Транспорт - Бад Гащайн

Пътуване с кола       
През долината Гащайн минава магистрала B 167        

Летище                
Летище Волфганг Амадеус Моцарт, в Залцбург, е съвсем близо до Бад Гащайн. От там до курорта има директни трансфери с автобуси, които струват около 30€ на човек. Пътуването отнема около час и половина. На разположение е и ВИП трансфер, струващ около 100€, който включва до осем души. (http://www.transferservice.at) На двайсетина минути от летището е Централната гара на Залцбург. От терминала за пристигащи до нея има директни автобуси. От там трябва да хванете влака за Бад Гащайн. Допълнително информация може да се намери на  http://www.salzburg-airport.com.   

Обществен транспорт      
       
Трафикът в градчето не е много голям, като  изключим ски автобусите, които карат хората от една ски зона в друга. По-голямата част от града може да се обходи пеша. Също така ако сте по-ентусиазирани може да поемете и на разходка по хълмовете.   

Таксита  
           
Има няколко таксиметрови компании. Сред тях е и Taxi Schneeberger, която оперира и на летището. (+43 (0)6434 6633)          

Влакове
Гарите в Бад Гащайн и в Бад Хофгащайн са спирки на експресните, междуградските и европейските влакове, докато не всички от тях спират на Дорфгащайн. От гарите са на разположение таксита и автобуси до различните комплекси в долината.  (http://www.oebb.at/en/)

Информация за ски автобусите и тяхното разписание може да намерите на: http://en.winter.skigastein.com/service/skibus/.
 

Забележителности около Бад Гащайн
Летен езиков лагер в Хиршег, Австрия
от 1900 лв.
Летен езиков лагер в Хиршег, Австрия
14 нощувки
Автобус
Летен езиков лагер в Семеринг, Австрия
от 1680 лв.
Летен езиков лагер в Семеринг, Австрия
10 нощувки
Автобус