Забележителности - Франкфурт

Рьомерберг (Römerberg)

Рьомерберг е средновековен площад, който е сърцето на Стария град на Франкфурт. Макар да е разрушен по време на Втората световна война, площадът е реставриран и днес е място за провеждане на всякакви фестивали.

Къщата на Гьоте (Goethe-Haus)

Името я издава - това е родното място на великия германски поет и автор Йохан Волфганг Гьоте, роден през 1749 г. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея

Адрес: Grosser Hirschgraben 23-25

Уебсайт: www.goethehaus-frankfurt.de

Старата опера  (Alte Oper)

Тази ренесансово украсена опера е унищожена през Втората световна война. Днешната фасада е реплика, а интериорът е изцяло нов. На третия етаж има ресторант и бар с тераса, който е отворен до късно.

Адрес: Opernplatz 1

Уебсайт: www.alteoper.de

Кулата Майн (Main Tower)

Най-известният небостъргач на Франкфурт е висок 200 м. Гледката от върха е фантастична, а посещението е задължително. Част от кулата е превърната в изложбено пространство. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на кулата.

Адрес: Neue Mainzer Strasse 52-58

Уебсайт: www.maintower.de

Музеят Щедел (Städel Museum)

Един от многото музеи по Шаумайнкай (редицата с музеи покрай кея). Тук ще намерите творби на Рембранд, Реноар, Рубенс, Ван Дайк и Ботичели. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Schaumainkai 63

Уебсайт: www.staedelmuseum.de

Природонаучен музей Зенкенберг (Senckenberg Forschungsinstitut und Naturmuseum)

Tози природонаучен музей съдържа множество уникални или изключително редки в световен мащаб видове. Вътре ще видите вкаменелости на динозаври, сред които на Тиранозавър Рекс, раптори и други. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Senckenberganlage 25

Уебсайт: www.senckenberg.de

Германският филмов музей (Deutsches Filmmuseum)

В музея ще се запознаете с филмовото изкуство от самата му "праистория" до наши дни. Ще разкриете оптичните илюзии, които са в основата на седмото изкуство, ще се разходите из реплики на велики студиа за заснемане и производство на специални ефекти. В музея има и кино, което прожектира филми в оригиналните им версии. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Schaumainkai 41

Уебсайт: deutsches-filminstitut.de

Музей на комуникацията (Museum für Kommunikation)

Основан през 1958 г. като Федерален музей на пощата, днес Музеят на комуникацията проследява непрестанно променящия се свят на информационните технологии. Историята на комуникацията започва от месопотамските плочки с надписи и достига до днешните нови медии. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Schaumainkai 53

Уебсайт: www.mfk-frankfurt.de

Музей на световните култури/ Галерия 37 (Museum de Weltkulturen/ Galerie 37)

Tози музей е мястото, където се срещат култури и начини на живот от цял свят, а основателите му виждат мисията си като създаване на диалог за преодоляване на различията. В Галерия 37 (Galerie 37) можете да видите съвременни творби от индиански, африкански, австралийски и индонезийски автори.

Адрес: Schaumainkai 29-37

Уебсайт: www.weltkulturenmuseum.de

Библейската къща (Bibelhaus)

Библейската къща в Музея на брега на реката (Erlebnis Museum) ще ви доближи физически до библейските истории. Там ще видите реплика на лодка, базирана на археологически открития в района, в който е проповядвал Исус. Има и номадска шатра от времето на Авраам, която ще ви помогне да си представите как са живели хората по онова време. Ще чуете и религиозна музика от преди 3000 години, ще усетите как всъщност мирише мирото... Музеят е подходящ за посетители на всякаква възраст. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Metzlerstrasse 19

Уебсайт: bibelhaus-frankfurt.de

Музей на комичното изкуство Карикатура (Caricatura - Museum für Komische Kunst)

Това е един от най-новите музеи във Франкфурт, но зад стените му се крие огромно богатство от оригинални карикатури. В музея се организират прожекции, литературни четения и кратки постановки, по време на които да се посмеете от сърце стига да говорите немски. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Адрес: Weckmarkt 17

Уебсайт: www.caricatura-museum.de

Влакът с ябълково вино

Неслучайно това е една от най-популярните атракции във Франкфурт - какво по-хубаво от това да пътуваш в трамвай из центъра на Франкфурт, докато хапваш претцели и пийваш ябълково вино, докато слушаш хубава музика. Вижте разписанието и актуалните цени на сайта на влака.

Уебсайт: www.ebbelwei-express.de

Франкфуртският зоопарк

Зоологическата градина на Франкфурт е като пътуване в различен свят, като се започне от Африка и Мадагаскар и се продължи по всички посоки на света. Повече от 4500 животни от 500 вида живеят тук, има специализирани турове, фестивали и специални събития. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на зоопарка.

Уебсайт: www.zoo-frankfurt.de

Мостът Айзернер Стег (Eiserner Steg)

Този пешеходен мост е построен над река Майн през далечната 1869 г., но и до днес е едно от любимите места на посетителите на Франкфурт заради невероятната гледка към реката и града, която се разкрива от него.

Музей Диалог - какво е да бъдеш сляп

Музей Диалог не е обикновен музей - тук сляп екскурзовод ще ви преведе през шест абсолютно тъмни стаи, като във всяка от тях ще преживеете ситуация от ежедневието на слепите - возене в кола, качване на лодка, разходка в парк. Актуална информация за работно време и билети вижте на уебсайта на музея.

Уебсайт: dialogmuseum.de

Забележителности около Франкфурт
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
от 430 лв.
Есен в Берлин - 3 нощувки със самолет
3 нощувки
Самолет