Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Банкок

Банкок е изпълнен с изумителни забележителности – културни и развлекателни, които задължително трябва да видите.

Кралският дворец (Grand Palace)

Кралският дворец трябва да видите със сигурност. Той е величествено архитектурно постижение, дом на смарагдовия Буда (Emerald Buddha), който е най-почитания образ на Буда в Тайланд. Дворецът е разположен на площ от 945 000 кв.м. и обхваща над 100 сгради, в които е събрана 200-годишна история на дворцов живот и архитектурни експерименти. Отидете рано сутрин, за да избегнете основните тълпи. Ще има хора, но няма да са прекалено много. Не носете къси панталонки и поли, защото това се счита за неуважение.
Адрес: Na Phra Lan Road, near Sanam Luang

Уат По (Wat Phra Kaew)
Това е най-старият и най-голям храм в Бангкок. Притежава най-богатата колекция от изображения на Буда - над 1000 и най-големия, който е дълъг 46 м и висок 15 м. Очите му са направени от перли. Това е най-почитаният  будистки храм в Тайланд.
Адрес: Sanam Chai road and Maharaj road
Телефон: +66 (0)2 225 9595
Уеб сайт: www.watpho.com

Маскираният танц Khon
Тайландски класически танц с маски в театъра Sala Chalermkrung. Танцът е признат като един от най-изящните. Изпълнява се всеки петък и събота.
Адрес: 66 Charoen Krung Road, Phra Nakhon
Телефон: +66 (0)2 222 0434
Уеб сайт: www.salachalermkrung.com

Древният град (Meuang Boran)
Meuang Boran е обявен за най-големият музей на открито в света. Стотици впечатляващи тайландски паметници са разположени на по-малко от 80 хектара. Тази атракция се намира на юг от тайландската столица, близо до залива на Тайланд. В зависимост от трафика, това пътуване ще ви отнеме около 2 часа.
Адрес: Samut Prakan (33 km SE of Bangkok)
Телефон: +66 (0)2 709 1644/5
Уеб сайт: www.ancientcity.com

Крокодилска ферма и зоологическа градина  в Самутпракан (Samutprakarn)

Това е най-голямата ферма за развъждане и отглеждане на крокодили (повече от 40 000 представители на вида) и мини зоопарк, където се отглеждат змии, тигри, маймуни и много екзотични птици. Можете да станете свидетели на уникално шоу, по време на което дресьори правят фантастични трикове с крокодили - дърпат ги за опашките, слагат си главите в устите им и т.н. Любителите на силни усещания могат да се снимат облегнати на мокрия гръб на крокодил. Крокодилската ферма се намира на 33 км от Банкок.
Адрес: 555 M.7, Taiban District, Amphoe Muang,Samutprakarn
Тел: +66 (0)2 703 4891 to 5

Парк Лумфини (Lumphini)
Най-големият парк в Банкок, наименуван на родното място на Буда в Непал -Лумфини (Lumphini). Хората в Банкок използват този парк за почивка и спорт. От декември до април тук се провежда фестивала "Музика в парка", входът е свободен. Във фестивала участват различни групи, които свирят разнообразни стилове музика - от големи и известни групи до тайландски народни и класически музикални групи. Понякога има куклено шоу и khon изпълнения.Там ще видите ученици по тай чи, пеещи хора, продавачи на змийска кръв, играчи на шах или хора с кайтове. Някой хора казват, че това е най-доброто място да избягате от забързания град.
Адрес: Rama IV Road, Wangmai Subdistrict, Patumwan

Паркът Саранром (Saranrom)

Създаден през 1874 г. по време на управлението на Крал Рама V и е мястото, където е разположена статуята на кралица Сунанта. Той е бил разширен и отново отворен като място за почивка на хората от Банкок.

Царският парк "Рама IX"
Този парк е известен с богата си растителност. В него е разположена сграда в чест на краля, която показва аспекти на неговите разнообразни задължения и интереси.

Паркът Романинат (Rommaninat)
Този парк е бил стар затвор при управлението на крал Рама V и до скоро е бил използван. След закриването на затвора сградата е адаптирана за магазин, в който са показвани продукти, направени от затворниците. Дворното място на затвора сега е облагородено и се използва като зелена зона от хората на остров Ратанакосин (Rattanakosin).

Паркът Сантичайпракан (Santichaiprakan)
Най-голямата забележителност в парка е Pom Phra Sumen - бяла крепост от времето на създаването на Банкок. Крепостта е разположена по продължението на парка.

Океански свят Сиам

Най-големият воден и образователен център в Тайланд и Югоизточна Азия. Аквариумът има повече от 30 000 водни създания от около 400 вида. Тук дори можете да поплувате с истински акули.
Уеб сайт: www.siamoceanworld.co.th

Плаващият пазар и градината на розите
Световно известният плаващ пазар се намира на 80 км извън Банкок. Можете да стигнете до там с организиран тур или с автобус от южната автогара. Всеки ден лодки обкръжават пазара от сутрин до обяд. Ако искате може да се качите на лодка и да разгледате отблизо как изглежда живота в тайландско селце.
Адрес: Damnernsaduak
 

Забележителности около Банкок