Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Кемер
Кемер / Kemer

Кемер (Kemer) е турски курорт на средиземноморския бряг, намира се на 40 км западно от Анталия. Кемер се намира на залива Анталия, има 53 км крайбрежна ивица и е разположен в полите на планината Таурус. Името на града идва от турската дума за "колан" заради формата на протичащата през Кемер река. Слави се с красивата си природа – море, планина и борова гора – абсолютна хармония. В околността на Кемер има няколко девствени плажа, но повечето от тях са каменисти или смесица от пясък и ситен чакъл. На практика плажовете на града са два - градският е каменист, предлага избор от водни спортове и круизи с яхта, а другият - "Лунна светлина (Moonlight), е с пясък и чакъл.

Други природни забележителности там са каньонът Гьойнюк, заливът Адрасан, Юч Адалар (трите острова) – известни са сред гмуркачите, има множество пещери. Интересни исторически забележителности са древните градове Фаселис и Олимпос, византийската църква в Кемер и др.

Важна информация

Население: 36 000 души

Валута: турска лира

В Кемер има няколко АТМ устройства, от които можете да изтеглите пари. Преди да обмените пари, попитайте за комисионната и курса. Най-добре обменяйте пари в банките. Работното време на банките е от 8:30 до 12:00 и от 13:00 до 17:00 часа.

Освен турска лира в магазините почти навсякъде приемат и евро, но това не е изгоден начин да пазарувате, тъй като обменният курс зависи изцяло от търговеца (и не е във ваша полза).

Интернет страници за Кемер: www.kemer-tr.infowww.kemerholiday.com

www.visitkemer.org

Здраве: Водата от водопровода в Кемер е безопасна за пиене, но е силно хлорирана. В Кемер има болница - тел. +90 242 8141550

Спешни телефони: Полиция 155

Пожарна 110

Бърза помощ 112

Забележителности около Кемер
Луксозна Нова Година 2021 в хотел 4*
от 180 лв.
Луксозна Нова Година 2021 в хотел 4*
3 нощувки
Собствен превоз
Двудневна екскурзия в Одрин
от 95 лв.
Двудневна екскурзия в Одрин
1 нощувки
Автобус