Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Дубай

Летище

Международното Летище Дубай се намира на 4 км от града. От там може да се придвижите с такси, метро или автобус. Транспортът между терминал 1 и 3 се осъществява от безплатна 24-часова мини бус услуга на летището и отнема 10 минути. Залата за излитане на Терминал 1 (Терминал Sheikh Rashid) е свързан с останалата част от терминала чрез тунел с хоризонтални ескалатори. Терминал 2 се използва предимно за бизнес и чартърни полети.

Метрото има спирки на терминали 1 и 3, като се движи между 6 сутринта и полунощ. В петък метрото не се движи сутринта, а тръгва едва в 13 часа. Някои от вагоните са заделени само за жени и деца. 

Такситата са от управляваната от правителството компания Dubai Transport, като всяко такси има апарат. Има специална такса за спиране на такси на летището (около 25 дирхама). 

Автобусни спирки има и срещу трите терминала. Трябва да си купите билети предварително (Noilкарта). Разписание и цени на автобусните билети вижте на сайта на автобусната компания: dubai-buses.com
Уебсайт на летището: www.dubaiairports.ae

Обществен транспорт

Метрото свързва летището (терминали 1 и 3) с центъра на града. Автобусната система има около 60 линии в и около града и е евтин начин да се придвижвате. Най-удобно е да си вземете карта Nol, която да зареждате с електронни билети. Можете да си вземете и 24-часов билет, който важи за всички превозни средства, удобен за кратки посещения на Дубай.

Разписание и цени на автобусните билети вижте на сайта на автобусната компания: dubai-buses.com

Таксита

Това е най-удобния начин да се предвижвате. Пазете се от фалшивите незаконни таксита. Четирите официални компании имат точно определени цени. Такси може да си хванете на улицата или да си поръчате по телефона, както и да си резервирате през някоя от машините за това из града. Понякога шофьорите не се ориентират, така че използвайте някой главен ориентир, за да отидете до там, където искате. Такситата в Дубай са с кремав цвят, а тези, които имат розова лента, са с шофьори жени. 

Забележителности около Дубай
Свързани Пътеписи за Дубай
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет