Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Събития - Инсбрук

Тиролска вечер (Tiroler Abend)

Хиляди хора посещават това шоу, което поне в малки части разкрива тиролските обичаи. Всеки, който харесва типичните неща за културата на Алпите, ще получи пълно меню: традиционни танци, музика, облекло, ястия и т.н. 

Уебсайт: www.tiroler-abend.com

Фестивал Ню Орлеанс (New Orleans Festival)

Откакто Ню Орлеанс е партньор на Инсбрук, фестивалът се състои всяко лято. Идват множество известни музиканти, а изпълненията са предимно на джаз и блус, както и други стилове, характерни за района на Ню Орлеанс. 

Уебсайт: www.neworleansfestival.at

Състезанието по ски скокове

Провежда се около Нова Година на шанцата Бергизел (Bergisel). По принцип австрийците са много конкурентни в алпийските дисциплини, но това събитие е с особена значимост за всички.  

Уебсайт:  www.bergisel.info

Сноуборд състезание "Air Style")

Сноубордистите се събират за най-голямото събитие от този род в Европа. Състезателите представят най-различни фигури във въздуха с бордовете си, а като добавка към това десетките хиляди зрители са развеселявани и от различните музикални групи, гостуващи на събитието. Провежда се или в началото на декември, или в края на януари. 

Уебсайт: www.air-style.com

Град на звука (Sound City)

В края на пролетта повечето клубове и заведения вземат участие в това събитие, в което Инсбрук се превръща в една голяма мрежа от дискотеки. Микробуси обикалят из града и карат туристите до различни места, където международни диджеи пускат най-разнообразни стилове музика.

Уебсайт: www.soundcity.at

Hafen (www.hafen.cc), Treibhaus (www.treibhaus.at) и P.M.K. (www.pmk.or.at) са съоръжения, в които през годината се провеждат най-различни мероприятия, посещавани от младите хора, студентите и туристите. Дали някое събитие ще съвпадне с вашето пътуване, може да проверите на посочените интернет страници.            

Бележка: През лятото Инсбрук е пълен с туристи от далечния изток или далечния запад, които са на по зряла възраст. Повечето от тях са на обиколка из Европа. Логично организираните събития се адаптират към това. През зимния сезон тук идват предимно хора от по-младото поколение, най-вече студенти от всички краища на света. Това придава на града по оживена атмосфера и съответно събитията са от по-различен характер.

Забележителности около Инсбрук
Свързани Пътеписи за Инсбрук