Заведения - Барселона

Хранене
Удоволствието от разходката из Барселона несъмнено е свързана и с удоволствието от храната. Кулинарното изкуство на Каталония може да бъде усетено много силно в културата на региона. Множеството ресторанти в Барселона най-лесно могат да се разделят на две: стари и нови. В Барселона можете да посетите някои от най-модерните ресторанти в света. Тук на изключителна почит е, разбира се, и традиционната каталонска кухня. Въпреки че, на моменти е тежка, тя включва и много зеленчукови ястия като самфайна (samfaina; подобно на рататуй - смесица от зеленчуци и специфични подправки). Сред най-известните ястие е „rustic pa amb tomàquet” – филия хляб със зехтин, сол и прясно смачкани домати.
Новите ресторанти обикновено са по-скъпи, но напоследък много от  учениците на известните главни готвачи отварят свои ресторанти на по-ниски цени. Старите ресторанти от своя страна предлагат по-добро качество спрямо парите. Винаги си резервирайте маса и знайте, че вечеря не се сервира преди 21.00 часа. Не пропускайте да се насладите на леките хапки в тапад баровете. 
 
За да усетите духа на Барселона, можете да се разходите и из някои от пазарите й - общо 40. Пазарът Бокерия (La Boqueria) на булевард Ла Рамбла (La Rambla) е един от най-известните в града и едновременно с това туристическа забележителност.

Кафенета
Кафе културата на Барселона е наполовина като италианската. Пият кафета с мляко за закуска, обикновено с прясно изпечен кроасан. А през деня се поръчва силно еспресо или кафе с испанско бренди.

Барове и нощен живот
Тук нощният живот започва късно, за предпочитане в бар. Испанците смятат, че е уместно докато се пие и да се похапва, затова по баровете сервират и храна – най-вече тапас. Модата в нощния живот на Барса постоянно се променя. Ето защо е невъзможно да се изброят всички известни барове в даден момент. Най-добрия съвет, който можем да ви дадем, е да поразпитате за популярните дискотеки. По-добре направете това в музикални и модни магазини.

Забележителности около Барселона
Свързани Пътеписи за Барселона
БАРСЕЛОНА - ФРЕНСКА РИВИЕРА - ПРОВАНС
от 859 лв.
БАРСЕЛОНА - ФРЕНСКА РИВИЕРА - ПРОВАНС
7 нощувки
Автобус
БАРСЕЛОНА - ФРЕНСКА РИВИЕРА - ПРОВАНС
от 859 лв.
БАРСЕЛОНА - ФРЕНСКА РИВИЕРА - ПРОВАНС
7 нощувки
Автобус