Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Транспорт - Корфу

Летище

Летището, известно като Керкира Корфу е с официално име Йоанис Каподистриас и се намира на около 1 км южно от град Корфу и е с летищен код CFU. От летището можете да вземете автобус 15, който се движи на всеки час от 7:50 до 22:00 часа от понеделник до петък (по-рядко в събота и неделя). Автобусът минава през централния площад Сан Роко, през града и стига до пристанището. От спирката на изхода за пристигащи може да вземете автобуси и за други дестинации на острова. Можете да вземете и такси от летището, което ще ви струва около 10 евро, но е добре да се договорите за цената в началото. Пеша ще стигнете за около половин час до града.

Уебсайт: www.corfu-airport.com

Ферибот

Корфу има много добри фериботни връзки с континентална Гърция, както и с няколко пристанища в Италия.

Най-много фериботи има до Игуменица - по един на час между 6:00 и 22:00 часа ежегодно, през лятото и по-често. Билетът е около 5 евро. Някои от фериботите продължават до Патра или Лефкими.

Корфу има фериботна връзка с италианските пристанища Бари, Бриндизи, Анкона, Венеция и Триест. Добре е да си запазите билет няколко дни по-рано.

Автобуси

Островът има добре изградена автобусна мрежа. Автобусите тръгват често и цените на билетите са разумни. От площад "Сан Роко" тръгват сините автобуси, които пътуват в радиус от 15 км от град Корфу, а от спирката на ул. Аврамиу (Avramiou) потеглят зелените автобуси до по-далечни дестинации.

Такси и коли под наем

Офиси на острова имат редица международни компании за наемане на автомобили, при които цените са фиксирани. Има обаче и множество малки местни компании, при които можете и дори е препоръчително да се пазарите, за да получите по-добра цена. Такситата на острова са достъпни освен ако не попаднете на туристически капан - винаги гледайте внимателно тарифите и изисквайте таксиметровият апарат да е пуснат.

Забележителности около Корфу
Свързани Пътеписи за Корфу
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
от 1395 лв.
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
7 нощувки
Самолет
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
от 1395 лв.
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
7 нощувки
Самолет