Транспорт - Банкок

Летища

Международно летище на Банкок - Суварнабхуми (Suvarnabhumi)
Летището поддържа международни и вътрешни полети. Намира в провинция Самут Пракан (Samut Prakan), на 30 км източно от Банкок. За да пристигнете в Банкок трябва да хванете редовните автобуси. Можете да използвате и влак, който свързва летището с гарата.

Airpot Еxpress осигурява автобусни услуги от летището до различни хотели в Банкок. Има четири линии, по които минава, а цената е 150 бати.

24-часов градски транспорт осигурява връзка между Банкок и летището.

Таксита могат да бъдат намерени на ниво 1 на летището.
Телефон: +66 (0)2 132 1888
Информация за летището: www.suvarnabhumiairport.com

Международно летище Дон Муанг (Don Muang)

Първото летище на града, разположено на 25 км северно от централната част на Банкок. То обслужва и вътрешни полети. Има пешеходна пътека около 500 м, която свързва международните с вътрешните терминали. Има и безплатен автобус, който обслужва терминалите.

Телефон: Airport Directory +66 (0)2 535 1111
Уеб сайт: www.airportthai.co.th

Обществен  транспорт
Влакчето Skytrian има две линии и преминава през най-популарните места в Банкок.Можете да си закупите индивидуални билети или такива, които са за определен период от време.
Уеб сайт: www.bts.co.th/en

Тук-тук (tuk-tuk)
Никое пътуване до Банкок не е истинско без да се повозите на тук-тук (моторна рикша). Някои хора не харесват този вид превоз, но той ви предоставя възможност да разгледате забележителностите на града. Цената за превоз зависи от това по кое време на деня ще се качите и каква е дистанцията. Шофьорите на тук-тук обикновено предлагат обиколка на града за около 10 бати.

Автобуси

Автобусните линии са много разпространен начин за придвижване за местните хора. Те обаче не са добра алтернатива за туристите, защото следват основните пътни артерии, където задръстванията са ежедневние. Освен това, знайте, че автобусните маршрути не са преведени на английски, така че е по-добре да помолите някои местен човек да ви помогне да се придвижите от едно място до друго.

Метро
Метрото (MRT) в Банкок обслужва линиите, по които SkyTrain не се движи
Сайт: www.bangkokmetro.co.th

Таксита

Взимайте таксита, които се намират на официална стоянка за таксита или такива, които ще ви покажат че машината за отчитане на работи. Пътят от летището до центъра ще ви струва 200 - 400 бати. Някои таксита могат да ви предложат да ви закарат до определено място за фиксирана цена. Не приемайте, защото в Банкок е незаконно да се кара такси без да е включен уредът му.
 

Забележителности около Банкок