Забележителности - Коста Брава

Кадакес

Може би Кадакес е най-известен с това, че в него се е намирало първото студио на Салвадор Дали и е бил един от любимите градове на сюррелиста. Намиращ се в северната част на Коста Брава, Испания, Кадакес е достатъчно отдалечен от Барселона, за да има малко население, и с достатъчно запазена природа и романтични пейзажи, за да привлича чуждестранни туристи.

Бланес

Градът ще ви очарова със скалистите си заливчета, чудесния си средиземноморски климат и двете си ботанически градини. Старият град приютява редица добре запазени сгради и паметници като църквата "Санта Мария", готическия фонтан и замъка "Сан Хуан".

Фигерес

Фигерес е последният голям град преди границата с Франция. Плажове, впечатляващ Стар град и запазена каталунска култура - това ви очаква в градчето.

Фигерес някога е играл важна роля в испанската история - в църквата "Сан Педро" в градчето през 1701 г. крал Филип V се оженва за Мария Луиза Савойска.

Тоса де Мар

Тоса де Мар е едно от най-старите селища в Коста Брава. Старият град датира от XII-XIV век, като там и до днес се издигат няколко цилиндрични кули. Тоса де Мар не е просто дестинация за плаж - още от 30-те години на XX  век градчето се превръща в културен и артистичен център. Там ще откриете от всичко по малко - борови гори, които започват почти от брега, остри скали и спокойни плажове с кристално чиста вода.

 

 

 

 

Забележителности около Коста Брава