Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Дубай

Благодарение на ролята си като огромен международен кръстопът и наистина космополитната си природа, Дубай предлага кулинарни традиции от целия свят. Френските, испанските, италианските, гръцките и скандинавските заведения  се смесват с кухня от Индия, Китай, Тайланд, Индонезия, Япония и Корея. Също така има и истинска храна от средния изток с марокански, ливански, ирански, йордански и други специалитети, както и местни арабски вкусотии като  hareis (сочно бавно сварено агнешко с жито), matchous (силно подправено агнешко с ориз), fattayyer (сладкиш, поднесен на хапки, пълен с крема сирене и спанак), mehalabiya (пудинг, подправен с шамфъстък и розов цвят), asaraya (разновидност на кейк със сирене, допълнен със сметана).

Ето един съвет: за качествена храна отидете в разпространената из града верига Automatic.

В този град хотелските ресторанти са изключително добри и предлагат голям избор от ястия. Много хотели имат по шест или повече заведения. В иначе мюсюлманския град, алкохола и ястията със свинско са широко разпространени, поради космополитното му население.

Ако искате да отдъхнете от забързания ритъм на града, седнете в някое кафене, поръчайте си кафе или чай и оставете времето да тече по арабски. Ще откриете многобройни кафенета във всякакви стилове в моловете и около хотелите. 

Не е малък и изборът на барове и клубове, където да се забавлявате до малките часове на нощта. Разпитайте в хотела си за най-актуалните лаундж или плажни барове. Има и дисокотеки като легендарната Cavalli Club например. 

Забележителности около Дубай
Свързани Пътеписи за Дубай
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
от 1178 лв.
Avani Ibn Battuta Dubai Hotel 4* 4* - Дубай за всеки
7 нощувки
Самолет