Естепона

За града

Оферти

Статии

Естепона / Estepona

Естепона (Еstepona) е град и община в испанската провинция Малага, област Андалусия, част е от Коста дел Сол. Естепона е известна със своите плажове, които се простират на 21 км, както и с това, че е успяла да избегне масовото строителство на високи хотели и ваканционни апартаменти, поради което е запазила много от традиционния дух на Коста дел Сол. Курортът е подходящ за семейства и хора, търсещи по-спокойна почивка.

Забележителностите в града са градската часовникова кула, замъкът Сан Луиз, църквата Лос Ремедиос (Los Remedios) и арената за борба с бикове. Интересно място в района е сафари паркът "Selwo" на 20 минути път от Естепона, в който има над 2000 вида животни, включително и нилски крокодили (уебсайт: www.selwo.es).

Подходящи за пазаруване места в околността са Пуерто Банус и Гибралтар (там можете също да разглеждате и пещерата Св. Михаил и пещерата на маймуните - това е единственото място с примати, които са на свобода в Европа). Сред древните останки си заслужава да посетите Кулата на река Гуадалманса (Torre del Rio Guadalmansa) от римско време и крепостта Нисио от времето на арабското присъствие. Тази крепост се е наричала Естебуна, откъдето идва и името на Естепона.  

Ако предпочитате да се отпуснете и да се наслаждавате на морето - мястото е пристанището на Естепона. Там се помещават много барове и ресторанти с голямо разнообразие на морски деликатеси.

Важна информация

Население: 58 000 души

Валута: евро (EUR). Има много АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Можете да обмените пари в банките и някои от големите хотели. 

Спешен телефон: 112

Интернет страници за Естепона: www.andalucia.com/estepona

Туристическа информация: Туристическият офис се намира на крайбрежната улица. Работи от 9:00 до 14:00 и от 17:00 до 20:00 часа от понеделник до петък и събота сутринта.

Език: Официалният език е испанският, но заради силно развития туризъм в региона можете да говорите спокойно и на френски, английски, италиански, немски.

Транспорт

Летище

Най-близкото международно летище е това в Малага. След като кацнете, можете да вземете автобус от спирката, която се намира вдясно от изхода за пристигащи. Има директен автобус за Естепона на всеки половин час между 7:00 и 23:00 часа. Билетът е около 6 евро.

Уебсайт: www.malagaairport.eu

Автобуси

Можете да се придвижвате с лекота между градовете в Коста дел Сол. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

 

Заведения

Ресторантите предлагат чудесни морски деликатеси, прясно уловени от местните рибари. Има и заведения с интернационална кухня, вегетариански ресторанти, тапас барове с традиционни испански блюда и пицарии. Естепона има барове и нощни клубове, в които да се забавлявате до късно, но не е от най-шумните курорти. 

Шопинг

Ако сте ранобудни, посетете рибния пазар на крайбрежието. Разнообразието е огромно, но трябва да сте там към 6:00 часа, тъй като около 7:00 затваря. В сряда сутрин на улица "Хуан Карлос" има пазар с пресни зеленчуци и плодове, дрехи и домашни потреби.

Повечето магазини са разположени в центъра на града, като ще намерите както бутици, така и магазини за сувенири и гастрономически магазинчета.

Събития

Празникът на Сан Исидро

Провежда се ежегодно на 15 май и включва тържествена процесия и веселба.

Местният градски фестивал

Провежда се през първата седмица на юни на площадката за организиране на панаири.

Празникът на Кармен

На 16 юли всяка година статуята на Девата от Кармен се изнася тържествено до морето и след това се връща с лодки.

Забележителности около Естепона

Избрани оферти