Заведения - Брюксел

Точно както останалата част от града, ресторантите в Брюксел отразяват срещата между старите традиции и интернационалния вкус. Семпли заведения сервират миди наравно с космополитни ресторанти. Около площад Гран Плас (Grand Place) има безброй места, където да хапнете. Не пропускайте да опитайте пържените картофки (fritkots на фламандски, friterie на френски). Изберете си някой от по-нетрадиционните сосове, като сред местните най-популярен е andalouse

От сладките неща непременно опитайте десетките видове шоколад, както и топлите, прясно изпечени гофрети (waffel) с различни гарнитури. 

Белгия безспорно е една от най-популярните дестинации за любителите на бира. Тук ще ви трябват няколко дни, за да опитате всички видове. Само 11 марки в света произвеждат т.нар. трапистка бира Trappist, като шест от тях са в Белгия (Chimay, Orval, Rochelfort, Westmalle, Westvleteren, Achel). В Брюксел ще ги откриете всички. Специфичната Gueuze бира дължи особения си вкус на уникалната ферментационна бактерия, налична само в околностите на града. Марки Gueuze бира са Cantillon, Girardin и Boon. Не пропускайте да опитате и неповторимите плодови бири - малинова, черешова, и дори шоколадова.

Когато става въпрос за нощен живот в Брюксел, имате много възможности. Тук никога не сте далеч от някой добър бар, но площад "Place St. Gery" е едно от изявените места за забавление.
 

Забележителности около Брюксел
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
от 1732 лв.
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
6 нощувки
Самолет
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
от 1732 лв.
ПАРИЖ – БРЮКСЕЛ – АМСТЕРДАМ – самолет
6 нощувки
Самолет