Забележителности - Боровец

Връх Мусала
Мусала е най-високият връх в България - 2925м. Той е част от Стоте национални туристически обекта. Намира се в Рила планина близо до Боровец. На него е иградена метеорологична станция на Националния институт по метеорология и хидрология към Бан. Права пътека от Боровец, която е около 10км дълга, води точно до върха в южна посока. Чрез кабинков лифт може да се стигне до местността Ястребец, намираща се на 1369м надморска височина.  След около 200м се намира и хижа Мусала, до която може да се стигне пеша.

Седемте Рилски езера
В Северозападна Рила на 2100-2500 м. надморска височина се намират Седемте Рилски езера. Това е най-дългата, живописна и посещавана група  езера с ледников произход в България. Те са разположени  стъпаловидно по склона на  планината, като са свързани с малки поточета.

Рила планина
Рила е изключително живописна и красива планина. Всъщност тя е най – високата планина в България и на Балканския полуостров. Разположена е в Югозападна България. Тук се намира националния парк Рила, Рилския манастир и още доста други забележителности. Сгушени в планината са и възхитителни китни градчета и селца, които запленяват със своето гостоприемство и уют.

Дворец "Царска Бистрица"
Създаден е в края на IX век и началото на XX век. Това е сграда, в която са били владетелите на Третото Българско Царство. Фердинанд I и Борис III са използвали двореца за ловна хижа. Когато посетите сградата ще забележите  главно традиционният български възрожденски стил.

Дворец "Саръгьол" и Дворец "Ситняково"
Дървени постройки, свързани са с двореца "Царска Бистрица". Също са използвани като ловни хижи от владетелите на Третото Българското Царство.

Забележителности около Боровец
Лято на планина - хотел Лион 4*, Боровец
от 42 лв.
Лято на планина - хотел Лион 4*, Боровец
1 нощувки
Собствен превоз
Лято на планина - хотел Лион 4*, Боровец
от 42 лв.
Лято на планина - хотел Лион 4*, Боровец
1 нощувки
Собствен превоз