Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Златния триъгълник на Индия – Делхи, Джайпур и Агра

Номер на оферта

/

238141

Дати & цени

15 февруари 2024 г. - Цена от 1850 €

Цената включва

Самолетен билет София - Делхи - София с вкл. 23 кг чекиран багаж
Всички летищни такси
Всички трансфери по програмата
Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
3 нощувки със закуски в хотел 5* в Делхи
2 нощувки със закуски в хотел 5* в Агра
2 нощувки със закуски в хотел 5* в Джайпур
Всички вечери включени в цената
Езда на слонове при изкачване на Амбър Форт в Джайпур /при липса на слонове изкачването се извършва с джипове/
Включени входните такси за посещаеми обекти по програма
Изключителен водач от България по време на цялото пътуване
Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

Цената не включва

Индийска туристическа виза - 200 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” /600x600 pixels/. Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
Бакшиши за екскурзоводи и шофьори /задължителен минимален бакшиш/- 35 евро на човек за цялата програма /заплащат се предварително в България при доплащан/
Бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга /около 2 евро/ - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги
Разходи от личен характер
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
Входни такси за музеи и забележителности извън програмата
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Програма на пътуването

Златният триъгълник на ИндияДелхи, Джайпур и Агра с водач Кристи Мартинова

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ И ЦЕНА на човек:
11.10.2023 – 18.10.2023 – 1600 евро вместо 1750 евро - ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА - търсим и жена за комбинация
15.02.2024 – 22.02.2024 – 1850 евро

=============================================================ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!=============================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1: София - Делхи
Среща на летище София и полет до Делхи.

ДЕН 2: Делхи
Добре дошли в Индия! Трансфер и ранно настаняване в хотела. Закуска и време за кратка почивка. Полудневната ни обиколка ще започне с посещение на величествената гробница на моголският император Хумаюн. Мавзолеят е предшественик на построения 70 години по-късно Тадж Махал, с когото често е сравняван. Продължаваме към новия град на града /New Delhi/, изграден по дизайн на Сър Едуард Лутенс, който е отражение на оставеното британско наследство. Преминаваме покрай Вратата на Индия /India Gate/ - мемориалната арка издигната в чест на 90 000 индийски и британски войници, загинали по време на Първата световна война и войната в Афганистан. Ще разгледаме /отвън, забранено е спирането/ Парламента, сградите на Секретариата и президентският дворец Ращрапати Бхаван - бивш дворец на британският вицекрал и най-голямата резиденция на държавен глава в света, строена в продължение на 17 години. Посещение и разглеждане на Кутуб Минар /ЮНЕСКО/ - прекрасен образец на хинду-ислямската архитектура, построен върху 27 индуистки и джайнистки храма. Тук е и най-високото минаре в света 73 м., архитектурен шедьовър от 13 век, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изречения от Корана - свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на персийския свят.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 3: Делхи - Джайпур
Закуска. Днес ще имаме туристическа обиколка на стария град Делхи /Old Delhi/. Ще преминем покрай Червената крепост /Red Fort/ - основната резиденция на императорите на моголската династия в продължение на почти 200 години. Другото име на масивният форт е "Сърцето на Индия".

Ще минем покрай мемориала Радж Гат, посветен на Махатма Ганди. Ще се разходим по Чанди Чоук /Chandni Chowk/ - някога бил имперски булевард на моголските кралски особи, който днес е най-оживената търговска зона на града. Ще се качим на рикша и ще се разходим по малките улички на Чанди Чоук, за да усетим духа и атмосферата на ориенталски базар. Ще минем покрай джамията Джама Масджид - една от най-притегателните религиозни постройки в целия свят. Величествените минарета, огромният ? вход и масивните куполи предизвикват едновременно възхищение, благоговение и дори необясним страх пред величието ?.

Отпътуваме към Джайпур. Настаняване в хотел.
По желание, традиционна вечеря с танцово шоу в Раджастан /срещу допълнително заплащане - 70 евро на човек/.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 4: Джайпур
Закуска. Започваме деня с посещение на древната столица Амбър, където ще разгледаме грандиозния Амбър Форт. Амбър е класически, романтичен дворец-крепост. Грапавите, разрушени от времето стени на форта може и да не изглеждат красиви отвън, но вътрешността е истински рай. Миниатюрите, изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени, а също и фестивали. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала. Основна атракция в Амбър е разходката със слон по целия път до входа на форта /ще се качим при наличността на слонове/. Това пътешествие на облечени в камуфлаж слонове със сигурност ще обогати спомените ви с кралския начин на живот на махараджите. Наистина незабравимо преживяване. Вътре във форта ще посетим Джаг Мандир, където се намира прочутата стая Шиш Махал. Ще спрем, за да се насладим и снимаме невероятния Дворец на ветровете /Hawa Mahal/. Построен през 1799 г., двореца има уникална пирамидална форма. Дворецът има 953 ажурни прозорчета, украсени със сложни орнаменти, наподобяващи пчелна пита.

Следобед ще посетим Градския дворец на Махараджата - бившата кралска резиденция, част от която е превърната в музей. Малка част от него все още се използва от кралското семейство на Джайпур. Построен в стила на укрепен кампус, дворецът заема почти една седма от площта на града. Една от основните забележителности в музея е частта, известна като Музей на оръжията, в която се съхранява впечатляващ набор от оръжия - пистолети, блиндбуси, кремъклийки, мечове, пушки и кинжали. Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия.
В близост до двореца се намира обсерваторията Джантар Мантар, с която ще завършим обиколката ни на Джайпур.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: Джайпур - Агра
Закуска. Ще имаме сутрешно посещение на храма Бирла Мандир /Birla Mandir/, посветен на индуския Бог Вишну и съпругата му - богинята Лакшми, заради което е известен и като храма Лакшми Нараян. Тук ще наблюдавате церемонията Аарти /Aarti/ - хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло Гхи или камфор се поднасят горящи на боговете. Въпреки, че е не много стар, този храм е известен със своята великолепна архитектура и нежна красота.
Отпътуваме за Агра.
Вечерта по желание, Тадж шоу в Калакрити /срещу допълнително заплащане - 45 евро/. Този 90-минутен мюзикъл в боливудски стил разказва любовната история и трагедията на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 6: Агра
Закуска. Днес ще посетим легендарният паметник, символ на вечната любов - Тадж Махал. Често е наричан най-бляскавото и ненадминато творение на моголската архитектура. Мавзолеят е построен от скърбящият император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал.

Тадж Махал, в превод Короната на двореца, е въплъщение на изящество и романтика, на равновесие и безупречна симетрия. В нея са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи.
Следващата ни спирка е Агра Форт. Величествената крепост от червен пясъчник е изпълнявала едновременно ролята на отбранително съоръжение и основна резиденция на моголските владетели. От Агра Форт се открива невероятна гледка към гробницата и свещената река Ямуна.
Ще отидем и до гробницата Итмад Уд Даула. Заради голямата си прилика с Тадж Махал, гробницата често е наричана Baby Taj,
Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: Агра - Делхи
След закуска отпътуваме за Делхи. Преди да се настаним в хотела ще посетим известния храм Бахай Лотос - един от седемте бахайски храма за поклонение в света и едно от най-големите архитектурни чудеса на съвремието.

Бахайската вяра, произлизаща от Персия, проповядва единство на Бог, единство на религиите и човечеството. В храма на лотоса няма идол, който да бъде почитан, в него се стичат поклонници на всички религии, за медитация, молитви и обучение.
Вечеря и нощувка.

ДЕН 8: Делхи - София
Закуска /сух пакет/. Трансфер до летището и полет до България.
Пристигане на летище София.

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ХОТЕЛИ:

Делхи - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Radisson Blu Paschim Vihar 5* или подобен
Агра - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Crystal Sarovar Premiere 5* или подобен
Джайпур - 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Radisson City Centre 5* или подобен
Делхи - 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Vivanta New Delhi Dwarka 5* хотел или подобен

При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

Местна валута - Индийска рупия

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

=============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Вечеря с традиционна музика и танци от Раджастан - 70 евро на човек

Тадж шоу - 45 евро на човек

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ ИЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти