Събития - Бенидорм

Февруари

Фестивалната година в Бенидорм започва с прочутия карнавал, по време на който можете да се насладите на музика, танци и състезание за костюми. Заслужава си да отскочите и до каранвала в град Аликанте (на 45 км от Бенидорм).

Март

През март се провежда цветен фестивал, посветен на откриването на кораб на плажа Пониенте през 1740 г. През този месец се провежда и Пролетният фестивал на Валенсия (също в Бенидорм).

Май

Cruces de Mayo или Кръстовете на май е фестивал, по време на който целия град се изпълва с кръстове, покрити с цветя. Има, разбира се, музика и улични партита.

Юни

24 юни е денят за палене на огньове на открито в чест на Св. Йоан (на испански - Сан Хуан).

Септември

През септември пищен тридневен фестивал отбелязва изгонването на маврите от Иберийския полуостров през 1492 г. Провежда се екзотичен парад на "християни" и "маври" в лъскави костюми.

Ноември

През ноевмри се провеждат най-важните за жителите на града празници - Las Fiestas Patronales - или празниците на патроните на града - апостол Яков (на испански - Хайме) и Света Богородица. Провеждат се многобройни състезания, има много храна, вино и танци.

Забележителности около Бенидорм