на 15 минути пешеходно разстояние от Стария градски площад, и е перфектен избор за ценители – привлича с уют, комфорт и отлично местоположение. Предлага стилно обзаведени стаи – в класиченския местен стил, с отделен санитарен възел, сателитна телевизия, мини-бар; климатик; Wi-Fi. Стилна закуска. Хотелът разполага с релакс зона – сауна, джакузи, фитнес /срещу допълнително заплащане/. На разположение на гостите е елегантен ресторант и бар, които допринасят за доброто настроение на всеки гост.


----------------------------------------

Примерна програма:


Първи ден - 04.09.2020 - петък

Отпътуване от летище Варна в 08:55ч. – кацане в 10:05ч. Трансфер летище-хотел.

При записани на пешеходен тур - оставяне на багажа в хотела и трансфер до Крепостта „Храдчани“. Оттам започва Пешеходната разходка на Прага с екскурзовод на български език– стартира се от дворцовия комплекс Храдчани – минава се през трите двора на комплекса - дворци, църкви, базилики, кули и грандиозната готическа катедралa "Св.Вит"; слиза се в Мала страна – през градините на двореца Wallenstein –седалище в момента на Чешкия Сенат и Парламент. В Мала страна ще видите – площада, църквата Св. Никола , Кметството. След това се преминава по Карловия мост с многобройните статуи, сувенирни магазинчета и улични музиканти към Старе место –еврейският квартал с най-старата синегога в Европа, старият градски площад с часовника.

Вечерта –свободно време за вечеря и почивка.

Цена на пешеходния тур – от 25,-евро / при мин. записани от 10души. /Срещу допълнително заплащане/.



Втори ден – 05.09.2020 -събота

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града или целодневна екскурзия до

Дрезден – столицата на немската провинция Саксония.

Градът е разположен по протежение на бреговете на р.Елба, наричан още "Флоренцията на Елба". Столица на немската провинция Саксония, като едновременно с това е четвъртото най-голямо населено място в страната след Берлин, Хамбург и Кьолн.

Дрезден е световноизвестен с производството си на порцелан.Няма книга за архитектурата през вековете, която да пропусне да отбележи прекрасния бароков дворец Цвингер (Zwinger).

„Цвингер“ - забележителен бароков комплекс, в който може да се види картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд, Каспар Давид Фридрих, Макс Либерман, Якоб ван Ройсдал и други. Една от най-известните картини на музея е "Сикстинската мадона" на Рафаело. Операта в Дрезден също впечатлява с красотата си. Кралският дворец в града е задължителна спирка за всеки турист. Прибиране вечерта около 19ч.

Цена на екскурзията с български гид – от 70,-евро / при мин. записани от 10души/. /Срещу допълнително заплащане/.

За останалите – свободен ден. Нощувка.



Трети ден -06.09.2020 -неделя

Закуска и свободно време за самостоятелно разглеждане на града. По желание може да се повозите на корабче по река Вълтава и да се насладите на Пражката архитектура /вечер е особено красива с най-разнообразни светлини; предлагат се разходки с/без вечеря – около 30,-евро/.



Четвърти ден -07.09.2020 – понеделник

Или по желание /срещу допълнително заплащане/ - целодневна екскурзия до

Карлови Вари – Кралският спа-курорт на чехите

В началото на XIX век срещу течението, а по-късно и по течението на Тепла се появили големи сгради. На лечение и за отдих все по-често идвали знатни хора от Европа - императори, царе, херцози, графове, изтъкнати представители на науката и културата. Гьоте, посетил 13 пъти красивото селище.... Паметни плочи от впечатляващи с архитектурата си сгради днес свидетелстват, че тук са пребивавали Шилер, Бетовен, Бах, Сметана, Дворжак, Мицкевич, Гогол, Тургенев, Паганини.... и др.

Разположен в района на Западна Бохемия, в живописната долина на река Тепла. С дългогодишна репутация на СПА град, може да се похвали с 12 основни извора, 300 по-малки. Легендата разказва, че лечебните качества на изворите са били оценени за първи път от основателя на града - крал Карл IV, през 1370г.

Друг известен аспект на града е неговото наследство - производството на стъкло и кристал, във фабриката Moser - водеща в тази индустрия.

Поглезете се с ден, прекаран в откриването на Карлови Вари.

Цена от 70,-евро с включен транспорт, пешеходна обиколка и обяд. Времетраене около 10часа. Обслужване на английски език, от местни партньри/Не се изисква минимум участници/. При мин.10 участници - екскурзията може да бъде организирана с гид на бълг. език.



Пети ден – 08.09.2020 – вторник

Закуска и свободно време. Освобождаване на стаите до 12ч. Трансфер от хотелите до Летище в 16.00ч – среща на рецепция с представител и отпътуване /около 45-50мин/.Полет за Варна, в 19.30ч. Кацане в 22.35ч. Всички полетни времена са местни!

-----------------------------------------------

BАЖНО!!! Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителна организация и е необходимо да бъдат заявени с резервирането на туристическия пакет. Редът на провеждане може да бъде променен! Цените са калкулирани база 2019г. Възможна е промяна през 2020г. Потвърждение при направата на резервация!


Условия за записване:
Програмата се осъществява при наличие на записани минимум 10 участници.

Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: 30 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: -валидни лична карта или задграничен паспорт; За деца до 18 г., придружавани от близък или само от един родител се изисква нотариално заверено пълномощно от родителите или непътуващия родител (+копие от пълномощното) за пътуване на детето в чужбина. В случай, че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, е нужно да носят акта за раждане на детето, както и копие от него.

Резервации: Записването за пътуване става в писмен вид с необходимата информация за туристите (трите имена по задграничен паспорт/лична карта (моля посочвайте типа документ), изписани на латиница, ЕГН, No и валидност). Резервацията се счита за напълно потвърдена след заплащане на депозит в размер нa 50% от пакетната цена.


=============================================================



ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!



=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Оферти от Варна - Чехия |  Оферти от Варна - Прага

Избрани оферти