Транспорт - Коста дел Сол

Летище

Най-близкото международно летище е това в Малага. След като кацнете, можете да вземете три автобуса до Малага (всички спират пред Терминал 3).

Единият е директен до Автогара Марбейа (Marbella). Билетът за него струва около 5 евро, а пътуването отнема около 45 минути. През лятото автобусът потегля приблизително на всеки час, но зимата може да ви се наложи да почакате и повече от два часа. 

Другият автобус е С19 и стига до центъра на Малага и централната автогара, като има междинни спирки. Потегля на всеки 25-30 минути. 

Автобус 75 свързва летището и центъра на Малага, като билетът струва 2 евро, а пътуването отнема около 25 минути.

Бърза и удобна връзка към някои от курортите в Коста дел Сол имате с влака от Терминал 3, който се движи до Торемолинос (ок. 10 минути), Беналмадена (ок. 17 минути) и Фуенхирола (ок. 35 минути). Билетът е между 1,85 и 2 евро.

Уебсайт: http://www.aena.es/

Автобуси

Можете да се придвижвате с лекота между градовете в Коста дел Сол. Разписанието на автобусите и информация за цената на билетите можете да видите на сайта: www.ctsa-portillo.es

Влак

Между някои от курортите в Коста дел Сол можете да се придвижвате с влак (Торемолинос, Беналмадена, Фуенхирола). Между Малага и Фуенхирола, както и между Малага и Ронда се движи крайбрежна електричка. За разписание и билети: www.renfe.com

Автомобил

Ако решите да наемете автомобил от летището, шофирайте внимателно, тъй като крайбрежният път А7 е известен като "пътя на смъртта" заради големия брой катастрофи.

Забележителности около Коста дел Сол