Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Буджиба
Буджиба / Budjiba

Буджиба (на малтийски  Buġibba) е град в Малта, разположен на средиземноморското крайбрежие в залива Сейнт Пол. Намира се само на 15 км от столицата Валета, в един от най-неравните и скалисти райони на острова. От Буджиба се разкрива чудесна гледка към островите Гозо и Комино. Курортът няма пясъчни плажове, но разполага с огромни плоски скали за слънчеви бани. 

Както повечето малтийски морски курорти, и Буджиба е била рибарско селище при възникването си преди близо 1000 години. Днес Буджиба, Сейнт Полс Бей и Аура са се слели почти изцяло в най-големия курорт в Малта. Крайбрежната алея се простира от залива Сейнт Пол до залива Салина.

От града се разкрива изглед към остров Сейнт Пол, на който се смята, че е корабокруширал Свети Павел. 

Важна информация

Валута: Евро (EUR)

В работни дни банката в града е отворена до ранния следобед, а в събота - до обяд. Обменното бюро на международното летище е отворено денонощно. Навсякъде лесно ще намерите АТМ устройства, банкомати и банки. На много места се приемат международни кредитни и дебитни карти.  

Работно време: Повечето магазини са отворени от 9:00 до 13:00 и от 16:00 до 19:00 часа. Някои магазини в туристическите зони на града остават отворени и по обяд.

Интернет страници за Буджибаwww.visitmalta.com, www.imalta.info

Спешни телефони: 112

Здраве: Аптеките в Буджиба са две и работят обикновено от 9:00 до 13:00 и от 16:00 до 19:00 часа, а в неделя поемат дежурства от 9:00 до 12:30. Аптеката на летището е отворена ежедневно, включително и в неделя и на национални празници, от 9:00 до 17:00 часа.

Телефон на болницата на остров Малта: +356 25450000 (Mater Dei Hospital)

Съвети: Имайте предвид, че на пиянско поведение се гледа с лошо око на острова, а нудизмът е противозаконен.

Език: Официалните езици в Малта са малтийски и английски. Малтийският е семитски език, който използва латиница. През вековете в него навлизат много думи от английски, италиански и френски. Италианският също е широко разпространен. Табелите с имената на улиците са написани първо на малтийски, а след това на английски. Ако търсите улица или място, най-добрете запишете и двете имена.

Алкохол и пушене: В Малта можете да купите алкохол, ако сте навършили 17 години, а цигари - ако сте на 18. Забранено е пиенето на алкохол на улицата и пушенето в затворени пространства. Въпреки това повечето заведения имат зони за пушачи.

Забележителности около Буджиба
Свързани Пътеписи за Буджиба
Промо екскурзия до Малта за 4 нощувки
от 399 лв.
Промо екскурзия до Малта за 4 нощувки
4 нощувки
Самолет