Шопинг - Брюксел

Брюксел предлага мода от известни дизайнери, както и отлични антикварни магазини. В района около централния площад (Гран Плас, Grand Place - фр., Grote Markt - флам.) има много магазини. Galeries Royales St-Huberg на Rue de la Madeleine е един от най-старите търговски центрове в света, отворен през 1847 г. Като добавка към луксозните стоки тук има и книжарници, както и два театъра.

Улиците Rue Antoine Danseart, Rue de Fripiers и площад Place Saint Géry са дестинациите за покупка на модни стоки. Големите луксозни марки като Louis Vuitton и Cartier може да се намерят на Avenue Louise, Avenue de la Toison d’Or и Boulevard de Waterloo. Тук са и първокласни марки като Olivier Strelli и Mademoiselle Lucien. Магазините около площад Place du Grand са рай за любителите на антики, като артикули на по-ниски цени ще намерите около площад Place du Jeu de Balle. По пешеходната ул. Rue Neuve има много магазини и молове.

Неповторимо усещане е посещението на битпазара на Vossenplein (флам.)/Place du Jeu de Balle (фр.). Там можете да си купите чаша за бира (вместо да крадете от заведенията), стар албум с фотографии на хора, които не познавате, или винтидж дрехи за 0,50 евро. Тайната е да сте там при отварянето на пазара (около 4,30 часа) или в края на работното му време (13,00 часа), когато някои от продавачите започват да разпродават стоката си на смешни цени.

Брюксел е популярен и с дантелите си - в района около централния площад ще намерите много специализирани магазинчета.

Забележителности около Брюксел
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
от 1732 лв.
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
6 нощувки
Самолет
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
от 1732 лв.
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
6 нощувки
Самолет