Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Дубай

Дубайски музей (в крепостта Ал-Фахиди)

Поместен е във внушителната крепост Ал-Фахиди (Al-Fahidi), построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Фигури с реални размери пресъздават живота такъв, какъвто е бил преди откриването на нефта.
Адрес: Nr Bastakiya, Bur Dubai
За работно време и цени на билетите за музея и крепостта вижте сайта на музея.

Уебсайт: www.dubaiculture.gov.ae

Дубайските фонтани

Това, разбира се, са най-големите пеещи фонтани в света и шоуто не е за изпускане. Бъдете пред Дубай Мол в 13 часа (петък: 13:30) или всяка вечер между 18 и 23 (има шоу на всеки 30 минути). Има и специална платформа, от чиито ВИП места можете да наблюдавате шоуто. За цена на билетите за платформата вижте официалния уебсайт на Дубай Мол.

Уебсайт: thedubaimall.com

Пустинно Сафари

Когато сте в Дубай, е задължително да си направите екскурзия с джип из пустинните дюни. Може даже да спрете и да се докоснете до дивия свят на животните. По-вероятно е обаче шофьорите да се състезават помежду си, преодолявайки стръмните склонове. Приключението от деня завършва с барбекю под звездите.

Сафари в Дубай

Не си тръгвайте от Дубай преди да сте преживели приключение на четири гуми сред пясъците на пустинята. Има многобройни компании, които предлагат такива турове, в зависимост от това дали искате да карате АТВ, да се возите вв джип, да бъдете в пустинята по залез, по изгрев или пък да пренощувате в бедуински лагер. 

Global Village

Global Village е атракционен парк с павилиони от 30 различни държави, които представляват вълнуваща околосветска обиколка, която включва забавления, хапване и атракциони. 

Уебсайт: www.globalvillage.ae

Галерия Majlis

В старата вятърна мелница на улица Ал-Фалади (Al-Faladi) в квартал Бастакия (Bastakiya) са показани традиционни стъкларски изделия, керамика, мебели и платове. Тук през годината се състоят около 10 изложби на съвременни художници. 

Адрес: Al Musalla Roundabout, Bastakiya, Bur Dubai

Уебсайт: www.themajlisgallery.com

Голямата джамия

На 70 метра височина, като част от тази грандиозна сграда, се извисява най-високото минаре в града. Голямата джамия е построена през 1900 г., а след това е срината и издигната наново през 1960 г. Както във всички джамии в Дубай, трябва да сте подобаващо облечени.
Адрес: Nr Ruler’s Court, Bur Dubai

Джамията Джумейра

Джамията Джумейра е най-фотографираната в Дубай. За разлика от много други джамии в емирството, тази е отворена за посещение от немюсюлмани. Ще трябва да се присъедините към организиран тур. Облечете се подходящо. 

Адрес: Al Jumeirah Road 17B

Къщата на Шейх Саид Ал Мактум (Sheikh Saeed Al Maktoum)

Датиращо от ХІХ век, това имение в квартал Ал Шиндага (Al Shindagha) е отличен пример за традиционна архитектура. Построено е от корали, покрити с гипс. Тук може да видите колекция от редки пощенски марки и монети. Близко е и селото за гмуркане, което разказва историята на гмуркачите за перли.

Адрес: Nr Al Shindagha Tunnel, Al Shindagha

Работно време и билети - вижте тук: www.dubaiculture.gov.ae

Дубайският залив (Creek)

Навътре в континента заливът преминава в широко блато, дом на 27 000 птици, повечето от които розови фламинго. Самият залив разполага с широка крайбрежна алея за разходки, а частта в района на Бур Дубай е превърната в чудесен парк.

Бастакия (Bastakiya)

Старият район Бастакия  с тесните си улици и високи кули изгражда много добра представа на туристите какъв е бил Дубай преди години. Направете кратка разходка и по форт Ал Фахиди. Районът е отворен за посещения всеки ден от 10.00 до 22.00 часа, няма входни такси. Прочетете подробна статия за Ал Бастакия.

Бурж Халифа

Със своите 828 м и 160 етажа небостъргачът Бурж Халифа е най-високата сграда в света в продължение на близо десетилетие. Туристите могат да вземат най-високия асансьор в света и да се качат на върха на кулата, където има спираща дъха наблюдателна площадка. Прочетете подробна статия за Бурж Халифа (+работно време и как да посетите площадката).

Бурж ал Араб

Ако не сте отседнали в хотела в Бурж ал Араб - хотел Джумейра (Jumeirah), има само един начин да влезете вътре: като резервирате маса за закуска, обяд, брънч, следобеден чай или вечеря в някой от ресторантите на хотела. Не очаквайте да е никак евтино, все пак сте в седемзвезден хотел, но всеки лев ще си струва качеството. Прочетете повече за хотел Бурж ал Араб.

Бурж Нахар (Burj Nahar)

Една от многото часовникови кули, които някога защитавали стария град. Построена през 1870 г., реставрирана през 1992 г. с живописните градини в Дейра (един от изкуствените острови) е популярна сред фотографите. Входът е безплатен.

Старите пазари (сук)

Двата основни пазара на Бур Дубай и Дейра са реставрирани, за да подчертят търговските корени на града. И двата пазара са покрити с традиционни материали, а магазините са с типичните стари дървени врати.

Аквапарк Wild Wadi

Този аквапарк има повече от 30 пързалки и атракциони, които ще забавляват вас и семейството ви цял ден. Входът е свободен за гостите на хотелите от веригата Jumeirah, а за останалите е с билети. В петък работното време е удължено до 22 часа, а в четвъртък след 20 часа е отворен само за жени.

Уебсайт: www.jumeirah.com/en/hotels-resorts/dubai/wild-wadi

Дубайският аквариум и подводен зоопарк

Тук ще видите над 33 000 животни, включително 400 акули. Любим на посетителите е стъкленият тунел, който ги доближава още повече до подводните обитатели. Аквариумът се намира в сградата на Дубай Мол.

Уебсайт: www.thedubaiaquarium.com

Разходка из Дубай Марина

Пристанищната зона Дубай Марина е едно от най-приятните места, където да се разходите из Дубай (и да не е на закрито, в мол). Пълно е с кафенета и магазинчета, а вечер е приятно осветено. Прочетете повече за Дубай Марина.

Аквапарк Aquaventure

Едни от най-добрите водни атракции в Дубай са именно тук. Освен това има сафари с акули и 700 м плажна зона за релакс. Безплатно за гостите на хотел Atlantis, специални цени, ако си купите билетите онлайн.

Уебсайт: www.atlantisthepalm.com/marine-water-park

Екскурзия във въздуха

Това е един уникален начин да видите Дубай, а и не само. От борда на самолет можете да разгледате красотите на Обединените арабски емирства и необичайните съоръжения, създадени от човека. В пиковият сезон се осъществяват над 16 полета на ден, през 30 минути. Вълнуващият тур над Дубай започва с излитане от луксозния хотел Джебел Али Голф Ризорт енд Спа или от Дубай Крийк Голф и Яхт клуб.

Уебсайт: www.seawings.ae

Ски на закрито

Ски Дубай се намира в Дубай Мол и е една от най-големите закрити ски писти в света. Вътре ви очакват ски лифт, кафе и повече от 6000 тона сняг насред пустинята! Прочетете повече за ски пистата в Дубай (+работно време и цени).

Забележителности около Дубай
Свързани Пътеписи за Дубай
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет