Транспорт - Кавала

Летище

На около 20 км от Кавала се намира международното летище "Александър Велики" или "Мегас Александрос". Оттам има автобус, който спира пред терминала и стига до града, можете да вземете и такси до града.

Уебсайт на летището: www.kva-airport.gr

Автобус

Кавала е свързан с редица големи градове в Гърция (Атина - автогара Кифисос, Солун - автогара Македония). Маршрутите се изпълняват от компанията KTEL (www.ktelkavalas.gr). Автогарата се намира на адрес: 33, Mitropolitis Chrisostomou Smirnis

Градски транспорт

Kaвала има отлична автобусна мрежа на компанията "Astiko KTEL". Цената на билета е около 1 евро. Разписание на автобусите можете да видите тук: transport.kavala.gov.gr

Ферибот

Кавала е свързана с фериботни линии с Тасос, Самос, Кос, Родос, Пиреос, Лесбос и Самотраки. До остров Тасос се стига за около половин час. 

Такси

Такситата в Кавала са сребристи на цвят. Можете да ги спрете на улицата или да ги вземете от стоянка. От полунощ до 5:00 часа тарифата е двойна. През деня ще платите около 5-7 евро за пътуване в рамките на града. Ако поръчате такси по телефона, ще платите повече.

Забележителности около Кавала
Свързани Пътеписи за Кавала