Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Шопинг - Дубай

Пазаруването може да се определи като запазената марка на Дубай. Има много молове, улични пазари, малки и големи магазини, както и места за продажба на дубайските съкровища: злато, парфюми и подправки. Може да използвате дебитна или кредитна карта на повечето места, но когато искате да се пазарите, по-добре използвайте пари в брой. Пазарлъците, както във всички арабски страни, могат да ви осигурят добра цена на стоките. Дори и в моловете, ако първо попитате, а след това платите, могат да ви направят неочаквано намаление. Така че не се страхувайте да питате.

Пазарът за злато в Дейра има около 320 сергии, като цената се определя обикновено на грам, а не според дизайна на изделията. Парфюмите, арабското изкуство и килимите се излагат на отделни сергии. Камери, компютри и други електрически уреди може да намерите на цени подобни на тези в Хонконг, Сингапур и т.н.

До входа на тунела Shindagha откъм Дейра има огромен рибен пазар. Тук може да намерите богат избор на риба, миди, раци и т.н., скоро извадени от морето, както и добър рибен ресторант и музей, посветен на историята на Дубай като рибарско пристанище. Из града може да намерите магазини за месо и плодове и зеленчуци, които превъзхождат пещерата на Аладин със своето богатство.

Молове в Дубай

Дубай има множество климатизирани молове в западен стил, включително Gardens Mall, за който се говори, че е най-големия в света, въпреки че скоро се очаква да бъде отворен Dubailand (2018), както и Mall of Arabia. Те се проектирани да бъдат по-големи и от Gardens Mall. Сред най-добрите молове са The Dubai Mall, Burjuman Centre, Deira City Centre, Lamcy Plaza, Mercato, Wafi Mall, Jumeriah Centre, Village Mall и Oasis Centre. В много от фоайетата на хотелите също има мини молове. А когато се изморите, във всички търговски центрове има множество заведения, в които да отдъхнете. Предлагат и храна - от прости сандвичи до изискана гурме кухня и автентични арабски ястия.

Шопинг фестивал в Дубай

През януари и февруари се провежда дългият един месец Шопинг фестивал на Дубай, който привлича над 3 милиона любители на пазаруването. Тогава цените са дори по-ниски от обикновено.

Летните изненади (Summer Surprises) са друго пазарно събитие. И двете мероприятия са съпроводени от танци, забавления и карнавална атмосфера.

Аутлети  Дубай

Специални търговски центрове са посветени само на аутлети на световни марки. Посетете The Outlet Village (www.theoutletvillage.ae) или Dubai Outlet Mall (dubaioutletmall.com).

Забележителности около Дубай
Свързани Пътеписи за Дубай
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет