Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Заведения - Кайро

Хранене

Има безкрайно разнообразие от международна кухня на всякакви цени, от която да избирате. Определено това не е място, на което трябва да се притеснявате, че ще останете гладни. В Кайро има няколко квартала. Накрая на адреса на всеки ресторант е написано в кой от тях е. Важно е да знаете това, когато си вземате такси.

Можете да разгледате заведения на този сайт: www.cairodining.com

Кафенета

Има кафенета и в западен стил, и в типично египетски. Туристите ще се почувстват по-добре в западните, защото египетските се движат единствено от мъже. Фишави (Fishawi) е едно от най-старите и известни кафенета в египетски стил в Кайро, което е харесвано дори от туристите. Работи денонощно. Намира се на алеята Ел Фишави в Хан Eл Халили. Тел: +20 (0)2 590 67 55

В кафенето вземете наргиле и кафе, ментов чай или кола, и наблюдавайте тълпите покрай вас.

Барове и нощен живот

Има два вида барове в Кайро: традиционни египетски, познати като „кафетериас” и типични западни заведения. Кафетериите са изцяло мъжки и сервират и малки предястия. В западните барове са добре дошли и мъже, и жени, като повечето предлагат и храна. В града има оживено разнообразие на нощен живот. Повечето луксозни хотели имат нощни клубове към тях, а посещението им обещава безопасно преживяване.
 

Забележителности около Кайро
Свързани Пътеписи за Кайро