Транспорт - Богота

Летище
Градът се обслужва от международното летище El Dorado, където има ежедневно полети от Ню Йорк, Вашингтон, Атланта, Хюстън и много други дестинации.

За да стигнете до града от летището си вземете маршрутка или автобус.

Таксита

Такситата тук са разположени из целия град и са достъпни. Може да си вземете такси от всякъде, но има вероятност да е опасно. Можете да си извикате такси и по телефона. Няколко номера, на които можете да звъннете са 599-9999, 311-1111, 411-1111. Когато се обадите на такси, за да е сигурен, че точно вие сте повикали таксито, таксиметровия шофьор ще ви пита за код, който обикновено са последните две цифри на телефона, на който сте позвънили, за да извикате таксито.

С Transmilenio
Новите бързи автобуси на Богота са достъпни, чисти и ефикасно. С тях можете да стигнете до различни краища на града, въпреки че има няколко основни пътища, които не са покрити от  Transmilenio.

С Автобус
Частните автобуси минават по всички основни и някои странични улици и са основния транспорт на работническата класа, ученици и студенти. Тези автобуси не спират на всяка спирка, а когато искате им сигнализирате и те спират.

С Велосипед

Богота има най-голямата мрежа за велосипедни пътища в Латинска Америка, наречена Ciclorutas. По празниците и в неделите някои пътища за затворени за автомобили, така че е добър вариант да си вземете велосипед.
 

Забележителности около Богота
ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
от 3904 лв.
ЦЕНТРАЛНА АМЕРИКА И КАРИБИ
13 нощувки
Кораб