Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Кавала

Крепостта на Кавала

Намира се на 15-20 минути пеша над пристанището. Вход: 2 евро. Работно време: май - спетември oт 8:00 до 21:00 часа; октомври от 8:00 до 18:00 часа; ноември - март от 8:00 до 16:00 часа. Почивен ден: неделя.

Уебсайт: www.castle-kavala.gr

Акведуктът Камарес

Построен е между 1520 и 1566 г. от османския султан Сюлейман Великолепни. Намира се в стария квартал Панагия.

Къщата-музей на Мехмет Али

Мехмет Али е основал династията, която управлява Египет до 1952 г. и е роден в Кавала. Къщата му е превърната в музей.

Имарет

Това е късноосманска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Построена е от Мехмет Али, основателя на последната египетска династия. Намира се в Панагия (стария град). Първоначално е използвана за учебно заведение, днес е луксозен хотел.

Археологическия музей

Вход: 2 евро. Работно време: вторник-петък 8:00 - 19:00 часа, уикенд 8:00 - 14:30 часа. Адрес: 17, Erythrou Stavrou St.

Музей на тютюна

Представя интересна експозиция за един от основните поминъци в Кавала - отглеждането и преработката на тютюн. Намира се на улица Konstantinou Palaiologou 4. Вход свободен.

Уебсайт: www.tobaccomuseum.gr

Музей на восъчните фигури

Срещнете се с най-популярните гръцки и световни лица, сред които Майкъл Джексън, Мадона, Андреас Папандреу и др. Работно време: септември-май 10:00 - 18:00 часа; юни-август 9:00 - 17:00 часа. Без почивен ден. Вход: 5 евро. Адрес: Kipia, 641 00 Eleftheroupolis.

Уебсайт: www.kerinaomoiomata.gr

Античният театър във Филипи

Намира се в основата на източната стена на град Филипи и е много добре запазен. Всяко лято на него се провежда Фестивалът във Филипи с театрални и музикални изпълнения.

Уебсайт: www.philippifestival.gr

Плажове

Рапсани е общински плаж със син флаг, намира се близо до центъра на града. Перияли се намира на 2 км от центъра на града, край източния вход на Кавала. Палио е всъщност съвкупност от плажове, разделени от скали. Сравнително спокоен е и е подходящ за семейства. Амолофои обикновено е пълен с млади хора и е може би най-популярният плаж в Кавала. Дълъг е около 1,5 км, широк е и има естествени дюни.

Неа Ираклица е луксозен плаж в курортната част на Кавала, пълен с хотели и заведения. Оживлението не секва и през нощта. Тоска се намира в покрайнините на Кавала и е част от хотелски комплекс "Тоска", поради което има малък вход. На плажовете Батис и Каламица има възможност за водни спортове.

Забележителности около Кавала
Свързани Пътеписи за Кавала