Забележителности - Касандра

Неа Мудания

Неа Мудания се намира на около 60 км от Солун и е най-големият град и търговски център на Халкидики. През лятото в Неа Мудания се провеждат Фестивалът на сардините и Морският фестивал.

Неа Потидеа

Намира се на около 66 км от Солун и е известен с канала, който някога е разделял Касандра от останалата част на Халкидики. Днес два моста ви свързват с плажовете, подходящи изключително за млади хора - с многобройни барове и съоръжения за водни спортове. 

Неа Фокея

Това е селце с 1500 жители, които лятото "набъбват" до 10 000. На хълма над града се издига византийска кула, построена през 1407 г. Оттам можете да видите и хълмовете на съседния "ръкав" Ситония.

Празникът на града е на 29 юни - денят на Св. св. Петър и Павел.

Афитос

Афитос се смята за едно от най-красивите и оживени селища на Касандра. Запазил е традиционната си архитектура с каменни къщи и улици.

Храмът на Зевс в Калитеа

Храмът на Зевс е бил едно от най-важните светилища на Зевс в Древна Гърция. Издигнат е през V в. пр. Хр. Сред руините на храма ще видите запазени до днес мозайки.

Самата Калитеа (букв. "красива гледка") се смята за сърцето на нощния живот на полуострова.

Криопиги

Криопиги се намира на около 90 км от Солун и има едни от най-чистите плажове на полуострова. Разполага със съоръжения за водни спортове, къмпинг, много заведения. Разположен е амфитеатрално върху покрит с борове хълм.

Полихроно

Съчетава традиционен стил със спокойствие.

Ханиоти

Ханиоти е по-скоро семеен курорт. Плажовете са с бял, ситен пясък и са удостоени със син флаг заради високото си качество.

Касандра

Касандра е сравнително неизвестен град, тъй като няма много туристически атракции, но е пълен с живот през зимата. Има чудесни плажове.

Агиа Параскеви (Лутра)

Това селище е популярно заради горещите си минерални извори.

Забележителности около Касандра
Свързани Пътеписи за Касандра
IMPERIAL HOTEL***, Касандра, Халкидики
от 40 €
IMPERIAL HOTEL***, Касандра, Халкидики
1 нощувки
Собствен превоз
IMPERIAL HOTEL***, Касандра, Халкидики
от 40 €
IMPERIAL HOTEL***, Касандра, Халкидики
1 нощувки
Собствен превоз