Транспорт - Лефкада

Летище

На остров Лефкада няма летище, но Летище Превеза (или Актион) се намира на континенталната част на Гърция на около 20 минути (20 км) път с автомобил от главния град Лефкада. През лятото там кацат чартърни полети, а целогодишно има вътрешни полети от Атина и Солун. Летището се използва от НАТО, както и от гръцките военни, поради което е забранено на територията му да се правят снимки. Оттам Има директен автобус до Лефкада на компания KTEL (www.ktel-lefkadas.gr), можете да вземете и такси.

Уебсайт: www.pvk-airport.gr

Автобус

Можете да стигнете до Лефакада с директен автобус от Атина или Солун на компанията KTEL (www.ktel-lefkadas.gr). Пътят трае около 5 часа. Централната автогара на Лефкада се намира точно над пристанището. Всеки ден се движат автобуси от град Лефкада до почти всички села и плажове на острова. 

Пристанище

Пристанището на Лефкада е сред най-модерните в Гърция. Има място за 600 лодки и парк за ремонт, който побира до 250 яхти. Уебсайт: www.medmarinas.com

Ежедневно се движат фериботи до съседния остров Кефалония и до остров Итака (от пристанище Василики), както и до остров Меганиси от пристанището в Нидри (в източната част на острова). Разписанията се променят ежегодно.

Автомобил

Островът е свързан със сушата с подвижен мост, така че спокойно можете да стигнете с автомобил от Атина до Лефкада.

Такси

На острова има таксита денонощно. 

Забележителности около Лефкада