Шопинг - Франкфурт

В повечето квартали на града има интересни магазинчета, но най-известният район за пазаруване е центърът на Франкфурт. На пешеходната улица Цайл (Zeil) са двата класически обществени магазина – Кауфхоф и Карщад. Тук също е и молът "Zeilgalerie" със седемте си етажа и терасата на покрива, от която се откриват чудесни гледки. Западната част на пешеходната зона днес е позната като "Fressgass" (вижте секция Заведения във Франкфурт). Ако търсите Gucci, Еscada или Versace, най-добре е да отидете на ул. Гьотещрасе (Gotestrasse), по-луксозна версия на Zeil.

Близо до Шилерщрасе (Schilerstrasse) има хубав пазар всяка петък сутрин. В квартала Захсенхаузен, южно от река Майн, е по-чаровният пазарен район, който събира младите хора.

Главната улица – Швайцерщрасе (Schweizerstrasse), е пълна със сладкарници, книжарници, комерсиални кафенета и магазини като Hype и Bailly Diehl. В събота между 8:00 и 14:00 часа има огромен битак в района на Museumsufer (алеята с музеите покрай кея). Тези, които искат по-екстравагантни неща за пазаруване, трябва да отидат в Борнхайм. На улица Бергщрасе (Bergstrasse) има модни и луксозни магазини. Отидете там в събота сутрин, за да видите фермерския пазар до часовниковата кула (Uhrtürmchen). Контрастно на ул. Ханауер Ландщрасе (Hanauer Landstrasse) 297 в Остенд (Източния край) има 6-етажен магазин за дизайнерски мебели, поместен в сграда с определено източноберлински стил.

Вижте статията: Архитектурен шопинг във Франкфурт

Забележителности около Франкфурт