Транспорт - Коста Дорада

Летище

Обикновено туристите пристигат в Коста Дорада от летище „Ел Прат” (El Prat) в Барселона. Разположено е на 12 км от града. Няколко автобусни компании обслужват различните терминали. Автобуси тръгват на всеки 15 минути от централния площад Каталония (Plaza de Catalunya). Билетите струват по 4,25 евро в едната посока. Има и влакове до Барселона на всеки 30 минути, а цената на билета е около 3 евро. Такситата взимат между 15 и 21 евро през седмицата и малко повече през почивните дни.

Уебсайт: www.aena-aeropuertos.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Barcelona/en

Летище "Жирона" (Girona) е на около 100 км от Барселона. Най-лесният начин да се придвижите от летището до Барселона са автобусите. Близо 95% от полетите на това летище се осъществяват от авиокомпания Ryanair, затова от компанията осигуряват автобус за всеки полет.  Цената на автобусен билет в едната посока е 12 евро и 21 евро за двупосочен билет. Автобусите на Ryanair оставят пътниците на Автогара „Север” в Барселона (Estació del Nord).

Уебсайт: www.barcelonagirona.com

Друга възможност е летище Реус. Оттам има директен автобус до гарата в Барселона, който пристига за около час и половина. Еднопосочен билет струва 15 евро. От гарата в Барселона можете да стигнете с влак до Коста Дорава.

Уебсайт: www.reus-airport.es

Влак

Две жп линии минават през Коста Дорада. Едната свързва Франция с Южна Испания, а другата води в Сарагоса (вътрешността на Испания). Всички градчета имат жп гари,  но повечето влакове спират само в големите. Можете да стигнете с влак от Тарагона (столицата на Коста Дорада) до Барселона. За разписание и цени на билетите вижте на www.renfe.com

Автобус

Пътуването от Барселона до Тарагона с автобус отнема около час и 15 минути, двупосочен билет в рамките на един ден струва 10 евро.

Няколко автобусни компании свързват градчетата в Коста Дорада, но най-добра мрежа има "Аutocars Plana" (www.autocarsplana.com). От Тарагона междуградските автобуси потеглят от Plaza Imperial.

Ферибот

Можете да хванете ферибот от Валенсия, Барселона или Аликанте до Балеарските острови.

Уебсакт: www.trasmediterranea.es

Забележителности около Коста Дорада