Полезни източници за пътуване по време на Covid-19

Забележителности - Куала Лумпур

Кулата КЛ (KL Tower)

Вижте гледката от най-високата точка в Куала Лумпур. Освен, че е телекомукационна кула, тя има пейзажна тераса и въртящ се ресторант.

Адрес: Jalan Punchak, 50250

Тел: +60 (0)3 2020 5444

Уеб сайт: www.menarakl.com.my

Кулите Близнаци на Петронас и KLCC

Извисяваща се на 452 метра, това беше най-високата сграда в света. И все още най-високата сграда близнак, това е един истински символ на Малайзия. Посетителите обикновено отиват на небесния мост на 41-я етаж. До кулите се намира един от най-натоварените молове в Малайзия - Suria KLCC.

Адрес: Jalan Ampang, 50088, KLCC (Putra LRT)

Уебсайт: www.suriaklcc.com.my

Площад "Датаран Мердека"

Това е Площадът на независимостта - или точното място, където е провъзгласена независимостта на Малайзия през 1957 г. На този площад се празнува денят на независимостта на страната на 31 август.

Националния Музей (Muzium Negara)

Резюме на малоазийската култура и история.

Тел: +60 (0)3 2282 6255

Уебсайт: www.muziumnegara.gov.my

Улица Петалинг – Китайският квартал

Посетете най-стария пазар в света. Пазаренето тук е задължително, както и да опитате разхладителната напитка Longan, която се продава на всеки ъгъл.

Пещерите Бату

Изкачете 272 стъпала или 61 метра, за да видите олтарите на хиндуисткия бог Муруган, направени от естествен варовик. Внимавайте с маймуните, които най-безскрупулно ще отмъкнат всичко, което си изпуснете или всяко парче храна, която се вижда.

Адрес: На 13 км извън Куала Лумпур

Тел: +60 (0)3 2287 9422

Уеб сайт: www.malaysiasite.nl/batucaveseng.htm

Езерните градини (Taman Tasik Perdana)

Отделете се от претъпкания град. Направете си круиз с лодка или вижте Парка за птици, Фермата за пеперуди, Парка на елените, Парка на орхидеите или Хибускус парка.

Централният пазар

Разпуснете в тази добре запазена сграда от 1888 година, докато си купувате сувенири. По принцип морски пазар, но сега е фокусиран главно върху изкуство и занаятчийски изделия.

Уебсайт: www.centralmarket.com.my

Джамията Масджид Джамек (Masjid Jamek)

Разположена е на мястото, където се събират реките Кланг и Гомбак. Това е една от най-старите джамии в света. Нейните елегантни куполи са били основна част от пейзажа на града преди да навлязат небостъргачите.

Старата жп гара

Тази сграда с мурска архитектура е построена през 1910 г. Кулите, арките и извивките я правят една от най-красивите здания в КЛ.

Забележителности около Куала Лумпур
Индонезия (о. Бали) - Малайзия - Сингапур
от 4145 лв.
Индонезия (о. Бали) - Малайзия - Сингапур
8 нощувки
Самолет
Индонезия (о. Бали) - Малайзия - Сингапур
от 4145 лв.
Индонезия (о. Бали) - Малайзия - Сингапур
8 нощувки
Самолет