Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Събития - Чепеларе

В Чепеларе е помислено за туристите и за това как   те да изкарат една прекарсна планинска почивка.

Тук се организират  пешеходни турове и маршрути с квалифицирани планински водачи;бране на екологично чисти горски плодове и билки; риболов на разрешените за това места ,  езда на коне; екскурзии до различни културни и природни забележителности в района на Родопите, посещение на НАО Рожен.

В края на месец август се провежда  традиционният Роженски събор, от 11-25 май са културните празници на града, а 24 май пък  е официалният празник на гр. Чепеларе.

В града се провежда литературен конкурс за тема  “Защита на Родопите”, организиран от Съюза за защита на Родопите, редовно се празнуват юбилеи на видни граждани и общественици; утвърдена традиция са родовите срещи, народни събори и водосвети. Изумителното разнообразие на  багри и форми, на причудливи маски и завладяващ ритъм от стотици родопски чанове и гайди привличат все повече зрители, съпричастни на магията на родопския фолклор.

На територията на общината са регистрирани 8 спортни клуба, които се грижат за развитието на спорта в района – “Биатлон”, Сноуборд “Орион”, “Ски – Рожен”, ориентиране “Студенец”, Тенис на маса, хандбал “Зареница”, Волейбол “Иван Попов”, “Пещерен клуб”.

Забележителности около Чепеларе
Свързани Пътеписи за Чепеларе
Боровец - зимна почивка във Феста Чамкория 4*
от 80 лв.
Боровец - зимна почивка във Феста Чамкория 4*
1 нощувки
Собствен превоз
Великден в СПА хотел Белчин Гардън 4*
от 355 лв.
Великден в СПА хотел Белчин Гардън 4*
4 нощувки
Собствен превоз