Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Корфу

Азиатският музей

Азиатският музей е разположен в Двореца на Свети Михаил и Свети Георги. Ако сте запалени по ориенталската култура, не го пропускайте.

Адрес: Старият дворец (Palea Anactora), Спианада

Уебсайт: www.matk.gr

Спианада

Спианада е най-големият и най-оживеният площад в град Корфу. На него са издигнати статуи на личности, свързани с историята на града. Част от площада е заета от игрище за крикет. Популярността на този спорт нараства по време на английското управление на Корфу (1814-1864). На площада се намира и комплексът Листон - многоетажна сграда във френски стил с венециански фенери. Днес бистрата и ресторантите в Листон са се превърнали в една от най-оживените части на Корфу.

Нео Фрурио (Новата крепост)

В този стар военен комплекс ще откриете множество интересни тунели, тъмници и подземия. От него се разкрива отличен изглед към залива и стария град. Обърнете внимание на двете лъвски глави на Сан Марко и венецианските надписи в укреплението.

Палео фрурио (Старата крепост)

Старата крепост се намира в източния край на град Корфу. Построена е от венецианците като символ на властта им в Йонийско море. Отворена е за посещения.

Стара Перития

Стара Перития е изоставено село, намиращо се в планините на Корфу. Намира се на пътя между Касиопи и Ахарави. Селото е основано през XIV в. от хора, които търсели сигурност далеч от бреговете, по онова време често нападани от морски пирати. Впоследствие пиратите намалели и хората решили да се завърнат край бреговете, като един по един изоставяли домовете си. Днес в селото живеят под десет души, но има четири таверни.

Църквата Свети Спиридон (Agios Spyridonas)

Църквата Свети Спиридон е издигната в град Корфу през 1589 г. в чест на покровителя на острова. Тя има един купол с дървен покрив и внушителна камбанария, която е най-високата сграда в град Корфу. Мощите на светеца се намират в храма в златен ковчег, инкрустиран със скъпоценни камъни.

Палеокастрица

Едно от най-красивите места на острова с прекрасни плажове и възможност за гмуркане. Там можете да посетите манастира "Дева Мария", който е основан през 1225 г. Самият манастир е построен върху останки от крепост или замък. Манастирът е бил разрушаван два пъти – през 1403 г. и 1537 г. В него има и византийски музей, където можете да видите различни икони и одежди. Обърнете внимание на прочутото Дърво на живота, резбовано вътре. 

Замък Ахилион (замъка на принцеса Сиси)

Впечатляващата сграда, разположена в село Гастури, е издигната през 1890 г. като лятна резиденция за принцеса Сиси, затова и мястото е известно като замъка на принцеса Сиси. Тук ще видите гръцки скулптури и чудесна градина. 

Уебсайт: www.achillion-corfu.gr

Сидари и Каналът на любовта

Сидари е най-оживеното туристическо място в северната част на Корфу, където ще откриете хубави плажове и групата скални образувания, известни като Канала на любовта (Canal d'Amour). Скалите образуват малки заливчета и нещо като канал с кристално чиста вода. Според легендата, ако двама влюбени плуват заедно в канала, ще се обичат завинаги.

Касиопи

Рибарското селце Касиопи се намира на около 35 км от град Корфу, насред зелени хълмове, стари крепости, пристанища и чудесни плажове. 

Връх Пантократор

Със своите 906 м връх Пантократор е най-високият на острова, както и мястото, което предлага една от най-зашеметяващите гледки към Корфу. На върха има кафене и манастир.

Аквапарк Aqualand

Разположен е в центъра на острова и е лесно достъпен от всичките му краища. Има пързалки и забавление за всички възрасти.

Уебсайт: www.aqualand-corfu.com

Забележителности около Корфу
Свързани Пътеписи за Корфу
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
от 1395 лв.
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
7 нощувки
Самолет
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
от 1395 лв.
APOLLO PALACE Hotel 5* - Почивка на о-в Корфу
7 нощувки
Самолет