Фигерес
Фигерес / Figeres

Фигерес (Figueres – английски, Figueras – испански) е град в провинция Жирона, Испания. Фигерес се намира в североизточния край на Каталуния, на около 40 км от град Жирона и на 140 км от Барселона. Фигерес е и последният голям град преди границата с Франция. Плажове, впечатляващ Стар град и запазена каталунска култура - това ви очаква в градчето.

Фигерес някога е играл важна роля в испанската история - в църквата "Сан Педро" през 1701 г. крал Филип V се жени за Мария Луиза Савойска.

Но този факт като че ли вече е забравен. Днес градът е известен с това, че е родното място на Салвадор Дали. Там се намира театърът и музей "Дали". 

И още една причина да посетите Фигерес - невероятните ресторанти.

Важна информация

Население: 40 000 души

Уебсайтове за Фигерес: www.figueres.cat

Телефонен код: +34 972

Работно време: Почти всички учреждания - църкви, банки, ресторанти, магазини, музеи - затварят за обедна сиеста. Тя варира по продължителност и точно начало, но обикновено е най-малко два часа. Общо работното време през лятото е между 9:30 и 13:30 часа и между 16:30 и 20:00 часа. Някои големи търговски вериги и определени магазини може и да са отворени, но са по-скоро изключения.

 

Забележителности около Фигерес