Заведения - Берлин

Кафенета

Берлинчаните прекарват много от времето си по кафенетата, където похапват на блок маса, четат вестници или просто наблюдават хората. Може би и вие ще се насладите на чаша чай и кифличка.

Заведения за хранене

В Берлин има всичко от ресторанти със звезди Мишлен до закусвални и улична храна на съвсем приемливи цени. Ще видите ресторанти с кухня от цял свят - австралийска, перуанска, азиатска, както и специални места за приготвяне на берлинския къри вурст. Берлинските специалитети обикновено са засищащи и тежки. Традиционната берлинска закуска на много места се сервира през целия ден и е идеална за тези, които са били на парти до късно и имат нужда от нещо хранително по обяд. Включва неща като мариновани зеленчуци, месо, яйца, но може да съдържа и нещо сладко (гофрети) или плодове. 

Берлин е град както на бирата, така и на коктейлите. Тук ще намерите добре обучени, елегантно облечени бармани, които с удоволствие ще изслушат поръчката ви. В този град не само може да пийнете по средата на деня. Тук имате възможност да се насладите на умело смесени коктейли на разумни цени. Берлин е известен и с електронната си музиката. Хубавото на клубовете тук е, че затварят, когато си тръгнат хората. Лятно време целият град се изнася на открито като плажните барове по брега на река Шпрее са особено любими на местни и посетители. В горещия сезон се пие бира, смесена с малинов или билков сироп. Друг вид забавление, което не е за изпускане, са sky баровете, разположени по покривите на много от небостъргачите в района на Александерплац.

Забележителности около Берлин
Берлин - 3 нощувки със самолет
от 312 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет
Берлин - 3 нощувки със самолет
от 312 лв.
Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет