Събития - Коста Брава

Февруари

Карнавалът в Плая де Аро

Провежда се в края на февруари и се характеризира с цветни паради по централните улици на Плая де Аро, тържества и музика. Над 70 групи с повече от 2000 участници ежегодно вземат участие във фестивала.

Програма на фестивала има на уебсайта на град Плая де Аро: http://www.platjadaro.com/

Април

Танцът на смъртта в четвъртък от Страстната седмица във Вержес

В четвъртък вечерта през Страстната седмица в град Вержес актьори в костюми започват да пресъздават сцени от последните дни на Христос. След полунощ представлението става все по-мрачно и десетки хора, маскирани като скелети, съпровождат Христос до кръста. В ръцете си държат символични предмети като коси, часовници без стрелки и пепел.

Mай

Жирона - време за цветя

От 1955 г. в Жирона се провежда цветният панаир "Жирона - време за цветя".

Уебсайт: http://www.gironatempsdeflors.net/cat/index.php 

 

Вино и кава в Плая де Аро

В края на май в Плая де Аро няколко дни и нощи са посветени на представянето и дегустирането на едни от най-добрите вина в цял свят, допълнени със специалитети от сирене и студено месо и джаз музика на открито. Кава е вид испанско пенливо вино.

Уебсайт: http://www.platjadaro.com/

Юни

Фестивал на изобилието в Бланес

На 7 юни ежегодно пред библиотеката в Бланес се провежда Фестивалът на изобилието с акцент върху културата и гастрономията.

Уебсайт: www.visitblanes.com (следете новините)

 

Нощта на Сан Хуан в Плая де Аро

23 юни е нощта на Сан Хуан, в която небето над Плая де Аро се озарява от фойерверки, а след падането на нощта се донася Пламъкът на Каниго - традиция, свързана с езика и културата в Каталуния.

Уебсайт: http://www.platjadaro.com/

Юли

Фестивалът "Кастел де Пералада"

От края на юли до началото на август в замъка в малкото градче Пералада се провежда фестивалът "Кастел де Пералада", който включва концерти на популярни певци, концерти на симфонични хорове, опера, мюзикъли, танцови представления, джаз, поп, камерна музика с участието на местни и чуждестранни изпълнители.

Уебсайт: http://www.festivalperalada.com/

 

Фестивалът в Тороеля де Монгри

За три седмици през август малкото градче Тороеля де Монгри се превръща в сцена за класически инструментални и вокални изпълнения. От 1999 г. част от фестивала е и Пазарът на световната кухня, където можете да опитате кухня от всички региони на Испания, различни краища на Европа, Южна Америка и Африка.

Уебсайт: http://en.festivaldetorroella.com/

 

Санта Ана в Бланес

От 21 до 27 юли ежегодно празникът на Света Ана се отбелязва с фойерверки и улични тържества в град Бланес.

Уебсайт: www.visitblanes.com (следете новините)

Октомври

Средновековен фестивал в Ператалада

Първият уикенд на октомври ежегодно пренася жителите и гостите на град Ператалада в Средновековието. Времето ви връща назад с народни танци, музика и занаятчии по улиците.

Декември

С наближаването на коледните празници улиците на градовете в Коста Брава се осветяват празнично и на централните площади се изграждат ясли и библейски сцени.

Забележителности около Коста Брава