Заведения - Флоренция

Тосканската кухня е известна по света с комбинацията си от пресни свежи съставки. От местните специалитети пробвайте риболита (вид зеленчукова супа), папа ал помодоро (доматена супа) и бистека ала фиорентина (флорентински бифтек). Характерни за Тоскана са и кростините с пастет и брускетите. Най-добрата пица около центъра е в малките заведения около Дуомо (катедралата). Флоренция се слави и като един от италианските градове с най-вкусен сладолед, който обикновено се приготвя в бара, откъдето го купувате. Опитайте екзотични вкусове като спуманте (шампанско) или алио (чесън).

Спрете и в някоя сладкарница (pasticceria) за малък сладкиш и кафе или капучино.

Местното вино е кианти (Chianti), като в някои малки ресторанти ще ви предложат гарафа домашно кианти за под 5 евро. Ако ви се пие нещо по-сладко, поръчайте десертното вин санто. 

Не забравяйте, че цените в ресторантите са различни, ако хапнете на крак и ако седнете на маса (тогава към сметката ви се добавя такса обслужване). Попитайте за цената на маса предварително, защото често разликата в цената е в пъти. За да получите най-добрата комбинация между цена и качество, излезте от историческия център и хапнете в някой от страничните квартали, както правят жителите на града.

Барове и нощен живот

Във Флоренция нощният живот кипи. В повечето барове има нещо Happy hour с бонус безплатни напитки, който продължава дълго и е придружен от леки мезета. Обикновено клубовете отварят късно и се пълнят чак към 01:00 - 02:00 часа. Входните цени са високи, но из града лесно може да намерите безплатни пропуски.

Забележителности около Флоренция
ТОСКАНА - НА ПОЛУПАНСИОН
от 679 лв.
ТОСКАНА - НА ПОЛУПАНСИОН
6 нощувки
Автобус
ТОСКАНА - НА ПОЛУПАНСИОН
от 679 лв.
ТОСКАНА - НА ПОЛУПАНСИОН
6 нощувки
Автобус