Шопинг - Банкок

Банкок е смятан за рая на пазаруващите. Наистина може да направите добри сделки, ако се пазарите. Тук ще намерите от всичко по много  - дрехи, електроника, книги. Има огромен набор от възможности за пазаруване – съвременни центрове, бутици и едновременно с това екзотични пазари-лабиринти.

Пазарът Чатучак (Jatujak Weekend Market)
Масивен пазар, който е отворен само събота и неделя. Тук ще намерите всичко - от животни и растения до дрехи и антики. Пазарът е открит, на места с навеси и понякога става доста горещо. Пазарът е доста добре организиран има секции за облекла, животни, мебели. Не се притеснявайте ще се ориентирате.

Нощен базар Патпонг (Patpong Night Bazaar)
Всеки ден около 19.00 часа на тротоарите на улиците Silom road и Patpong се запълват със сергии с дрехи, дрънкулки, музика и други неща. Може да бъде наистина пълно с хора и има вероятност да ви ограбят, внимавайте.

Местни ръчни изделия
Най-голямата селекция от тайландски ръчни изделия можете да намерите в комплекса Нараяна Фанд (Narayana Phand), разположен на Radjamri road.

Антики

Ще намерите такива магазини във всички основни туристически райони. Имайте предвид, че купуването на антикити в Тайланд е забранено. Може да си закупите и направени наскоро предмети, които само изглеждат стари.

Mahboonkrong (mbk) Center

Той е един от първите големи магазини. Първият етаж е зает почти целия с мобилни телефони и аксесоари. На два други етажа има дрехи и чанти. Там можете да намерите и мебели. Туристите могат да получат и отстъпка, ако на информация си вземат специална карта. С нея могат да получат отстъпки и в някои заведения.
Адрес: Phayathai Road
Уеб сайт: www.mbk-center.com

Площада Сиам (Siam Pargom)
Тук ще намерите магазини на Армани и Шанел, това място наистина предлага пазаруване от висока класа. Тук се намира и най-големият аквариум Азия, който ще ви предложи защита от жегата.
Aдрес: 9991/1 Rama 1 Road, Pathumwan
Телефон: +66 (0)2 690 1000
Уеб сайт: www.siamparagon.co.th

Siam Centre & Siam Discovery
Двете части на този търговски комплекс са разхоложени в квартал Сиам и са свързани помежду си с въздушен коридор. Siam Centre е насочен към тийнейджърите, тук често има модни ревюта, концерти, гостуващи певци. Siam Discovery e с по-висока класа с множество арт мебели и скъпи магазини.
Aдрес: 9991/1 Rama 1 Road, Pathumwan
Телефон: +66 (0)2 690 1000
Уеб сайт: www.siamparagon.co.th

Panthip Plaza Pratunam
Това е мястото, на което ще намерите всичко в сферата на информационните технологи. От видео игри, компютри, софтуер, всичко, от което се нуждаете.
Aдрес: 22 New Phetchaburi Road
Телефон: +66 (0)2 254 9797
Работно време: 10.00 – 21.00 часа
 

Забележителности около Банкок