Шопинг - Берлин

Улица Фридрихщрасе (Friedrichstraβe)

На тази дълга улица ще намерите магазин от световноизвестната френска верига Galeries Lafayette, където има марки като Escada, Boss и H&M, както и френски деликатеси. Любителите на коли тук могат да видят последните модели на Peugeot, Volkswagen и Bugatti. На номер 90 е най-добрата книжарница в града – Dussmann, предлагаща пет етажа, пълни с култура. Послушайте любимите си изпълнители или просто си починете на някое от креслата с книга в ръка. На най-горният етаж е английската литература. Там има кожено диванче с гледка към Friedrichstraβe. 

Митте (Mitte)

Ако слезете от влака на пазара Hackescher Markt, е доста трудно целият ви ден да не премине в пазаруване. Районът е с последната мода в облеклото и мебелите. Може да тръгнете по Hackescher Höfe, а после да минете през улици Neue Schönhauser Straße и Alte Schönhauser Straße. Тук ще намерите няколко от младите дизайнери в Берлин. Малко по-надолу по улица Münzstraße са и магазините на Adidas и American Apparel. Ако сте гладни, наблизо има суши и италиански заведения.

KaDeWe

Най-големият мол в Европа (KaDeWe - Kaufhaus des Westens – магазина на западняците), вече отпразнува 100-годишния си юбилей. Известен е с двата си горни етажа, където може да пийнете розово шампанско или да се потопите в света на деликатесите.

Адрес: Tauentzienstraße 21-24 (Schöneberg)

Уебсайт: www.kadewe.com

Quartier 206

Перлата на улица Friedrichstrasse. Тук ще намерите Gucci, La Perla и Yves Saint Laurent под един покрив. Основателката Anne Maria Jagdfeld е имала ясна представа, как трябва да изглежда идеалния търговски център. Пийнете по чаша кафе и се насладете на луксозния интериор с бяло и черно карирания Art Deco.

Kurfürstendamm (Курфюрстердам)

Това е една от най-популярните улици за пазаруване, където си струва да изследвате и пресечките й, пълни с находки. 

Старият град Спандау (Altstadt Spandau)

Основното правило, когато пазарувате в тази част на Берлин е: "Търси и ще намериш!". Пазаруването тук е специално преживяване. В стария град можете да намерите всичко - специализирани магазини, универсални магазини и супермаркети, които се допълват от търговци на сергии в пешеходната част на Спандау. Там е и пазарът на фермерите, където всяка седмица се организира пазар на пресни зеленчуци и плодове от района.

Забележителности около Берлин
Берлин - 3 нощувки със самолет
от 312 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
Берлин - 3 нощувки със самолет
от 312 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет